Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2010 15:12 - Стуадр Свердлов част 2
Автор: misbis Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2315 Коментари: 0 Гласове:
4



Д.О.: Добре, вие за какво използвате енергията си?
С.С.: Използвам я основно, за да помагам на хората да разберат кои са и какво представляват. Създавам и разработвам техники, упражнения и визуализации, чрез които да им помогна да отключат възможностите си и да разберат за своята ДНК, мисловните си модели и т.н. Помагаме на хората да открият собствените си мисловни модели и да ги коригират. В общи линии, обучаваме хората, така че да продължат пътя си и сами да свършат своята част от работата.
Д.О.: Обучавате хората на „Хиперпространствените техники на Суърдлоу” и ги учите, цитирам: „да отключват предварително програмираната още в началото на съществуването им ДНК”. Къде е била тази ДНК верига преди съществуването им?
С.С.: Точно това е Божественият разум. Това представляват тези 96% „отпадъчна” ДНК и точно това се опитваме да отворим, защото там се намира цялата информация и способности, присъщи на всички същества, но от които сме били откъснати на тази планета или поне са ни накарали да повярваме, че не можем да използваме.
Д.О.: Нима искате да кажете, че и насекомите имат Божествен разум?
С.С.: Разбира се, всичко съществуващо, дори моливът има Божествен разум. Без този разум нищо не би могло да съществува.
Д.О.: Значи и моливът, така ли?
С.С.: Всичко съществуващо е част от Божествения разум.
Д.О.: Какво става, когато, например, моливът бъде унищожен? Това унищожава ли и Божествения разум? Къде отива той?
С.С.: Енергията не може да бъде унищожена. Тя просто преминава в друга форма или сменя модела си. Физическите предмети са проекции на ума, така че ако промените една мисъл или вече нямате нужда от проявата на тази мисъл, тогава предметът прекратява съществуването си.
Д.О.: Стюърт, откога започнахте да разработвате тази техника на хиперпространството? Били сте изложен самият вие на нея, открихте я случайно или?...
С.С.: Научих за нея по време на проекта Монтоук през 70-те и началото на 80-те години. За жалост, тогава правителството използваше тази информация за негативни цели – контрол над съзнанието и други подобни. Самият аз бях подложен на нея, защото през онези дни участвах в този вид работа. За да го балансирам, реших, че обществото трябва да научи какво се случва и да го използва за себе си.
Д.О.: Правителството сега получава ли някаква информация от извънземни?
4
С.С.: И това съм го чувал. Да, извънземни има, но повечето от онова, което се случва, идва от правителството. Извънземното влияние е налице и то е чрез технологиите и така нататък. Но повечето дейности на планетата в момента идват от така наречения Нов Световен Ред или Илюминати, или Световното Правителство.
Д.О.: Сериозно ме притесняват последните разкрития на американските телефонни компании, че предават телефонните досиета на Националната Агенция по Сигурността (NSA), за да се създаде най-голямата база данни в света. Изглежда, са успели да го направят чрез дигитализиране на гласа, както се прави в интернет. Сигурен съм, че както си говорим сега, гласовете ни се дигитализират. Затова проследяването става лесно чрез проследяващи алгоритми и програми. Тази технология за дигитализиране на обществото и всичките му дейности и транзакции чрез кредитни карти дали не е планирана предварително с цел да ни подчини на Новия Световен Ред?
С.С.: Отговорът е „да”. Но трябва да ни е ясно, че тези разкрития не казват нищо ново. Тези неща се правят от десетилетия. Такава дейност е имало още по време на Втората световна война, дори и преди нея. Разбира се, тогава технологията е била малко по-различна. Все пак, правителството винаги разполага с технологии, за които обществеността узнава много години по-късно. Още през 40-те години на 20-ти век са разполагали с технологии и компютърни системи, които са можели да се включат в телефонните комуникации и други подобни. А сега, когато хората използват най-вече мобилни телефони, събирането на информация става много по-лесно и това става и чрез сателитното й предаване и приемане.
Д.О.: Каква е целта на прихващането на тези данни?
С.С.: По този начин, например, те могат да узнаят, ако се прави нещо против волята им. Ако, например, някой спомене дума или фраза, която е ключова, това автоматично задейства компютърна система, която да я анализира. Ако се окаже, че в тези думи е заложен определен модел, записът се предава за прослушване и анализиране от човек, който решава дали въпросният субект трябва да бъде подложен на наблюдение. И това продължава вече много години.
Д.О.: Казахте, че първоначално сте научили за техниките на хиперпространството от проекта Монтоук и че по онова време правителството ги е използвало за нечисти цели. А сега правителството променило ли е приложението на тези техники за нещо добро? Например, за отбрана на страната? Или продължава да ги използва с лоши намерения?
С.С.: Те никога не са замисляли нещата с цел това да бъде във ваш интерес, нито някога ще го направят. Това е основното в целия замисъл. Като става въпрос за отбраната на страната, на всички трябва да им е ясно, че ще бъде създадено световно правителство, така че „страна” няма да има. В момента основното, което правят, е да пречупят САЩ, така че повече да не са световна свръхсила и да се присъединят към останалия свят като поредната нация под единен контрол. Всичките тези неща за правителствена защита, сигурност на страната и т.н. са само за обществена консумация. В действителност всичко е направо абсурдно. Ако познавате, както мен, хора, които работят в системата на въздушния транспорт или за правителството, те ще ви кажат, че всичко това е направо смехотворно. Никой не е в по-голяма безопасност, отколкото преди пет или десет години.
Д.О.: Смятате ли, че в този проблем с имиграцията, който изведнъж изскочи на „радара”, когато правителството внезапно осъзна, че тук има твърде много хора... Дали това не е начин да се подпали предварително планирана гражданска война?
С.С.: Цифрата по-скоро е трийсет милиона, а не дванайсет. Много ми беше смешно, когато го прочетох за пръв път. Всичко тук отново е предвидено за публична консумация. Ако искате да обедините държавите в 5
една, вижте например Европейския съюз... Преди петдесет години тези държави бяха във война и се ненавиждаха взаимно, а сега между тях вече няма граници, превърнали са се в една гигантска европейска държава. Тук планират да направят абсолютно същото и начинът да го постигнат е като вкарат всички тези хора в страната, за да смесят населението. Тогава трябва да се създаде илюзията, че се опитвате да защитавате границите, като разполагате там войски. По този начин се устройват престрелки. Например, преди два дни имаше убити на границата на Сан Диего. Така ще накарат хората да реагират и да кажат, че това „не е редно”. Така ще бъдат премахнати границите и целият континент ще се превърне в един гигантски Северноамерикански съюз. Това е част от глобалното унифициране.
Д.О.: Да, това се вижда съвсем ясно, наистина е много правдоподобно. Според вас, ако научим и усвоим техниките ви на хиперпространството и определен процент от населението започне да използва 25-40% от мозъчния си капацитет, ще успеем ли да се противопоставим на плановете им, ще имаме ли способността да ги надхитрим с помощта на собствената им технология?
С.С.: Това именно е една от целите, заради които върша тази работа. Моето усещане, което е и основната идея, е че човечеството като цяло има модел на съзнанието на жертва. Всеки в някаква степен се чувства жертва и това го прави уязвим. Когато сте с манталитет на жертва, привличате тирани, диктатори и всякакви подобни потисници. Затова, ако утре сутрин всеки човек на света се събуди без модела на съзнание на жертва, няма да могат да се случват такива неща. Чувствам, че има възможност да го постигнем, но нямам усещането, че това може да стане много скоро. Причината да мисля, че няма да го постигнем скоро, е защото повечето хора не желаят да го повярват. Всички искат да вярват във версията на правителството за единадесети септември, всички искат да вярват, че лекарствата са добри за тях. Сравнително много малко са онези, които искат да разберат истината и там е проблемът.
Д.О.: Как можем да убедим другите да излязат от кутийката, в която се намират? Има ли някакъв факт, някакво твърдение... Това много ми напомня матрицата, когато изключваха хората, но имаше хора, на които им харесваше да се намират в тази матрица. Харесваше им да вярват, че нещата са подредени.
С.С.: Точно така. Нямате представа колко много от хората, с които съм се срещал... Голяма част от работата ми се състои в депрограмиране от програмираната матрица. Много хора ми казват: „Аз си харесвам моето програмиране. Не искам да мисля какво да правя, нито какво представлявам. Сутрин се събуждам и просто следвам онова, което ми нарежда главата ми.” За жалост, това по-скоро е истина.
Д.О.: Излиза, че хората харесват да живеят в зоопарк. Получихме въпрос, свързан с така наречения от вас „Син лъч”. Наистина ли става въпрос за симулирано извънземно нашествие, създадено чрез холограми?
С.С.: Технологията „Син лъч” е разработена в края на 50-те години на 20-ти век и е изпробвана в началото на 60-те години. Основната идея е холографска проекция чрез сателитни или наземни трансмисии, които могат да създадат образи в небето или върху сгради или, каквото се сетите, така че наблюдателят да смята, че вижда триизмерен образ. Например, сателитна установка може да проектира в атмосферата образ на извънземен кораб, който от Земята да изглежда съвсем реален. Много от появяванията на Дева Мария или Исус и всякакви подобни всъщност са трансмисии на проект „Син лъч”. Изпробваха технологията в началото на 60-те години в пристанището на Хавана, когато недалеч от него изплува американска подводница и проектира в небето образа на Дева Мария. Тогава много кубинци решиха, че е започнало Второто пришествие. Това бе направено може би с цел да се предизвикат религиозни вълнения в Куба, които да свалят комунистическото правителство. Това беше първото изпитване на технологията. Други изпитвания, които сме наблюдавали... Това сигурно ще разстрои доста хора, но образите в Меджугорие също са част от проекта „Син лъч”. Много от т. нар. астероиди и метеори, забелязани в небето, за които се е очаквало да се разбият в Земята, а после са изчезвали, но всъщност изобщо не са съществували, също са били част от проекта „Син лъч”.
6
Д.О.: Чувал съм изказвания, че ако се разкрият сведения за контакт с извънземни, ще настъпят размирици и хората ще изгубят вярата си. Мнозина смятат, че разкритията във филма „Шифърът на Леонардо” са с цел да подкопаят определена религия и да омекотят възгледите на хората за Библията – че не е задължително в нея да е написана истината. Каква част от тази култура, каква част от религиозните граждани на САЩ стоят на пътя на Новия Световен Ред и пречат на унифицирането на културата и превръщането на това полукълбо в една гигантска държава? До каква степен тези религиозни хора пречат и трябва ли да бъдат отстранени, за да може обществото да бъде подкарано в желаната посока?
С.С.: Много интересен въпрос. Онова, което наблюдаваме в момента, например в Близкия Изток, или Централна Азия, е подкопаване на ислямския фундаментализъм с цел да бъде отстранен. В основни линии те подкопават всички религии, за да наложат новата. Според мен християнските фундаменталисти ще бъдат онези, които най-ревностно ще приемат новата световна религия, защото ще станат свидетели на осъществяването на Апокалипсиса, почти глава по глава. Така те ще повярват, че предсказанието се осъществява и когато се появи Новият Христос и нарече Новия Световен Ред своя свещена империя, всички те ще прегърнат идеята. Затова смятам, че това е една великолепна оркестрация, при която много бавно се разкрива информация и то по начин, който да се приеме от хората. Например, ако пуснат информацията под формата на филм, който да нарекат измислица, хората ще го разберат и приемат по-добре, отколкото ако дойде някой и им каже, че е видял Христос и им разкаже някаква история. Затова смятам, че начинът, по който го правят, е гениален. Ако задействат проекта „Син лъч” и видите в небето образа на Христос, Дева Мария и всякакви такива, хората ще му обърнат внимание и ще го очакват, защото е предсказано в Библията.
Д.О.: Ами тогава те могат да проектират четиримата конници от Апокалипсиса как яздят в небето. Сигурно това е нещо съвсем лесно.
С.С.: Да, точно така. И ето къде идва сценарият с инсценираното нашествие на извънземни. Двете неща са много свързани. Ако сте забелязали, през последните две години и особено през последните няколко месеца почти всеки ден има някакво ново откритие в космоса – планета от Земен тип, звездна система от типа на Слънчевата, комета... всякакви подобни. Откриват такива неща и все по-често се изказва хипотезата за наличие на живот там. Казват, че изследват глетчерни червеи, защото смятат, че тези същества могат да живеят на студени планети в дълбокия космос. Така внушават на хората, че има такива същества и подготвят сценария за инсценирано извънземно нашествие. А когато това се случи, кой друг би могъл да ни спаси, освен някаква спасителна раса от последователи на Христос. И тогава може да се включи и второто пришествие на Христос. Писал съм за това още преди години – те ще докажат „легитимността” на втория Христос чрез кръвен и ДНК анализ, защото той ще съвпада с резултата от кръвта по Торинската плащеница. Ако си спомняте, много години Торинската плащеница бе изложена на показ, а после бе обявена за фалшификат, създаден в началото на 14-ти век, макар да не можеха да обяснят как точно. А после изведнъж в църквата в Торино избухна пожар и плащеницата изчезна. Две години по-късно част от нея се появи в Йерусалим в Израел, където израелски учени са я анализирали и са открили, че тъканта й би могла да произхожда единствено отпреди 2 000 години, като по този начин потвърждават оригиналността на плащеницата.
Д.О.: В Библията се споменава за голяма заблуда, която завладява света. Според вас проектът „Син лъч” част ли е от тази голяма заблуда?
С.С.: Да, бих добавил и че заплахата от тероризъм също е част от тази голяма заблуда.
Д.О.: По-рано в разговора казахте, че вярвате в съществуването на истински извънземни.
7
С.С.: О, да, знам, че те съществуват. Но начинът, по който ги описват медиите и движението „Ню ейдж”, не е съвсем точен.
Д.О.: Бихте ли им направили едно кратко описание?
С.С.: Преди всичко, извънземните биват хиляди видове. Ако в галактиката ни има към 100 милиарда звезди, а броят на галактиките е към 100 милиарда в една безкрайна Вселена и предположим, че само на някаква част от процента от тях има живот, пак ще има милиони цивилизации. Така че там навън има огромен брой същества, светове и цивилизации.
Д.О.: Като имате предвид казаното току-що, обмисляли ли сте вероятността, когато задействат проекта „Син лъч” и започнат да проектират илюзорно нашествие на НЛО... Предполагам, че извънземните са високо интелигентни и са наясно със случващото се на тази планета. Не е ли възможно те наистина да дойдат под прикритието на тези холографски образи, проектирани от военните, използвайки възможността да вкарат истински космически кораби и да унищожат планетата?
С.С.: Да, може би съществува и такава възможност, но не мисля, че те искат да унищожат планетата ни. Ако искаха, отдавна да са го направили. Всъщност, ние се намираме на много стратегическо място. Знаете колко важно е местоположението. Слънчевата система се намира в една от точките от ръкавите на Млечния път. Знаете как изглежда Млечният път – като фойерверк, въртящ се в космоса. А Слънчевата ни система се намира в една от крайните точки от краищата на този въртящ се фойерверк. Така че в действителност ние се намираме на ръба на галактиката. Това ни превръща в стратегическа точка за междугалактически пътешествия. От енергийна гледна точка се намираме в енергийна зона, която значително улеснява преминаването между измеренията, което обяснява изобилието от междуизмерни явления на планетата ни. От тази гледна точка позицията ни е много стратегическа и това обяснява големия интерес към нас, а не защото тук е много красиво или заради природните ни ресурси. Става въпрос за местоположението ни.
Д.О.: Казвате, че сте били нает от американското правителство за определени експерименти за контрол над съзнанието, които са усилили естествените ви заложби. Откъде сте сигурен, Стюърт, че дори и сега не сте манипулиран да изпълнявате мисията им?
С.С.: И това съм го чувал безброй пъти през годините. Казвам на хората: „Да, бил съм програмиран и все още съм, но вече над петнайсет години работя върху депрограмирането си и имам доста добра представа за тези неща.” Да, все още имам програмиране, върху което работя и разбира се, че по някакъв начин обслужвам някакви техни цели, иначе отдавна да са се отървали от мен. Струва ми се, че в много отношения за тях съм някаква аномалия, защото не се очаква никой да стигне толкова далеч. Също така, за тях съм обект на присмех, защото въпреки огромния брой хора, с които се срещам и говоря, ако си дадете сметка, че на планетата ни има 6.5 милиарда души, от които съм говорил с някаква нищожно малка част, в общи линии аз съм без значение за тях. Затова не ги е грижа какво правя.
Д.О.: Значи вие просто не представлявате заплаха за тях.
С.С.: Да, аз не се появявам по национални или световни телевизии. За тях съм дребна риба.
Д.О.: Кого по националната телевизия бихте определили като програмирана личност, служеща на нечистите им цели?
С.С.: В общи линии всяка супер звезда е личност, програмирана да изпълнява някакъв план. Например Бритни Спиърс, семейство Хилтън... Всички тези са т. нар. „програмиращи икони” – само като ги 8
погледнеш, чуеш името им, наблюдаваш ги, те задействат хората, програмирани за тези икони и те започват да изпълняват определена функция. А освен това всички искат да ги имитират, да са като тях, такива неща.
Д.О.: Кога са били програмирани те? В детството си ли? Били са отвлечени, програмирани, а после върнати сред обществото?
С.С.: Преди много години, когато все още не разполагаха с някои технологии, имаше действителни програмиращи сеанси, при които отвеждаха човек на определено място и го програмираха. Но това вече е старомодно. През последните близо 20 години всичко може да се върши чрез сателитни трансмисии, които да достигат директно мозъчните вълни и мозъка на конкретен човек. Едно интересно нещо, което вече е доказано, е че ако изтеглите дадена програма три пъти, ставате генетично обусловен и можете да предадете тази програма на поколението си. Така следващите поколения са програмирани още с раждането си, програмирането е заложено в генетиката им.
Д.О.: Ако си сложа шапка от алуминиево фолио с лъскавата страна отвън, мога ли да отклонявам тези сателитни трансмисии?
С.С.: Ще изглеждате доста авангардно, но не мисля, че ще свършите кой знае колко депрограмираща работа с това.
Д.О.: Това, което казахте току-що за програмирането, беше много интересно. В студиото ни дойде наша слушателка, приятелка на предишния ни гост. Тя ни разказа, че Новият Световен Ред иска да я препрограмира, за да използват пророческите й дарби. Те са я класифицирали като „звездно дете” и искали да я препрограмират, за да използват дарбите й в полза на правителството. Интересно е, че са отишли да я вземат и са се опитали да я отвлекат. Вероятно една от причините е, че нямат сателитни трансмисии. Може би има места по Земята, където все още да използват старата техника, при която те отвличат и програмират, защото не могат да излъчат сателитна трансмисия до мястото, където се намираш?
С.С.: Да, много е възможно, но аз имам усещането, че начинът, по който стоят нещата сега на Земята, дори президентът Рейгън каза преди години, че светът е обграден от сателити, така че на Земята няма недостъпни за тях места. Но има хора с определена генетика, която ги прави по-трудно програмируеми в сравнение с другите. Такива хора може би имат нужда от физически сеанс, а може би дори няколко сеанса, докато се постигне резултат. Интересно е, че споменахте за използване от правителството на хора с пророчески дарби. Същото нещо наблюдавах онзи ден при Пат Робъртсън, който каза, че Бог му казал, че бреговете на САЩ ще бъдат ударени от бури и че Северозападното тихоокеанско крайбрежие ще бъде ударено от цунами. Това е прекрасен пример за човек, използван от правителството, за да издава пророческа информация.
Д.О.: Как можем да определим, че това е правителствено програмиране, а не лично негови пророчески видения?
С.С.: Честно казано, ако познавате Божествения разум, Бог не говори на човек по този начин. Божественият разум е неутрален и допуска всичко, въпреки че вие може да го определяте като добро или лошо, положително или отрицателно. Това е просто човешкото филтриране на едно преживяване. Божественият разум допуска всичко, защото всички неща се случват все някъде – има безкрайно много реалности, в които всяка една мисъл практически се осъществява. Божественият разум няма нужда да се намесва, защото така или иначе всичко се случва и няма за какво да се намесва – всичко е там.
9
Д.О.: Стюърт, когато си говорите с Джанет за Божествения разум, случва ли се понякога да сте на различно мнение по някои въпроси?
С.С.: Ние не разговаряме по този начин, защото Божественият разум не прави нищо, той просто съществува, позволява свободната воля да вземаме решения и да създаваме, каквото си пожелаем, вътре в него.
Д.О.: Когато въвеждате заедно някоя програма, не обсъждате ли какво точно трябва да се направи, не разработвате ли предварителен план?
С.С.: Когато имаме някакъв план и смятаме, че трябва да го осъществим, никога не казваме, че Бог ни е казал да направим това или онова, защото Божественият разум е във всичко и позволява всичко, така че е глупаво да се говори така.
Д.О.: Някои неща, които казвате, звучат правдоподобно и много интелигентно, но някак се заплетох на момента с молива. Не разбирам как Божественият разум може да присъства в неживи предмети.
С.С.: Както знаете, има по-плътна, има и по-лека енергия, има всякакви видове енергия. Ако приемете, че физическата реалност е замръзнала енергия... Ако това ви е от помощ, можете да възприемате този молив като замръзнала енергия. Но също така можете да приемете, че всичко е илюзия и не съществува реално никъде, всичко е илюзия на модела на съзнанието. Така че, каквото и да си помислите, независимо какво е то, ще се осъществи някъде, където този модел пасва. Така че, трябва да внимавате какво си мислите, защото някъде това ще се случи.
Д.О.: Получихме въпрос към вас – Ако те – не знам кои са те, може би правителството, Новият Световен Ред или Илюминати – ако те могат да програмират хората чрез сателити, за какво са им нужни тези хора-икони като Бритни Спиърс и Пат Робъртсън?
С.С.: Това е част от цялата система. Да, те програмират хората чрез сателити, но както при стадото добитък, все още ви е нужен пастир, който в определеното време да ги поведе в определената посока, за да осъществи намеренията ви за стадото. Така че, тези икони могат да се възприемат като пастирите на стадото, които го повеждат в определената посока, когато е необходимо.
Д.О.: По-рано в разговора споменахте за отключване на ДНК веригата. Те не могат ли да видят, че ДНК веригите... Нима искате да кажете, че има части, които не разбират или за чието съществуване не знаят?
С.С.: Не, просто те познават само 3% от ДНК, които наричат човешки геном, който представлява всички качества и характеристики, присъщи на човешкия вид. Но независимо към кой вид принадлежите, останалите 96% от ДНК са идентични при всички видове. Ако сте амеба, слон, човешко същество или маймуна, 96% от вашата ДНК е идентична с тази на всички останали и само 3-4% отличава един вид и индивидите от този вид.
Д.О.: Значи Божественият разум е създал ДНК веригите?
С.С.: Съзнанието е онова, което създава. Ако осъзнаете, че мисълта има електромагнитно естество и може да бъде измерена, точно това прави електроенцефалограмата. Когато електромагнитната енергия навлезе във физическата реалност, тя привлича молекулярна структура. Тази молекулярна структура се формира около модела на този електромагнетизъм и създава протеинови основи по модел, съответстващ на тази енергия. Тази протеинова основа формира ДНК, която се превръща в схема на тялото. Ако съзнавате последователността от събития, създаващи ДНК и тялото, тогава ще осъзнаете, че каквото мислите, е 10
онова, което ще станете физически, а също така можете да създавате само чрез мислите си всичките си преживявания.
Д.О.: Добре, вие какво преживяване сте си създали за себе си?
С.С.: Създал съм целия си живот. Всеки човек го прави. Всяко преживяване е създадено от всеки човек.
Д.О.: Какво става, когато някой създаде преживяване, което ви засяга, но нямате нищо общо със създаването му?
С.С.: Човек трябва да поеме отговорността и да каже: „Аз го създадох и го привлякох към себе си.” Енергията е като магнит. Когато имате магнит с определен гаус и го пуснете сред метални стружки, той привлича само определени стружки. Не можете да обвинявате металните стружки, че се привличат от вас.
Д.О.: Значи, ако някой открадне колата ви, то е защото сте създали магнетизъм за крадеца?
С.С.: Това означава, че имате модел на съзнание на жертва, създала това преживяване, или нещо, от което сте се нуждаели в този момент.
Д.О.: Значи искате да кажете, че ако нямате такъв модел на съзнанието, можете да си създадете идеален живот?
С.С.: Да, разбира се, можете да създадете всичко, което можете да си представите.
Д.О.: Значи нищо не зависи от случайността?
С.С.: Случайността не съществува и това е най-трудното за приемане от хората. За тях най-трудното нещо е да поемат отговорността, нали така? Никой не иска да поеме отговорността за нищо, но точно затова съществува физическата реалност. Помислете за следната аналогия – мислете за мисълта като за филм, съзнанието ви е прожекторът, а физическата реалност е екранът. Какъвто е вашият филм, който проектирате, това ще виждате в своя свят. Ако филмът не ви харесва, трябва да го промените, което означава да промените мисълта си. Затова, независимо как оценяваме преживяванията си, трябва да поемем отговорността за всяко едно от тях. Имал съм ужасни преживявания в живота си, за което можех да обвинявам другите хора, което и правех до един момент. После осъзнах, че аз съм ги създал. Моят мисловен процес и начинът, по който интерпретирах сътворението, създаваха тези преживявания. Всеки го прави, независимо дали е склонен да го признае и дали вярва в това.
Д.О.: Да се върнем на престъпното съзнание. Ако един престъпник създаде в съзнанието си своето престъпление и го извърши срещу вас чрез създаването на собствените си преживявания, той не пресича ли границата, повлиявайки на вас? Защото вие казахте, че вие сте влезли в някакъв съюз с него, съгласявайки се неговото престъпление да се отрази на вас. Струва ми се, че това е напосоки. Той ви е причинил нещо, което не сте пожелали. Но вие казвате, че всеки създава собствената си реалност, съзнателно или не.
С.С.: Не, влиянията биват два вида – едното се проектира навън, а другият човек трябва да го приеме или отхвърли. Това е нещо, което трудно се разбира от хората, защото трябва да приемете, че каквото и да проектирате навън, то ще се отрази обратно към вас. Ако аз създам някого, който ме нападне, отговорността е моя. Ако го проектирам, ставам уязвим, превръщам се в жертва и трябва да осъзная, че там навън някой ще улови това и ще го изиграе заради мен.
11
Д.О.: Нима искате да кажете, че ако една жена е била изнасилена, то е, защото тя е създала това преживяване?
С.С.: Да, независимо какво е престъплението, то има нужда от някого, който да го проектира и друг, който да го приеме. В сътворението няма случайности. Всичко се създава с някаква цел, дори това да не ни харесва. Дори да не разбираме защо, за това си има причина.
Д.О.: Значи, Стюърт, ако една жена се намира в процес на изнасилване, тя просто може да каже: „Отхвърлям тази реалност и ще внеса своя, в която не ме изнасилват”?
С.С.: Да се надяваме, че тя ще го направи, още преди да се е случило. Ще си каже: „Не съм жертва, отказвам да бъда жертва!” и ще промени модела на съзнанието си.
Д.О.: Предполагам, че някои хора не биха се съгласили с вас.
С.С.: Убеден съм, че много хора няма да се съгласят, но аз не мога да променя начина, по който стоят нещата.
Д.О.: Добре е, че чухме вашето виждане по въпроса. Но когато се случи нещо лошо, хората търсят някакви други обяснения – че едно дете не е ходило на училище, било е пренебрегвано от семейството си и е завършило на улицата като престъпник. Това обяснява защо нещата са стигнали дотам.
С.С.: Ако анализирате всяко престъпление и разгледате извършителя и жертвата, като анализирате моделите на съзнанието на двамата, тогава ще разберете какво имам предвид.
Д.О.: Благодаря ви за гостуването ви при нас.







Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: misbis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4539655
Постинги: 269
Коментари: 4456
Гласове: 3605
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031