Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2011 11:09 - Кой продава България на едро или ШЕРШЕ ЛА ФАМ
Автор: misbis Категория: Лични дневници   
Прочетен: 14668 Коментари: 17 Гласове:
36


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Не бих отделяла от скъпоценното си време за да пиша за помийната яма Цветелина- Борисов,но ми се иска да обърна внимание на  един много важен момент от растящото народно недоволство.

Стар номер на задкулисния управляващ елит ( без значение цвета на поставената от него партия) е в светлината на прожекторите да поставят тъпа,но издръжлива и брутална фигура, която да повежда народното недоволство в посока “на майната си“, докато те безпрепятствено вършат антинародни дела. Мутрата Боко, е точно този пешкир за триене на ръце. Той го знае, прие да бъде “ресурс“ въпреки отвращението си от тълпата. Обаче залога на парите е голям. Та какво му е да се поизцапа,парите в крайна сметка не миришат. Пък и друго си е да поиграеш с ЦРУ и вживееш в жеймс Бонд.

Докато народа ругае,хули и се отвращава от ББ, милата му половинка продава България на едро,служи чинно на чужди интереси и расте в международната илюминатска ерархия. Големия и пробив стана благодарение на скъпия и татко-вярно ченге и на едните и на другите. Кобурггота, докато се правеше на милеещ министърпредседател,

въведе Цветелина в подходящите, илюминатски международни среди.Сектанските братя и сестри са за това-да си съдават ниши за “бизнес“ или по-точно далавера, от които всеки ще оближе пръсти.

Ето коя е Цветелина и от тази информация може да се досетите как с широки пръсти се търгува изстрадалата ни родина.
image

Цветелина Бориславова Карагьозова е родена на 27 септември 1958 г. в София. Баща ѝ, Борислав Карагьозов, е служител на ПГУ-ДС и работи като материално отговорно техническо лице към български посолства. Майка ѝ, Веселина Карагьозова, е акционер в „Кемисол“ АД, Стара Загора – дружество, търгуващо с химически продукти.

Образование

До 18-годишната си възраст Цветелина живее с родителите си в чужбина: в САЩ, Индонезия, Румъния и Испания. Завършва руска гимназия в Букурещ. В Румъния започва да следва философия, но след една година прекъсва поради завръщането на семейството ѝ в България. В София продължава следването си в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и завършва философия, английска и испанска филология (с дипломиране в Мадрид). По същото време следва и в УНСС, специалност „Международни икономически отношения“. Като студентка започва работа в международния отдел на СУ.

Владее английски, испански, румънски, руски език.

След завършването на образованието си известно време работи във външнотърговско дружество „Инко“. После отговаря за Балканите в европейската фирма СПЕА - една от първите в света компании за производство на тестово оборудване за електроника. Впоследствие работи в стопанско обединение „Гъвкави автоматизирани производствени системи“ (ГАПС). През 1989 напуска ГАПС и започва частен бизнес.

    Бизнес

Цветелина Бориславова навлиза активно в бизнеса през 1992 г., когато с Бойко Борисов стават съсобственици на фирма „ИПОН-2“ ООД. Тя участва в различни фирми и стопански организации, между които:

  • CSFI, „Консорциум каучукова индустрия“- АД, София - член на Съвета на директорите;
  • „Ай Ти Пи - България“-ЕООД - собственик и управител;
  • „Интерпрайм тобако“-ООД - съдружник и управител;
  • „ИПОН-2“–ООД - съсобственик (1992);
  • „Сириус-2“-ООД – съсобственик (1992);
  • „Цебра“-ООД – съдружник (1994);
  • „Прахайм“-ООД - Червен бряг – съуправител (1996);
  • „Химтекс“-АД - член на Съвета на директорите (1997).

 

Как Цветелина става шефка на СИБанк

През 1996 година 9 български банки, сред които Стопанска банка, (сегашната СИБанк) фалират. Тогавашният премиер Жан Виденов пада от власт и на негово място идва Иван Костов. Новият министър-председател е в тесни приятелски връзки със Славчо Христов, ресторантьор, близък до СИК и Бай Миле. От ресторанта на Славчо Христов - “Олимп” идва името на т. нар. приятелски кръг “Олимп” – хора от ръководството на СДС, които се събират в ресторанта. Там те обсъждат и впоследствие приватизират държавни фирми, купуват курорти, печелят най-големите конкурси за обществени поръчки и усвояват предприсъединителни фондове на ЕС. С кръга “Олимп” са свързани и някои фигури от мутренската групировка СИК. По времето на Костов СИК измества ВИС-2 от лидерските позиции в охранителния и др. бизнес.

Бойко Борисов и Цветелина, които са бизнес партньори с един от босовете на СИК - Румен Николов-Пашата, добре познават Славчо Христов. А по времето на Костов фирмите на бившия ресторантьор са във възход. Той става собственик в курортите Златни пясъци, Пампорово и на “Бороспорт”, която стопанисва Боровец. През 2000 година Славчо Христов притежава чрез офшорни дружества над 40% от БРИБанк и е председател на надзорния й съвет. Същата година БРИБанк приватизира фалиралата Стопанска банка, двете се обединяват и получават името “СИБанк”.

През банката започват да минават всички държавни плащания – на НОИ, БТК, НЕК, МВР, митници и др. След скандалната приватизация на “Нефтохим – Бургас” банката започва да обслужва и парите на “Лукойл”. Малко след това охранителната фирма на Бойко Борисов и Цветелина “Ипон” (която охранява обекти на Славчо Христов) сключва договори за охрана с “Лукойл”, “Мобилтел” и фирми, близки до властта.

През 2001 г. правителството на Иван Костов е дискредитирано. Бойко Борисов става охрана на новия кандидат за премиер на България Симеон Сакскобургготски, а Цветелина Бориславова, която знае испански,  придружава царица Маргарита на различни събития. Цветелина е член на управителния съвет на “Бентонит” Кърджали и ОЦК Кърджали, които са акционери в СИБанк на Славчо Христов. След идването на Симеон Сакскобургготски на власт, Цветелина Бориславова е издигната за председател на Надзорния съвет на СИБанк – основният източник на доходи за предишната власт. Целта е банката да запази приходите от държавни учреждения, уредени по времето на Иван Костов. Несметно богатият по това време Славчо Христов решава, че е разумно да се оттегли. Така половинката на Бойко Борисов поема управлението на банката, в която много от акционерите са офшорни фирми и е спрягана като една от най-големите перачници на пари в държавата. ( по материали от интернет)

Бойко Борисов - кмет на София, Цветелина инвестира 1 милиард лева

В края на 2007 година Бойко Борисов е кмет на София. Мажоритарният пакет от 75% от капитала на СИБанк е продаден на белгийската КВС (собственик и на ДЗИ) за 295 млн. евро, но Цветелина пак остава собственик на 22,3% и шефка на Надзорния съвет. Същата година тя е избрана за почетен посланик на Исландия в България и става един от основателите на Сдружение “Глобална България”. В него членуват Светослав Божилов (банкер, съосновател на БРИБанк и СИБанк, близък с Емил Кюлев), Франк Бауер (финансист, шеф на Българо-американски инвестиционен фонд), Красимир Гергов (рекламен бос, консултант и неофициален собственик на бТВ по онова време), Венелина Гочева (главна редакторка на “24 часа”), Сашо Дончев (шеф на “Овъргаз”, фирмата на “Газпром” в България), Валентин Златев (шеф на “Лукойл” - България), Иван Кръстев (политолог), Стефан Попов, Иво Прокопиев (бизнесмен, издател на “Капитал” и “Дневник”, Красен Станчев (икономист, анализатор), Левон Хампарцумян (банкер, шеф на “Булбанк”), Огнян Шентов (шеф на Центъра за изследване на демокрацията) .

За да противодейства на еколозите, които протестират срещу унищожаването на природата, Цветелина учредява и “Асоциация за устойчиво развитие на планините”, заедно с други големи инвеститори в курортите. В нея влизат Кирил Асенов - ски комплекс “Перелик”, Георги Крумов, управляващ съдружник в “Екуест”, ангажиран с проекта “Супер Боровец”, Симеон Пешов - президент на “Главболгарстрой”, Цеко Минев и др. По това време са започнали прокурорски проверки по големите проекти “Супер Боровец”, “Паничище” и “Перелик”.

През февруари 2008 година фондът на Цветелина Бориславова Си Ес Ай Еф (CSFI) обявява, че ще вложи близо 1 милиард лева във възобновяеми енергийни източници, промишленост, финансови услуги и имоти. Част от проектите са свързани с биомаса, изграждане на вятърни паркове край Каварна и строителство на банков център на “Цариградско шосе” в София с обща площ от 100 хил. кв.м.
Фондът Си Ес Ай Еф е собственик и на 47% от “Пампорово” АД и възнамерява да изгради ваканционно селище в село Стойките до Пампорово.

Министър на икономиката по това време е Петър Димитров от БСП. Той напада Бойко Борисов с твърдението, че инвестициите, които Цветелина се готви да направи, имат връзка с неговата дейност: “Погледнах регистрацията на фирмите, в които кметът на София Бойко Борисов е участвал. Той почти навсякъде е с Цветелина. Тоест, там юридически декларира, че са заедно. А когато става въпрос за бизнес начинанията, Цветелина е нещо отделно и различно. Аз нямам нищо против модерните семейства. И когато става въпрос за мижави пари, вероятно не си струва да се споменават. Но тук официално в медиите беше обявено, че ще се правят инвестиции за 1 милиард лева. Разбирате за какво си говорим? Как изведнъж се намира в България такъв инвеститор и се оказва, че той няма никакво отношение към семейството на Бойко Борисов? Това просто не е сериозно”. Той приканва финансовото разузнаване и агенцията за национална сигурност да се самосезират и да направят проверка, но това не се случва.

В началото на 2009 година Цветелина Бориславова продава още 4% от СИБанк за 29.3 млн. лв. и остава с дял от 18.3%.  Но в личния живот на банкерката проблемите с Бойко Борисов се задълбочават. В типичния си стил кметът признава пред медиите, че му се е случвало да кръшка на Цветелина. В друго интервю споделя: „С Цветелина не сме се разделяли, няма и да се разделяме, просто живеем в две отделни къщи.” По жълтите вестници тръгват клюки за интимните му връзки с поп фолк певицата Ивана, с разни журналитски и др., а Цветелина започва да посещава коктейли и събития в компанията на други мъже.

Но бизнесът си върви. Вестник “Струма” публикува информация, че Стоян Сарийски - Стенли, който е приятел на по-голямата дъщеря на Цветелина Бориславова - Ралица, е участвал в поръчка за 50 млн. евро за изграждането на софийското метро. Стоян Сарийски е съдружник в разложката фирма “Буллес строй” заедно с Иван Стойчев и Антон Гешев. В отговор Бойко Борисов се сопва на медиите, че лично набил въпросния Стенли, защото заварил веднъж дъщеря си да плаче, и допълва: „Ако идете и проверите, ще видите, че няма такова участие“ на фирма на Стенли в строежа на метрото.

Вестник “Дума” прави проверка и доказва, че Бойко Борисов лъже. Фирмата на Стоян Сарийски-Стенли “Буллес строй” ООД съвсем реално участва в строежа на софийското метро. Камиони и техника на дружеството се виждат в цяла София. Проверката във фирмения регистър ДАКСИ показва, че Стенли е собственик на 32% от “Буллес строй” ООД, която е сред големите доставчици на бетон за строежа на метрото. Отделно Стенли и и Цветелина Бориславова са свързани индиректно чрез повече от десет търговски дружества. Според вестник “Дума” поръчките на Стенли с общината са се договаряли пряко, без конкурс по Закона за обществените поръчки. Фирмата “Буллес строй” участва още в “разчистване в районите “Искър”, “Панчарево”, “Кремиковци” и “Слатина” и в “отстраняване на остров в язовирна чаша” на яз. “Мрамор”. Само чрез тези две кметски поръчки “Буллес строй” ООД заработва от столичната община още 637 373 лв.

Бойко Борисов става премиер, още държавни пари тръгват към СИБанк

 

Искам да кажа с това- зад кулисите се води истинската,продажна и антихуманна игра.

И този “ елит“, толкова се е самозабравил,толкова е свикнал да гледа на хората като на безмозъчни дебили,че даже вече не си мерят приказките. Какво ще им направим,нали?

Ето ги днешните вождове и паметници си слагат както преди
image

image

Борисов,ако четете това,знайте че изпълнявам партийна поръчка. Ами вие друго незнаете,освен мръсни игри. Моята партийна поръчка е от Главния партиен секретар- оня дето забавя,но не забравя. Той ми е дал очи да виждам скритото,съзнание да не вярвам на двуличната игра, и интелект да напиша това. И тази партийна поръчка я изпълняват вече хиляди,милиони,милиарди по света. Хората се събудиха и няма да чакат утре някой да им каже- яжте пасти. Хората вече не се нуждаят партийния лидер да им каже какво да правят и как да мислят. Енд оф дъ гейм.





Гласувай:
39



1. ferdi - ...
20.09.2011 11:49
Ужас.. някои неща ги знаех, други ме доотвратиха тотално! Повече разпространение трябва на всичките тези факти, за да си сглобят повече хора картинката.
цитирай
2. balkanec - Племенната й принадлежност
20.09.2011 12:16
Ето и за племенния й произход:

http://balkanec.blog.bg/politika/2011/06/07/dve-desetiletiia-chujda-vlast-v-bylgariia-1989-2011.761348?del=3036048
цитирай
3. misbis - a колко още засекретени и само за “просветени“ има сред масонските им и ченгесарски среди
20.09.2011 12:17
ferdi написа:
Ужас.. някои неща ги знаех, други ме доотвратиха тотално! Повече разпространение трябва на всичките тези факти, за да си сглобят повече хора картинката.

цитирай
4. marystaneva - "...( по материали от интернет)..."
20.09.2011 19:49
"...По жълтите вестници..."
"...Според вестник “Дума”..."

"Пряко, без конкурс"?! За поръчки от такъв мащаб?! Изключено!
Всички, ама всички големи обществени поръчки минават през одобрението на Столичния общински съвет, където има представители и на други партии. Ако има нещо нередно, да извадят документи! Но не, те не го правят, защото такива няма! Ако имаше, отдавна да са ги показали. Но това не им пречи да ни правят на идиоти с подхвърляния от рода на "една жена казала"...
Като е приятел на дъщерята на Борисов, Стоян Сарийски-Стенли и фирмата “Буллес строй” ООД да не работят ли? Освен това, фирмата /доколкото знам/ е подизпълнител, нает от изпълнителя, та общината съвсем няма нищо общо с участието и. Ама нали идват избори - дайте да плюем и да каляме хората!? Все нещо може и да им се залепи... Забравяте, че за да хвърляш кал по някого, най-напред трябва да окаляш собствените си ръце.
цитирай
5. misbis - законите,които цитирате са направени и удобни за продаващите България
20.09.2011 20:08
ако четете това,знайте че изпълнявам партийна поръчка. Ами вие друго незнаете,освен мръсни игри. Моята партийна поръчка е от Главния партиен секретар- оня дето забавя,но не забравя. Той ми е дал очи да виждам скритото,съзнание да не вярвам на двуличната игра, и интелект да напиша това.



marystaneva написа:
"...По жълтите вестници..."
"...Според вестник “Дума”..."

"Пряко, без конкурс"?! За поръчки от такъв мащаб?! Изключено!
Всички, ама всички големи обществени поръчки минават през одобрението на Столичния общински съвет, където има представители и на други партии. Ако има нещо нередно, да извадят документи! Но не, те не го правят, защото такива няма! Ако имаше, отдавна да са ги показали. Но това не им пречи да ни правят на идиоти с подхвърляния от рода на "една жена казала"...
Като е приятел на дъщерята на Борисов, Стоян Сарийски-Стенли и фирмата “Буллес строй” ООД да не работят ли? Освен това, фирмата /доколкото знам/ е подизпълнител, нает от изпълнителя, та общината съвсем няма нищо общо с участието и. Ама нали идват избори - дайте да плюем и да каляме хората!? Все нещо може и да им се залепи... Забравяте, че за да хвърляш кал по някого, най-напред трябва да окаляш собствените си ръце.

цитирай
6. lisa19 - Ошашави ме.
20.09.2011 21:18
Доста неща съм чела, обаче това направо ме направи разногледа. Какви пари само се връткат....
цитирай
7. liliyanaandreeva - Модерно е!
20.09.2011 23:33

ГОСПОДАРСКИ СЪВЕТИ

Когато няма олио
и хлябът е от мъката по-чер –
премини на водка
и тарама от чер хайвер…

А ако няма хляб
и олиото е палмов маргарин
не яжте пасти
а сельодка в чист зехтин…
цитирай
8. ok3223 - Изнасяте нещо,
21.09.2011 12:18
което всеки българин и българка трябва да знаят, за да разберат веднъж завинаги
каква сган от мошеници е властвала и иска да властва още в България.
Клана ББ и Цветелина, като че ли е шампион по всички кражби пладнешки мафиотски сделки и дела извършени у нас.
Мафията си има вече държава начело с вожда ББ.
Поздрави.ок
цитирай
9. schumpov - Напиши нещо такова за Първанов, ...
21.09.2011 19:05
Напиши нещо такова за Първанов, Станишев, Калфин. Може и да не е предизборно. Нямаш нужда да ти се поставят партиини поръчения.
цитирай
10. misbis - дано да се шегуваш
21.09.2011 20:04
ако четете това,знайте че изпълнявам партийна поръчка. Ами вие друго незнаете,освен мръсни игри. Моята партийна поръчка е от Главния партиен секретар- оня дето забавя,но не забравя. Той ми е дал очи да виждам скритото,съзнание да не вярвам на двуличната игра, и интелект да напиша това.


schumpov написа:
Напиши нещо такова за Първанов, Станишев, Калфин. Може и да не е предизборно. Нямаш нужда да ти се поставят партиини поръчения.

цитирай
11. josarian - Пише се ШАРЖЕ ЛА ФАМ а не ШЕРШЕ ЛА ФАМ,
22.09.2011 09:46
Плюс това Борисов не живее години с тази жена.
цитирай
12. misbis - това е написано в текста.... и разбрахме,че говорите перфектно френски-))))
22.09.2011 15:04
josarian написа:
Плюс това Борисов не живее години с тази жена.

цитирай
13. murmashka - Добре написано. Но това е само, , ...
24.09.2011 03:55
Добре написано.Но това е само ,,върха на айсберга" Много по-долна крадла е Цветелина.Но Вие вероятно не разполагате с достатъчно информация.Насъбрали сте само това което Цветелина и тези, които стоят зад нея не могат да скрият т.е тъй наречена официална информация Иначе затвора ,,плаче" за Цветелина и Бойко,заедно с още една група хора за които Вие не споменавате
цитирай
14. misbis - в блог.бг НЕ се излиза с “неофициална“ информация,нали? който е излязъл с такава,не е вече жив
24.09.2011 08:28
и това не значи да се страхуваме,напротив- да спрем наивитета и страха,защото “спасители“ няма , ние сме си спасителите

murmashka написа:
Добре написано.Но това е само ,,върха на айсберга" Много по-долна крадла е Цветелина.Но Вие вероятно не разполагате с достатъчно информация.Насъбрали сте само това което Цветелина и тези, които стоят зад нея не могат да скрият т.е тъй наречена официална информация Иначе затвора ,,плаче" за Цветелина и Бойко,заедно с още една група хора за които Вие не споменавате

цитирай
15. анонимен - ами разбира се
03.02.2012 09:32
Защо не напишеш, че всички те са част от чрвената мафия начело с БСП , СДС , НДСВ ......
цитирай
16. анонимен - portable pdf writer
17.02.2012 02:17
adobe pdf print driver windows older version of adobe reader http://uasaeat.hostingsociety.com/acrobat-creator-pdf.html acrobat creator pdf
цитирай
17. анонимен - СА
18.06.2012 18:52
Като чели всички забравиха за взривената кола на Цветелина,като причината за това май беше откраднатите 400 милиона от ТС банк заедно с Николай Гибински.
цитирай
18. murmashka - от murmashka
18.06.2012 19:39
Нищо ново и много недоизказхано за ,,перачката" Цветелина
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: misbis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4542491
Постинги: 269
Коментари: 4456
Гласове: 3605
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031