Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2010 09:08 - АТАКИТЕ ВЪРХУ СЪЗНАНИЕТО
Автор: misbis Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10879 Коментари: 25 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
АТАКИТЕ ВЪРХУ СЪЗНАНИЕТО
Може би едно позакъсняло предупреждение към събудените души.
В последните дни се забелязва усилена енергийна атака,изразяваща се с меланхолия,засилено чувство,че не принадлежиш към този свят и искаш да си тръгнеш за у дома. Обърканост и отчеяние също забелязах у някои.
Сложно е за обясние как действат тези енергийни атаки, самата аз не съм съвсем наясно с технолигиите и начина на действие,но сам се научила да ги разграничавам и държа съзнанието си будно и с усилие на волята да не позволявам на външното влияние да ме отклони от пътя.
Всеки,вървящ по пътя на събуждането и осъзнаването, би трябвало да си отработи техники за защита и да приеме,че се води една невидима война върху човешкото съзнание,като това не бива да ни обезкуражава.
Масово се използва например визуализацията на теменужено-виолетова сфера около тялото с огледален външен слой. Това е само пример.Има и други техники,но тази е най-бърза и лесна.
На война като на война.
Ние не я искаме, но сме длъжни да се защитим.
Бих искала да напомня,да не се пада в капана,че ако бъдем безкрайно добри и излъчваме Любов, всичко ще е наред.
Това  е от манипулациите на New Age програмата. Наивното,алтруистично  излъчване на Любов само разширява и засилва другата страна на полярня ни свят.
Да сме добри,не значи наивни.Дорбото изисква първо пазене и стабилизиране.Не го ли пазим от злоупотреби, е все едно да хвърляш диаманти на прасета. Тези,които носят доброто трява да го пазят,за да може то да се утвърди първо в тях и тогава да се дава на тези,които ще го познаят и оценят. Неценителите ще го пропилеят,злоупотребят и стъпчат с мръсните си копита.
Думите ми са може би малко силни,но Доброто заслужава усилията ни. С уважение към този дар и към себе си, това Добро има по-голям шанс да просъществува.



Гласувай:
22



1. bgzemia - На всяко действие, равно по голе...
17.10.2010 10:09
На всяко действие ,равно по големина противодействие.Това си е закон и важи и за доброто и злото.Колкото повече израстваш толкова по-големи препятствия идват в живота ти.Целта е да се издигнеш над злото,а не да го оставиш да те пропие.Живеем в двуполюсен свят и ако няма зло няма как да израстваме,защото развитието става само когато преодоляваме препятсвия. Така,че не знам каква е тази програма Ню ейдж,но определено е закон на силите в природата. Успокоението е,че на никой не се дава повече от колкото може да издържи,така,че споко :-))) Действително най-голямата защита е позитивното мислене,излъчването на Любов,но това не означава да не бъдем бдителни и да внимаваме кому какво даваме. Има и друг закон и той е закон за даването и вземането. Наистина от много себераздаване където не трябва може да си изпати човек,много добре трябва да изучи и приложи този закон .Има го в Учението на Учителя. А тази вялост за която споменаваш,тя е от носталгия по дома,по Любовта,която ни обгръща там. Не бива да се подлъгваме разбира се,това е просто от умората на ежедневието,но сме длъжни да намерим сили да продължим и да довършим онова за коерто сме се родили.Както живеем в този си жовот това ще ни бъде кармата за следващите 1000 години,така ,че смели бъдете и за спасението на душата си мислете. да бъдем добри е просто задължително,само така имаме защита Ето тук е обяснено на разбираем език как действа позитивното мислене като защита,но пак казвам,това не противоречи на това да бъдем бдителни,двете трябва да вървят ръка за ръка: http://www.svruhestestvenoto.com/index.php?option=com_content&view=article&id=100&Itemid=122
От личен опит- най-добрата защита от е да не мислим за злото. Или както казва Учителя"злото съществува защото мислим за него" Т.е. знаем че го има,бдителни сме,но не го държим в ума си за да не го развиваме като негативна енергия в нас.защото това го увеличава и ни пречи.Целта е да се издигаме над него,а не да го превъртаме постонно в ума си с което да го увеличаваме
цитирай
2. bgzemia - в статията чийто линк посочих е м...
17.10.2010 10:16
в статията чийто линк посочих е много добре обяснено как действа в ежедневието ни тази негативна енергия,ако я премятаме постоянно в ума си. Мислите са около нас,от нас зависи какви мисли ще допуснем в съзнанието- светли или тъмни. Въпрос на тренировка е ,на самовъзпитание.Като дойде лошата мисъл- махния,замести я с позитивна. Около нас има друг свят,който не виждаме с физическото си зрение и в него има много тъмни същества,които само това чакат,да се нахранят с нашите негативни емоции,но ние сме тези,които избираме дали да излъчваме такива мисли и емооции или не.Т.е. всичко опира до нашата свободна воля,която Отец е благоволол да ни даде.А позитивното мислене ни свързва с възвишените светове и същества,които ни помагат в развитието ни.Така,че на всички пожелавам Светлина в ума и сърцето.
"Будни бъдете"-Учителя постоянно е повтарял това
цитирай
3. misbis - не е нужно да мислиш за злото като за страхуване,но е автогол да се игнорира
17.10.2010 10:16
но ако не се опознае и злото,механизните му,как е устроено и как дејства...как 6те се за6титим? То,злото,винаги 6те е крачка пред нас.
Сега си спомнљм една сентенциљ- опознај негативната си страна,за6тото злото те познава по-добре от теб самиљ
Не мојем да се правим че злото го нљма, и да не му обра6таме внимание,до колкото да се научим да му познаваме приомите,че да не пречи на нашата работа. Поне в моите очи е така.
Това е една интелектуална дори работа,без емоции,страх...каквото и да било-както игра на шах
цитирай
4. bgzemia - но ако не се опознае и злото, меха...
17.10.2010 10:29
misbis написа:
но ако не се опознае и злото,механизните му,как е устроено и как дејства...как 6те се за6титим? То,злото,винаги 6те е крачка пред нас.
Сега си спомнљм една сентенциљ- опознај негативната си страна,за6тото злото те познава по-добре от теб самиљ
Не мојем да се правим че злото го нљма, и да не му обра6таме внимание,до колкото да се научим да му познаваме приомите,че да не пречи на нашата работа. Поне в моите очи е така.
Това е една интелектуална дори работа,без емоции,страх...каквото и да било-както игра на шах

Изобщо не е нужнои да опознаваш злото.Така само се отдалечаваш от Пътя и му улесняваш задачата. Колкото повече се вглеждаш в него и го изучаваш,толкова повече го храниш.Просто се съсредоточи в доброто и гледай него да развиваш,така ще си винаги на крачка пред злото и ще израстваш.Пак от лични наблюдения за хора,които са приели като мисия на живота си,че трябва да смачкат злото-колкото повече се занимават,,толкова повече затъват,защото така вървят по неговите стъпки и губят Пътя отреден от Отца.Е,кой побеждава тогава? "Със злото не се бори,само се отбранявай" казва Учителя.Т.е. знаеш,че го има,бдителен бъди,но не се занимавай с него,не тръгвай на война срещу него,само така можеш да го победиш. Това е като да убиеш простака с мълчание.Ако елиминираш някой в мислите си той престава да съществува,разбираш ли? Темата е много обширна,а и личен опит се иска за да стане съвсем ясно.Най-важно е да се разбере,че мислейки негативно ние подхранваме злото.Едно е да знаеш,че съществува злото,съвсем друго е да го държиш постоянно в ума си и да се бориш с него."Живейте така както езикът живее между зъбите" -Духът на Истината
цитирай
5. misbis - Where there is good so goes the evil, eh?
17.10.2010 10:30
eh,eh...
цитирай
6. bgzemia - От прекалено вглеждане в дървото ...
17.10.2010 10:31
От прекалено вглеждане в дървото човек не може да види гората.Злото е едно дърво,Доброто е цялата гора.Не мога да намеря по-точно обяснение.Надявам се да помогне на някой
цитирай
7. misbis - човек дори и добре да живее,рано или књсно сре6та злото-)))
17.10.2010 10:38
и слава богу има избор-кое да избере и начини и средства да вњрви по избраниљ пњт
цитирай
8. mileidi46 - Borbata sus zloto e kato igra na 6ax. ...
17.10.2010 12:00
Borbata sus zloto e kato igra na 6ax..kazvate..
Mislq,4e sme mnogo lo6i 6axmatisti...dori ne iskame da nau4im pravilata na igrata,zatova 6te zagubim!!
Dano sum lo6 prorok..:(((
Priqten nedelen den i za dvete..
цитирай
9. misbis - аз мислиа,че много правилно си го схванала-лоши играчи сме
17.10.2010 12:48
доверчиви и наивни...позволиаваме да ни води за носа....

mileidi46 написа:
Borbata sus zloto e kato igra na 6ax..kazvate..
Mislq,4e sme mnogo lo6i 6axmatisti...dori ne iskame da nau4im pravilata na igrata,zatova 6te zagubim!!
Dano sum lo6 prorok..:(((
Priqten nedelen den i za dvete..

цитирай
10. minblog - maj e vreme dvete sa6tnosti da se sleiat v balans
17.10.2010 13:14
misbis написа:
eh,eh...

цитирай
11. estirbg - Наивно е да отричаме, че злото не ...
17.10.2010 13:37
Наивно е да отричаме, че злото не съществува - Луцифер е доволен, когато хората се отнасяг скептично към неговото съществуване и приемат, че той не притежава никаква сила. Не се лъжете, колкото Сатана успява да внуши тази мисъл, с която кара хората да се съмняват в неговото съществуване, толкова по-добре за него. Всъщност самото съмнение в него е един голям белег за неговата активност. Но не бива да забравяме все пак, че дяволът безпорно е победен на кръста, но все още не е разгромен преди деня на Страшния съд!
Можем да му се противопоставим единствено успешно само с жертвата на сина на Твореца!!! Това мога да го потвърдя дори от личен опит!!!
цитирай
12. misbis - ABSOLUTNO SPODELIAM TOVA
17.10.2010 13:46
estirbg написа:
Наивно е да отричаме, че злото не съществува - Луцифер е доволен, когато хората се отнасяг скептично към неговото съществуване и приемат, че той не притежава никаква сила. Не се лъжете, колкото Сатана успява да внуши тази мисъл, с която кара хората да се съмняват в неговото съществуване, толкова по-добре за него. Всъщност самото съмнение в него е един голям белег за неговата активност. Но не бива да забравяме все пак, че дяволът безпорно е победен на кръста, но все още не е разгромен преди деня на Страшния съд!
Можем да му се противопоставим единствено успешно само с жертвата на сина на Твореца!!! Това мога да го потвърдя дори от личен опит!!!

цитирай
13. dolsineq - Да вземем най-простия пример от ...
17.10.2010 14:08
Да вземем най-простия пример от ежедневието - рекламата. "Ако не ползвате това, ще ви се случи онова!" Ами не е ли това също съзнателна атака върху съзнанието ни? Не гледам телевизия, но рекламите са като многоглав змей - една срежеш, десет се появят - радио, интернет, билбордове, брошурки, небрежно подавани от красиви момичета... Има над какво да се замислим. Темата е много интересна и точно по този повод съм се зачела в "Подсъзнанието може всичко" /Джон Кехоу. Налага се сами да си наложим контрол над съзнанието и подсъзнанието, нещо като саморегулиращ бушон или като антивирусна програма, която да унищожава вредната информация и да не достига до съзнателната ни мисъл.
цитирай
14. bgzemia - не мисля, че някой отрича това, спор ...
17.10.2010 14:33
не мисля,че някой отрича това,спор има в методите с който да се победи
цитирай
15. анонимен - "Да сме добри, не значи наи...
17.10.2010 16:11
"Да сме добри,не значи наивни.Дорбото изисква първо пазене и стабилизиране.Не го ли пазим от злоупотреби, е все едно да хвърляш диаманти на прасета."
Интересно ми е как едно прасе ще повреди диамант...Само с чаша вода можем да го измием и пак ще си блести...хахахаха тъпи философи сте
цитирай
16. samorasla - Злото е много, но не е всемогъщо
17.10.2010 18:37
Има сили, които работят за Светлината. Има същества, които правят всичко, което е нужно, за да помагат на хората. Да си спомним за картата на съзнание от Дейвид Хокинг (писах за нея), според която хората с пробудено съзнание неутрализират нисшите вибрации на стотици и хиляди съвременици. Страхът не е добър съюзник. Достатъчно е да се премине в "плаващо" състояние на съзнание - нискочестотни алфа или средно високи тета вълни.
Споко, всичко е под контрол!
цитирай
17. samorasla - Много е важно да поддържаме съзнанието си в будно състояние
17.10.2010 18:47
Тук и сега! Това е формулата. И да се научим да слушаме гласа на интуицията. Тя е тази, която ще ни помогне. Тези съвети не са по-малко ценни от диамантите. Дано и прасетата се научат да ги разпознават.
цитирай
18. misbis - tipi4no otno6enie na edno prase kam cennoto. Na4inat na upotreba e,koeto pravi razlikata
18.10.2010 07:16
анонимен написа:
"Да сме добри,не значи наивни.Дорбото изисква първо пазене и стабилизиране.Не го ли пазим от злоупотреби, е все едно да хвърляш диаманти на прасета."
Интересно ми е как едно прасе ще повреди диамант...Само с чаша вода можем да го измием и пак ще си блести...хахахаха тъпи философи сте

цитирай
19. misbis - da, ne sme sami :-))))
18.10.2010 07:18
samorasla написа:
Има сили, които работят за Светлината. Има същества, които правят всичко, което е нужно, за да помагат на хората. Да си спомним за картата на съзнание от Дейвид Хокинг (писах за нея), според която хората с пробудено съзнание неутрализират нисшите вибрации на стотици и хиляди съвременици. Страхът не е добър съюзник. Достатъчно е да се премине в "плаващо" състояние на съзнание - нискочестотни алфа или средно високи тета вълни.
Споко, всичко е под контрол!

цитирай
20. misbis - analogiata s komputar e mnogo spolu4liva." Antivirusnata" triavba da se poddarja i upgreitva:-)))
18.10.2010 07:22
dolsineq написа:
Да вземем най-простия пример от ежедневието - рекламата. "Ако не ползвате това, ще ви се случи онова!" Ами не е ли това също съзнателна атака върху съзнанието ни? Не гледам телевизия, но рекламите са като многоглав змей - една срежеш, десет се появят - радио, интернет, билбордове, брошурки, небрежно подавани от красиви момичета... Има над какво да се замислим. Темата е много интересна и точно по този повод съм се зачела в "Подсъзнанието може всичко" /Джон Кехоу. Налага се сами да си наложим контрол над съзнанието и подсъзнанието, нещо като саморегулиращ бушон или като антивирусна програма, която да унищожава вредната информация и да не достига до съзнателната ни мисъл.

цитирай
21. misbis - te,prasetata,nali vijda6-sa ubedeni,4e mogat i znaiat vsi4ko
18.10.2010 07:23
samorasla написа:
Тук и сега! Това е формулата. И да се научим да слушаме гласа на интуицията. Тя е тази, която ще ни помогне. Тези съвети не са по-малко ценни от диамантите. Дано и прасетата се научат да ги разпознават.

цитирай
22. анонимен - ПОЗНАХТЕ ЛИ ОТ КОГО Е СТИХОТВОРЕНИЕТО?
18.10.2010 07:40
ЗНАЕ ЗЛОТО ДА ХИТРУВА,
НО ДОБРОТО ПОБЕЖДАВА.
И ОТКАКТО СВяТ СВЕТУВА-
НА ДОБРОТО СЛАВА
цитирай
23. misbis - Не беше ли от Добри Чинтулов?-само предположение
18.10.2010 07:44
анонимен написа:
ЗНАЕ ЗЛОТО ДА ХИТРУВА,
НО ДОБРОТО ПОБЕЖДАВА.
И ОТКАКТО СВяТ СВЕТУВА-
НА ДОБРОТО СЛАВА

цитирай
24. milady - SUUPERR SI MILA .
18.10.2010 20:38
[quote=samorasha---brqvooo, taka mi xaresa..1 osaznata dusha pomaga na o6e 100 000 , kolko krasivo..kolko vdaxnoviavashoo....Xubava i spokoina ve4er !
цитирай
25. milady - mnogoo to4no i umno ka´zano..)
18.10.2010 20:40
[[/quote] daaa paralela s kompa ina men mi dopadna mnogoo.. To4en eee ...Nese predavayte, samo se upgrade ..xaxxax ..Vesela ixubava ve4er :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: misbis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4539714
Постинги: 269
Коментари: 4456
Гласове: 3605
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031