Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2014 22:03 - ЕКСПЕРИМЕНТЪТ
Автор: misbis Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11543 Коментари: 14 Гласове:
10

Последна промяна: 19.09.2014 22:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПРЕВОД ОТ НОРВЕЖКИ НА ЕДНО ОТКРИТО ПИСМО,КОЕТО ДНЕС БЕ ПУБЛИКУВАНО В
ДАГБАЛДЕТ. ВСЕ ОЩЕ НЕ Е СЪВСЕМ ЯСНО,ТОВА ПИСМО ЛИЧНО ОТ ПРИНЦЕСАТА НА
НОРВЕГИЯ ЛИ Е НАПИСАНО ИЛИ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ПРОВОКАЦИЯ.
ПРЕДИСТОРИЯТА Е,ЧЕ ПРЕЗ 2007Г ПРИНЦЕСА МАРТА-ЛУИСЕ НАПУСНА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА
СИ В ДВОРЕЦА НА НОРВЕГИЯ,ЗА ДА ЗАПОЧНЕ УЧИЛИЩЕ ЗА АНГЕЛИ.
КАКВО ТОЧНО СЕ УЧЕШЕ В ТОВА УЧИЛИЩЕ НЕЗНАМ,НО ТЕМИТЕ БЯХА КАК ДА СЕ ГОВОРИ
С АНГЕЛИ,ДУШИТЕ НА УМРЕЛИТЕ, И ВСЯ ТАКАЯ НЮ ЕЙДЖ ПОМИЯ.
ЗА КОЕТО УЧАСТНИЦИТЕ В ТОВА УЧИЛИЩЕ ПЛАЩАХА БАСНОСЛОВНИ СУМИ.
ТА, ДАЛИ ТОВА Е НАИСТИНА БИЛО ЕДИН ЕКСПЕРИМЕНТ,НЕ ЗНАМ СЪС СИГУРНОСТ.
ЩЕ СЛЕДЯ РАЗВИТИЕТО НА ТЕМАТА


“Скъпи сънародници,

Тези дни приключих един обществен експеримент. Този експеримент и темите,които обхваща са толкова важни за мен,че от части се откъснах от двореца,за да мога да го изпълня.Експериментът засегна хората в личен план и доведе мнозина до отчеяние,а други до фалшиви очаквания.

Той включваше някои видни лъжци и манипулатори,които не заслужават статуса,който имат.Но,според мен,си заслужаваше и аз се извинявам за евентуални негативни последствия на експеримента,по време на изпълнението му.

През юношеските ми години,ми показаха един филм,който се казваше-Вълната. Разказваше се за един учител,който искаше да покаже на учениците какво е тоталитаризъм.

Той постави учениците в един експеримент,където създаде фиктивно,нетолерантно,наци,политическо движение.Той ги принуди да извършват най-гротеските неща един на друг,като част от това движение.

В края на експеримента,той им разкри фалшивата идеология,която е създал и учениците бяха като ударени с интелектуален чук от склонността си сляпо да следват силните водачи. И същевременно да изложат своите връстници на подтисничество.Имаше сълзи и скърцане със зъби,но учениците бяха инжектирани за винаги срещу своите си принципи и да не не отнасят несправедливо един към друг.

Време е да разкрия,че аз използвах титлата си на принцеса,за да извърша един подобен експеримент. Със страх наблюдавах нарастващата тенденция към липсата на  критично мислене в обществото, в последните години.Хората се оставиха на конспирациите за мюсулманското превземане на запада, т.н. Еврабия хипотезата,която бе предложена без никакво основание в реалността.Смъртоносни болести като коклюш и морбили се разпространяват тук,в запада,защото хора без познания,убеждават другите да не защитят децата си. И това по време,когато пандемиите могат да се разпространят по-бързо от всякога.Хора с политически програми убеждават другите,че 97% от учените в света са въвлечени в най-голямата конспиративна лъжа в нашата история, относно климата ни.И това във времена,когато промените в климата и техния ефект се разрастват ден след ден.

Всички тези проблеми включват липсата на критично мислене.

За това,с умисъл,аз поведох голяма част от норвежкия народ, за да илюстрирам този проблем. Казах им,че мога да говоря с умрелите,цитирах дословно ангелите в книгите си и,че постоянно около мен се материализират ангелски пера.Аз написах и казах неща,които не са верни,но на които много хора искат да вярват.И те ме следваха.

Аз работих заедно с измамници като Лиза Уилиамс,за да изложа социалния проблем на показ-липсата на критическо мислене.Много ми се довериха и аз съжалявам,че трябва да ги разочаровам. (тези,които използваха време и пари по моите сбирки, ще им бъде възстановена загубата)

Но всичко това е много важно за бъдещата ни демокрация,хората да поставят изискванията си към определени твърдения.Най-важният компонент на демокрацията е информирано и критично население.

Надявам се с това да съм илюстрирала.колко е лесно една голяма част от хората да остави настрана критичното си мислене и да следва неоснователни твърдения.

Друг препъникамък са хората с прекалено критично мислене.Някои реагират много силно срещу доказателства,които не им допадат. Те отказват да приемат нелицеприятни доказателства.

Има две страни в това,да си скептик.Едната е,че човек не бива да приема твърдения за истина без да са изложени доказателства( перо от ангел би било доказателство)

Другата страна,и много важната- човек да следва посоката на доказателствата,независимо,че са неприятни.

Ако 97% от зъболекарите доказват,че мъдреците трябва да се извадят-тогава ти го правиш.

Ако 97% от техниците на коли доказват,че трябва да си смениш накладките-тогава ти го правиш.

Ако 97% от изследователите на рака доказват,че трябва да започнеш лъчетерапия- тогава ти го правиш. Така мисли скептика.

Казвала съм,че аз си имам “своята си истина“ за нещата.Но за съжаление,човек няма изисквания към “своята си истина“ как функционира света.Човек има претенции върху собственото си мнение и разбирания,но не и върху своята си истина.

Да имаш своята си необоснована истина,че холокоста не се е състоял,не е хубаво.

Да имаш своята си необоснована истина,че 97% от световните учени са част от глобална конспирация за климата,не е добре.

Да имаш своята необоснована истина за сложните ефекти от ваксинациите,не е добре.

Да имаш своята си необоснована истина,че хиляди служители на САС и Ногвегиан (самолетни компании) са въвлечени в пъсенето на отрови върху хората,не е добре.Тези неща или са истина или не. Не може да са двете заедно.

И тази,същата истина се отнася и до нас самите. Независимо какво ни се иска. Трябва да употребим време и ресурси,за да открием кое е вярно,кое не. Така,че да можем да направим необходимите стъпки,за да предпазим идващото поколение по един адекватен начин.

Моят експеримент беше един опит да ударя с моя чук ,така,както учителят във филма Вълната направи.

Един чук,който ще зачука значението да мислим критично и да изискваме обосновка към твърденията.

Извинявам се още веднъж за евентуални неудобства,които съм причинила на населението,но се надявам,че моят чук е счупил някои опасни илюзии.

Аз не мога да говоря с мъртвите. Нито Лиза Уилиамс може. Аз не мога да променя вселената с мислите си. Никога не съм говорила с ангели.Надявам се да получа извинението ви за разочарованието,и същевременно се съмнявам,че ще го получа. Мислете.“
 

www.dagbladet.no/2014/09/19/kultur/meninger/debatt/alternativ/mrtha_louise/35338899/





Гласувай:
10



1. getmans1 - Интересно, но трябва да се мисли.
19.09.2014 23:30
Все пак вярващите в световните конспирации ще намерят отговора! :)))
цитирай
2. misbis - Е, ЩЕ ИМА СКЪРЦАНЕ СЪС ЗЪБИ И СЪЛЗИ....СИГУРНО :-)
20.09.2014 08:55
getmans1 написа:
Все пак вярващите в световните конспирации ще намерят отговора! :)))

цитирай
3. podvodni - Значи, въпросната принцеса преди е ...
20.09.2014 16:54
Значи, въпросната принцеса преди е лъгала. В такъв случай, защо да премем, че сега казва истината.
цитирай
4. misbis - КАКТО ПИСАХ
20.09.2014 18:38
НЕ СЕ ЗНАЕ ОЩЕ ТОВА НЕЙНО ПИСМО ЛИ Е ИЛИ ПРОВОКАЦИЯ КЪМ НЕЯ ОТ ЖУРНАЛИСТА. ИСТИНАТА КАЗВАШ? ИМА ЛИ ТАКАВА, В ТОЗИ ТАКА ЛУД И МАНИПУЛАТИВЕН,ЧЕ И ЛЪЖОВЕН СВЯТ? :-) ПРЕДИЗВИКАТЕЛЕН И ОТРЕЗВЯВАЩ ЗА ВСЕКИ ИСТИНОТЪРСАЧ:-)
podvodni написа:
Значи, въпросната принцеса преди е лъгала. В такъв случай, защо да премем, че сега казва истината.

цитирай
5. misbis - ЕДНО Е СИГУРНО
20.09.2014 18:43
ДА СИ НАПУСНЕШ РАХАТЛЪКА В ЦАРСКИЯ ДВОРЕЦ И ДА СЛЕЗЕШ ТАМ ДОЛУ,СРЕД ПРОФАНИТЕ,ДА ГИ УЧИШ ДА КОНТАКТУВАТ С АНГЕЛИ И УМРЕЛИ, ДА ПЛАЩАШ ДАНЪЦИ НАРЕД С ТЯХ, ДА ТЕ НАПАДАТ ЖУРНАЛЯ,ЧЕ НЯМАШ ВЕЧЕ ИМУНИТЕТА НА ДВОРЕЦА.....Е, ТРЯБВА ДА ИМАШ СЕРИОЗНА ПРИЧИНА :-)
цитирай
6. podvodni - Каква ли е сериозната причина?...
20.09.2014 19:44
Каква ли е сериозната причина?
Значи, "слизаш" при смърнтите (в буквалният смисъ на думата) и почваш да се правиш на клоун. След това се изтъпанчваш на "трибуната", посочваш ги спръст и ехидно заявяваш -
- Шарани, ма само как Ви гепнах на гола кукичка.Аз не умея да контактувам с духове, ангели, архангели и пр.. Щото няма такива!
Не мога да променям нито вселената, нито света с мислите си, защото това не е научно доказано и не съществува. Също така Ви лъгах за глобалното затопляне и после за глобалното застудяване. Лъгах Ви, че учените са го установили и 97% от тях го подкрепят. Лъгах за пръсканията, ХААРП, ГМО, майнд контрола. Лъгах Ви за всичко.
А сега Ви казвам истината. Повярвайте.
Всичко беше една шега, една манипулация. Ваксините са супер полезни, вируси дебнат зад всеки ъгъл, а мюсюлманите никви ги няма в Западна Европа защото са си в Арабският свят. Не съществува глобално затопляне, нито глабално застудяване, но кличатичните промени са видни и се разрастват със всяка изминала годи. Това могат да го потвърдят близо 97% от учените.
Чаткате ли защо Ви лъгах?
За да Ви докажа и покажа, че лесно се потдавате на внушения, а това никак не е на хубаво. Отворете си очите, отворете си съзнанието и почнете да мислите. Това е вашето спасение, защото идват много страшни години.
Истина Ви казвам.
Не се потдавайте на тези които Ви говорят лъжи. Слушайте тези които Ви говорят истината. Те са Вашите истински водачи и пастири.
цитирай
7. анонимен - Манипулирането на хората се пра...
20.09.2014 19:45
Манипулирането на хората се практикува от появата на разумия човек .В наше време то е прераснало в наука .Да се борим с това никъде не ни учат а точно обратното, карат ни да повтаряме със запетайките това което някой друг е казал преди това.Достатъчно е обаче да попрочетем за да разберем как са се развивали и променяли научните теории през различни периоди за да открием ,че винаги дори и да са били близо до истината то тя е била нещо относително така ,че нищо окончателно няма .Това обаче не бива да ни хвърля в някакъв абсолютен скептицизъм да отричаме тотално всичко а трябва да ни настрои да приемаме и новото но всичко да подлагаме и на съмнение.Колкото повече се стремят сляпо да вярваме в нещо толкова повече да търсим доводи за противното.
цитирай
8. misbis - :-) МОЖЕ И ТАКА ДА СЕ ТЪЛКУВА. НО БИ ТРЯБВАЛО ПРИЧИНАТА ЛИЧНО ДА Я/ДВОРЕЦА ЗАСЯГА
20.09.2014 19:55
podvodni написа:
Каква ли е сериозната причина?
Значи, "слизаш" при смърнтите (в буквалният смисъ на думата) и почваш да се правиш на клоун. След това се изтъпанчваш на "трибуната", посочваш ги спръст и ехидно заявяваш -
- Шарани, ма само как Ви гепнах на гола кукичка.Аз не умея да контактувам с духове, ангели, архангели и пр.. Щото няма такива!
Не мога да променям нито вселената, нито света с мислите си, защото това не е научно доказано и не съществува. Също така Ви лъгах за глобалното затопляне и после за глобалното застудяване. Лъгах Ви, че учените са го установили и 97% от тях го подкрепят. Лъгах за пръсканията, ХААРП, ГМО, майнд контрола. Лъгах Ви за всичко.
А сега Ви казвам истината. Повярвайте.
Всичко беше една шега, една манипулация. Ваксините са супер полезни, вируси дебнат зад всеки ъгъл, а мюсюлманите никви ги няма в Западна Европа защото са си в Арабският свят. Не съществува глобално затопляне, нито глабално застудяване, но кличатичните промени са видни и се разрастват със всяка изминала годи. Това могат да го потвърдят близо 97% от учените.
Чаткате ли защо Ви лъгах?
За да Ви докажа и покажа, че лесно се потдавате на внушения, а това никак не е на хубаво. Отворете си очите, отворете си съзнанието и почнете да мислите. Това е вашето спасение, защото идват много страшни години.
Истина Ви казвам.
Не се потдавайте на тези които Ви говорят лъжи. Слушайте тези които Ви говорят истината. Те са Вашите истински водачи и пастири.

цитирай
9. getmans1 - 4. misbis - КАКТО ПИСАХ
20.09.2014 23:04
В случая, ако беше Путин а не някаква си „Северна принцеса от двореца“ щеше да е приемливо, не, направо щеше да е, канон.
цитирай
10. misbis - :-) НЕ И ЗА МЕН
21.09.2014 09:09
КОЙТО ЩЕ ДА Е,ЗАЩОТО НИКОГА НЕ СЪМ РАЗБИРАЛА ИГРАТА НА АВТОРИТЕТИ :-)
И ПУТИН ДА БЕШЕ,ПАК ЩЯХ ДА ТЪРСЯ МОТИВА :-)
getmans1 написа:
В случая, ако беше Путин а не някаква си „Северна принцеса от двореца“ щеше да е приемливо, не, направо щеше да е, канон.

цитирай
11. misbis - Колкото повече се стремят сляпо да вярваме в нещо толкова повече да търсим доводи за противното. [/quote]
21.09.2014 09:11
БИХ ДОПЪЛНИЛА КЪМ ТОВА- И НАЙ-ВЕЧЕ МОТИВА :-)

анонимен написа:
Манипулирането на хората се практикува от появата на разумия човек .В наше време то е прераснало в наука .Да се борим с това никъде не ни учат а точно обратното, карат ни да повтаряме със запетайките това което някой друг е казал преди това.Достатъчно е обаче да попрочетем за да разберем как са се развивали и променяли научните теории през различни периоди за да открием ,че винаги дори и да са били близо до истината то тя е била нещо относително така ,че нищо окончателно няма .Това обаче не бива да
ни хвърля в някакъв абсолютен скептицизъм да отричаме тотално всичко а трябва да ни настрои да приемаме и новото но всичко да подлагаме и на съмнение.Колкото повече се стремят сляпо да вярваме в нещо толкова повече да търсим доводи за противното.

цитирай
12. injir - Мислене и действие. Иначе няма п...
22.09.2014 17:59
Мислене и действие. Иначе няма промяна.
цитирай
13. misbis - МОТИВА МОЖЕ ДА Е ТОВА-
22.09.2014 23:29
А МОЖЕ БИ ОТГОВОРА ЗА МОТИВА НА ПРИНЦЕССТА СЕ КРИЕ ТУК “Ето защо казвам, че Ню Ейджът е религията на НСР, зад която основно стои Кралицата на Орион като колективно въплъщение на пропадналия Ин криещ се зад твърдия Ян. Вече разбирате още по-добре защо Ню Ейджа толкова много държи на идеята за богинята и излива милиони долари в тази индустрия... Ако се разтърсите в най-големия on-line магазин за книги – amazon – ще откриете, че вече съществува отделна секция, която се казва „New Age Goddesses“, в която има над цели 700 шибани заглавия! Unfuckinbelievable! Опитайте се да намерите поне няколко книги за свещеното мъжко начало! Пожелавам ви успех предварително! “ http://www.parallelreality-bg.com/.../511-2014-09-15-21...
цитирай
14. nedovolen - 2 г.
25.11.2015 19:39
Днес се навършват две години от кончината на Ангел Грънчаров - ЕЛТИМИР. Господ да го прости!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: misbis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4542417
Постинги: 269
Коментари: 4456
Гласове: 3605
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031