Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2020 17:56 - Тиквените семки- са сред средствата лекуващи ковид 19
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1459 Коментари: 6 Гласове:
12

Последна промяна: 01.12.2020 18:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ТИКВЕНИТЕ СЕМКИ СА СУПЕРХРАНА- ПРЕДПАЗВА И ОТ КОВИД 19. ВСИЧКИ ЯДКИ, кАЗВАМ ТУК КРАТКО ТОЧНО- ГЛАВНОТО.  СЕМЕНА СА ПОЛЕЗНИ, АКО СЕ КОНСУМИРАТ  СУРОВИ.
ПОДРОБНОСТИТЕ ЧЕТЕТЕ  В КОМЕНТАРИТЕ- АКО ВИ ИНТЕРЕСУВАТ!




Гласувай:
12



1. zaw12929 - Тиквените семки са сред семената ...
01.12.2020 17:59
Тиквените семки са сред семената пълни с натурални богатства и супер ползи за здравето.

Изключителни източници са на витамини и минерали, които лесно се усвояват от организма и при редовна употреба имат траен ефект върху запазването и поддържането на отлично здраве.

Още по темата: 6 суперхрани в борбата срещу умората

Богат източник са на желязо, мед, манган и фосфор, но също така и на аминокиселината триптофан, която е важна в борбата срещу умората и безсънието. Благодарение на нея ще се радвате на отличен имунитет, а съдържащите се в тиквените семки омега-3 мастни киселини, протеини и витамини В1, В2, В5 и В6 са само допълнение към суперползите им.

Още по темата: Защо аминокиселините са толкова важни за нас?

Предлагам ви да се запознаете с 11-те причини, за да ги включите в ежедневната си употреба.
Източник са здравословни мазнини
Семките от тиква са изключително подходящ начин да се сдобиете със здравословни омега-3 мастни киселини. Мазнините съдържащи се в тях са особено полезни за функционирането на черния дроб и сърцето, както и за правилното функциониране на организма и поддържането на отличен имунитет.

Още по темата: Салата табули с тиква и тиквени семки

За доброто здраве на простатата
Тиквеното семе е отличен източник на есенциални мастни киселини, витамини и минерали и антиоксиданти, които имат благотворно въздействие върху простатната жлеза. С високо съдържание са на протеини и мазнини. Съществуват редица доказателства за позитивното влияние на тиквеното семе дори върху увеличена простатна жлеза, благодарение на съдържащите се в тях фитостероли, лигнани и цинк. Препоръчително е тиквените семки да са част от менюто на всеки мъж, без значение на колко години е. Освен това е задължителна употребата им след 40 годишна възраст, заради риск от развитие на заболяване на простатата.

Още по темата: Постигнете мечтаното тегло без стрес

Отлично средство против глисти
Семките са изключително ефективно средство за справяне с глисти и паразити в стомашно-чревната система. Препоръчително е да се консумират в комбинация с други ядки, като лененото семе е добре да бъде смляно, за по-доброто му усвояване. Изключително полезна и подходяща храна за децата, които често страдат от глисти.

Подпомагат отслабването
Добавяйки ги всекидневно към закуската си ще можете да се насладите на многобройните им ползи и в същото време ще ви държат за дълго време сити. Полезните мазнини съдържащи сев тях ще ви осигурят енергия, която в същото време ще ви помогне в борбата с излишните килограми. Освен това предотвратяват съсирването на кръвта.

За здрава сърдечно-съдова система
Дори с употребата на 1 супена лъжица тиквено семе на ден ще предотвратите съсирването на кръвта, която е сред основните причини за възникването на сърдечно-съдови заболявания. Освен това ще ви предпазват в нарушаването на баланса между добрия и лошия холестерол, както и натрупването на триглицериди в кръвта.

Отлично средство срещу възпаленията
Тиквеното семе е изключително подходящо за хора страдащи често от възпалителни процеси като гъбички, вируси, но също така и друг вид възпаления като ставни, артритни болки и подагра. С употребата на 1-2 супени лъжици дневно ще намалите значително възпалителните процеси в организма и болките.

Най-добрите ядки за тънка талия и здраво сърце

При нарушения на съня Тиквените семки са богати на триптофан – аминокиселина, която в организма се превръща в серотонин и мелатонин , естествените отпускащи мозъка вещества. Серотонинът е невротрансмитер, чийто ниски нива в организма са пряко свързани с депресията, а мелатонинът регулира цикъла на сън и бодърстване.
Редовната консумация на тиквени семена помагат при лечението на проблеми със съня.

Отлично средство срещу психични разстройства
Благодарение на съдържащите се в тиквените семки омега-3 мастни киселини са изключително подходящи при хора склонни към повишена тревожност, изпадане в биполярно разстройство и други.

За отличен имунитет
Тиквените семки за богати на витамини, минерали и антиоксиданти, които укрепват имунитета на организма като магнезий, мед, желязо, манган и много други. Благодарение на тях ще си осигурите правилното функциониране на жизненоважните органи в тялото и ще съумеете по-лесно да се справяте с всякакъв вид болести и инфекции.

Още по темата: 5 храни, които ще подобрят съня ви!

Предпазване от камъни в бъбреците
Най-добрата превенция е тази, която е направена навреме. А, именно не се колебайте да включите тиквените семки в менюто си, за да поддържате и отличното здраве на бъбреците си, особено ако имате генетична предразположеност за натрупване на такива.
цитирай
2. zaw12929 - КАЗВАМ КРАТКО, ТОЧНО- НАЙ ВАЖНОТО- ...
01.12.2020 18:02
КАЗВАМ КРАТКО, ТОЧНО- НАЙ ВАЖНОТО- ПОДРОБНОСТИТЕ СА ВАЖНИ- ВИЖТЕ ГИ, КАТО КОМЕНТАР! ОБИЧАМ ВИ, ИСКАМ ДА НАУЧИТЕ НАЙ ДОБРОТО ЗА ВАС И ГО ПОЛЗВАЙТЕ ЗА ЗДРАВЕ!
цитирай
3. katan - Благодаря за информацията!
01.12.2020 18:38
Много е полезна.
цитирай
4. radostinalassa - Всички ядки се накисват във вода
01.12.2020 21:08
След това се ядат сурови. Така фитиновата киселина се отделя и микроелементите могат да се усвоят. Предполагам, че това важи и за тиквените семки.
цитирай
5. zaw12929 - ГЛЕДАХ ИНТЕРВЮ НА ЛЕКАР ОТ ТОКУДА ЗА ТИКВЕНИТЕ СЕМКИ
01.12.2020 21:28
radostinalassa написа:
След това се ядат сурови. Така фитиновата киселина се отделя и микроелементите могат да се усвоят. Предполагам, че това важи и за тиквените семки.

ГЛЕДАХ ИНТЕРВЮ НА ЛЕКАР ОТ ТОКУДА ЗА ТИКВЕНИТЕ СЕМКИ, КАТО МНОГО ПО ЕФИКАСНИ ОТ МЕДИКАМЕНТИ, КОИТО СА С НЕДОКАЗАНИ КАЧЕСТВА И ПРЕЧАТ
цитирай
6. zaw12929 - МНОГО ДОБЪР СЪВЕТ: НАКИСНАТИ И СУРОВИ- БЛАГОДАРЯ!
02.12.2020 12:12
radostinalassa написа:
След това се ядат сурови. Така фитиновата киселина се отделя и микроелементите могат да се усвоят. Предполагам, че това важи и за тиквените семки.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14212231
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68274
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031