Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2010 14:25 - Похватите на матрицата или юруш на бонбоните
Автор: misbis Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12618 Коментари: 22 Гласове:
-12

Последна промяна: 25.08.2010 15:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Замислих се снощи на тема виртуалното пространство и от едно на друго се получиха следните умозаключения.
Представете си дечурлига в детска градина,въргалящи се по земята и незнаят какво да правят с времето си. Хвърляш им отгоре шепа бонбони и започва лудо боричкване,блъскане,рев,сърдене....всеки гледа за докопа колкото може повече за себе си....А този,който свърля бонбоните се подсмихва отгоре и хвърля следващата партида в дуга посока,където е преценил,че иска децата да отидат.
Ей на този принцип,най-грубо казано е разработен майнд контрола.Подхвърлят ни се бонбони,играчки,ние си потрошаваме тела,здраве,избиваме се един друг за да докопаме лелеяната мечта. Хвърлячът на бонбони може да те изпрати в посока,в която си поиска.
А тези,които са се усетили,че има някой такъв с бонбоните,за тях се прилагат други техники. Този “отворкото“ го оставят да се чувства по-гявол от другите и му дават достъп до една купа с бонбони.И той да похвърля малко. Обаче внимателно следят посоката накъдето отива следващата го група.Защото следващата порция бонбони за раздаване “отворкото“ ще хвърля без дори и да осъзнава, в желаната от големия “сладкар“ посока.А на други им харесва да се чувстват по-велики,и се вживяват като спасители,осъзнавайки или не,че някой и на тях им дърпа конците.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Подхвърлиха ни мобилните телефони.То бе радост,то бе чудо.Играчка-мечта.Даже и бебетата имат. А те си бяха военно съоръжение.Играем си ние с телефоните и не се усещаме,че чрез тях ни подслушват,облъчват,убиват, ако се наложи.
Интернет.Малеее,супер напредък. Свободен за всички.Кеф.Говорим си на воля с познати и непознати,правим си групи,споделяме сърдечни и други болки.Щото човек е социален добитък и има нужда да споделя.Ей на батко, право на вълка в устата. Вече няма нищо скрито. Какво бельо?То мисли,чувства,намерения,задници...всичко е лъснало  на показ.Сега “сладкарите“ с бонбоните няма нужда да се напъват за да си следят раята. Те сами си лъсват с хастара навън и мисли и чувства,и действия. Досиетата на всички,вече са виртуални.Складира се това на сигурно във виртуала,и се планира изключително точно следващата крачка за раята.Не казвам,че техниката е зло.Не е до техниката въобще,а начина и на прилагане и използване от внедрителите и. То никога не е за наше добро,както ни внушават. Както атомната енергия и всички други открития.Уж бяха за доброто на човечеството,а то се оляха бомби да правят от нея.Има една малка част шоколад в бонбона, а по-голямата е отровата.Истината,която ни се предлага,винаги е сандвич.
Не случайно сега е толкова лесно да се намери информация за НЛО,извънземни,рептили,илюминати, масони.....те бавно ни водят в посоката,която са избрали за нас.
Смяна на житейската парадигма. Но не се заблуждавайте,че тази нова парадигма ще бъде новия рай. Не и не.Раята пак ще си продължи да робува,но под друга форма.Да,истина е,че има извънземно присъствие на планетата,точно сред нас. Но какво мисли да прави манипулатора с тази истина е друг въпрос.
Един от вариантите за този план е инсценирането на извънземна инвазия. Целта доколкото разбирам е да отпаднат религиите в сегашната им форма.Но,както всеки план, може да търпи промени при изпълнението си,така и този, да видим дали и как ще го осъществят.
Главното е- да не вярваме сляпо на всичко.Проверявай със сърцето. Истинското ще докосне сърцето. Манипулацията убеждава ума,че еди-какво си е за твое добро.
Винаги зад красивите думи се крие поредния капан за съзнанието.
Лъжовен свят,нали.Чували сме го от бабите си.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Пиша това,което съм разбрала,не за да се вживявам в ролята на будител. Невъзможно е да събудиш някого насила.Това е съзнание.Механизмите на събуждане идват отвътре.Всеки един от нас, и тези,които твърдят,че знаят пътя, са бомбандирани от майнд контрол програмите. Дори и аз,която пиша това съм наясно,че трябва всеки ден да работя върху депрограмирането си и да внимавам да уловя следващото.Човек трябва да е като войник,и да проверява всяка мисъл.Каква е целта и,накъде го води.Не става въпрос да ставаме параноидни,но един реалити чек, или на български- сверяване на часовника с гласа на сърцето, е наложително,почти всекидневно,бих казала.Защото случващото се е изключително интензивно.
Всеки от нас,вървейки по пътя среща хора,които могат да го вдъхновят,напътят за посоката,но ....до тук. Отговорността да се извърви пътя е лична.
Спомням си какво ми каза Джордан Максуел веднъж-НЕ ВЯРВАЙ НА ТОЗИ,КОЙТО ТИ КАЗВА,ЧЕ ЗНАЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА И ПЪТЯ.ВЯРВАЙ НА ТОЗИ,КОЙТО ТИ КАЖЕ,ЧЕ ТЪРСИ. Живота ме убеди,че бе прав.
А на къде води този път? Към себе си. Да опознаем,да си спомним кои сме.Тогава имаме шанс да сменим робския манталитет с осъзнатост и независимост. Иначе играта ще се повтаря и повтаря,само декорите ще се сменят.
Истината човек разбира едва,когато си спомни кой е.








Гласувай:
25


Вълнообразно


1. анонимен - е чак за извънземните вече е фант...
25.08.2010 14:57
е чак за извънземните вече е фантазия ама другото си е вярно
цитирай
2. misbis - де да беше, би било много по-лесно
25.08.2010 15:07
но кашата действително е голяма....

анонимен написа:
е чак за извънземните вече е фантазия ама другото си е вярно

цитирай
3. zahariada - Поздрав!
25.08.2010 16:32
Един от начините за противодействие, освен пътя към себе си, т.е. самоосъзнаването, е и опростяването на живота. Анастасия го описва чудесно. Хубав ден!
цитирай
4. misbis - много ми се искаше да прочета,как ТИ описваш своя път...
25.08.2010 16:41
обичам да обменям опит на тази тема
zahariada написа:
Един от начините за противодействие, освен пътя към себе си, т.е. самоосъзнаването, е и опростяването на живота. Анастасия го описва чудесно. Хубав ден!

цитирай
5. misbis - 3
25.08.2010 16:43
извинявай,ако си го описвал вече....ако е така, хвърли инфо.
Пишеш задълбочено и мисля,че имаш какво да споделиш за твоя път
цитирай
6. milady - transurfing..
25.08.2010 18:51
Xaresvat mi tvoiite seriozni postingi..noo malko stavaa mra4no..ve4e..Prosto da kajem ,4e vseki sam tvori svoia sviat, nali misbis...Prosto go e kazal VADIM ZELAND..v svoite knigi..Ot zar4eta da se prevranem v tozi , koito xvarlia zar4etataa, Usmivki pojelavam na vsi4ki..))))))
цитирай
7. rebellion - Отлично ! Но преди да споделяме за ...
25.08.2010 19:06
Отлично ! Но преди да споделяме за своите пътища не е ли редно да дадем някакво определение (поне от своята база данни) - що е път и само един ли е той ?
цитирай
8. misbis - чудесно,дай някакво определение
25.08.2010 19:19
rebellion написа:
Отлично ! Но преди да споделяме за своите пътища не е ли редно да дадем някакво определение (поне от своята база данни) - що е път и само един ли е той ?

цитирай
9. rebellion - Давам - спиралност ! Ти сега си на ход
25.08.2010 19:22
Давам - спиралност ! Ти сега си на ход
цитирай
10. misbis - еххх, дано от моите постинги да беше мрачното-)
25.08.2010 19:22
много ми е неприятно да го кажа,но поредната заблуда е това,че ние хвърляме, или че можем да ги хвърляме зарчеата.
Нали си спомняш.Перфектния роб е този,който си мисли,че е свободен

milady написа:
Xaresvat mi tvoiite seriozni postingi..noo malko stavaa mra4no..ve4e..Prosto da kajem ,4e vseki sam tvori svoia sviat, nali misbis...Prosto go e kazal VADIM ZELAND..v svoite knigi..Ot zar4eta da se prevranem v tozi , koito xvarlia zar4etataa, Usmivki pojelavam na vsi4ki..))))))

цитирай
11. misbis - мисля,че имаме впредвид две различни неща.
25.08.2010 19:24
аз,когато казвам път, имам в предвид сега, в този живот, този отрязък от време.Но не това се опитвам да кажа в постинга.

rebellion написа:
Давам - спиралност ! Ти сега си на ход

цитирай
12. razkazvachka - Страхотен текст!
26.08.2010 02:21
Поздравления!
цитирай
13. анонимен -
26.08.2010 07:29
съм си пътя,аз съм си истината,аз съм си и живота.
цитирай
14. liliyanaandreeva - Искам да участвувам в разбиването на илюзиите и...
26.08.2010 07:41
...в развенчаването на митове!Ако нямате нищо против.
Едто едно доказателство,че ме бива:
СПАМ : Жената е ГРЕШНИЦА по природа
ИСТИНАТА : Жената е ЧЕРЕШКАТА на природата.
цитирай
15. pegas08 - Права си , Миске!
26.08.2010 09:39
Всичко е ... майката си ...такова!

Трака, исках да кажа!
цитирай
16. анонимен - MMDDaaaaaaaa!!!!!
26.08.2010 13:33
Много ще е трудно да се променят представите . Тази държава е описана още от Платон ; и до сега няма промяна в положението : Социлано-философската концепция на Платон има за цел да обоснове правото на развитие и съществуване на робовладелската държава. Неговото желание е да съдейства за една идеална, благоденстваща, истинска робовладелска държава. Тя трябва да е устроена така, че да осигурява властта на робовладелците и другите свободни граждани спрямо робите. Неговите възгледи са съвети към управляващите прослойки – как да управляват така, че хем да поддържат властта върху робовладелците, хем да осигуряват единството на държавата. Това означава осигуряване на щастие и на останалите слоеве на обществото, за да не създават излишни противоречия и напрежения, заплашващи съществуването на държавата.
цитирай
17. samorasla - Много е тъжно,
27.08.2010 16:18
но няма ред от постинга ти, с който да не се съглася. Но откакто свят светува, винаги е било така. Защо нищо не се е променило - ето човечеството е оцеляло, само където е останало на същото ниво на съзнание. Технологиите не водят до добро и е глупаво да се гордеем с тях. Те нищо не са допринесли до духовното израстване на хората - точно обратното. Но кое е новото днес? Лицето на злото вече не е пълен мрак - то започва да придобива форма,обем, име, неговите характеристики стават все по-конкретни. Това е! Нека се научим да го разпознаваме, да го демаскираме, да го изобличаваме. Това, което вършиш с твоите постинги е прекрасно - четат ги хиляди. Погледни каква аудитория от читатели си спечелила! Ти и другите, които сте се наели с тази работа - защото то си е работа... Няма място за страх и отчаяние. Достатъчно е човек да се научи да се отлепя от привързаностите си и да започне да работи спиритуално. Да се научи да се радва на истинските неща - на цветето, на дървото, на хубавата книга, на дребните жестове, на тишината, на истинската музика. Да се научи да изразява себе си, своята уникалност... Положителните емоции, смеха, любовта, човешката хармония - това е нашето оръжие. То е енергията, която предизвиква Звяра да си покаже ноктите, да се гърчи от "глад" и да ръмжи от безсилие.
цитирай
18. misbis - и на мен не ми е приятно и даже тъжно понякога..но това е действителността.
27.08.2010 16:35
да се правим,че я мяма,защото ни боли и натъжава,не помага,а само удължава агонията...

samorasla написа:
но няма ред от постинга ти, с който да не се съглася. Но откакто свят светува, винаги е било така. Защо нищо не се е променило - ето човечеството е оцеляло, само където е останало на същото ниво на съзнание. Технологиите не водят до добро и е глупаво да се гордеем с тях. Те нищо не са допринесли до духовното израстване на хората - точно обратното. Но кое е новото днес? Лицето на злото вече не е пълен мрак - то започва да придобива форма,обем, име, неговите характеристики стават все по-конкретни. Това е! Нека се научим да го разпознаваме, да го демаскираме, да го изобличаваме. Това, което вършиш с твоите постинги е прекрасно - четат ги хиляди. Погледни каква аудитория от читатели си спечелила! Ти и другите, които сте се наели с тази работа - защото то си е работа... Няма място за страх и отчаяние. Достатъчно е човек да се научи да се отлепя от привързаностите си и да започне да работи спиритуално. Да се научи да се радва на истинските неща - на цветето, на дървото, на хубавата книга, на дребните жестове, на тишината, на истинската музика. Да се научи да изразява себе си, своята уникалност... Положителните емоции, смеха, любовта, човешката хармония - това е нашето оръжие. То е енергията, която предизвиква Звяра да си покаже ноктите, да се гърчи от "глад" и да ръмжи от безсилие.

цитирай
19. happinessschool - НЕ ВЯРВАЙ НА ТОЗИ,КОЙТО ТИ КАЗВА,ЧЕ ЗНАЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА И ПЪТЯ.ВЯРВАЙ НА ТОЗИ,КОЙТО ТИ КАЖЕ,ЧЕ ТЪРСИ
28.08.2010 09:06
Да търсим, да продължаваме, докато се намерим, че отново сме започнали да се търсим....
цитирай
20. thedarkangel1977 - ама вкусни бонбони ни подхвърлят, ...
29.08.2010 03:01
ама вкусни бонбони ни подхвърлят, не мож го отрече...
цитирай
21. gloryflory - Поздравления за добрия постинг!
03.09.2010 18:44
Много ти се кефя, за силата, с която вървиш по Пътя си и за светлината, която даваш на другите! Прегръдки!
цитирай
22. vallex - Ако не беше интернета..
12.09.2010 01:49
Да - вярно е, че нищо не се прави заради нас и нашето благо. Да - но бонбоните сами си ги искаме.
Сещам се за едно интервю м/у търсач на истината и някой "посветен от елита", което четох някъде, не помня къде, но беше по смисъл горе долу така:
Онзи от елита: - Ако ние Ви манипулираме и Ви казваме изцяло какво и как да мислите - ТИ КАК стигна до истината?

Хората просто си търсят бонбоните.. и се случва най-логичното нещо - да се появи "елита", който да ги подхвърля. (Да не забравяме, че ако има Бог, те също са божие творение).
Ако няма кой да ги подхвърля, хората ще си останат и без бонбони. Тогава ще се дерат с двойно гърло.
Може "елита" да ни е създал роби - но може и НИЕ да сме създали "елита".
За съжаление въпросите са винаги повече от отговорите...

misbis написа:
...НЕ ВЯРВАЙ НА ТОЗИ,КОЙТО ТИ КАЗВА,ЧЕ ЗНАЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА И ПЪТЯ.ВЯРВАЙ НА ТОЗИ,КОЙТО ТИ КАЖЕ,ЧЕ ТЪРСИ.
.
(Култова мисъл на Джордан Максуел - хареса ми)
Който е истински търсач, знае на кого да вярва..
Който е истински честен към себе си... може би не му се и налага да избира, на кого да вярва.
Лично според мен честността в сърцата ни ни прави търсачи. Защото ще сме големи лицемерни - ако кажем, че знаем истината.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: misbis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4542017
Постинги: 269
Коментари: 4456
Гласове: 3605
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031