Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2014 15:44 - Мнения на специалисти относно ваксините
Автор: harisons Категория: Регионални   
Прочетен: 2463 Коментари: 2 Гласове:
46


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Анонимен:

"На времето малката ми дъщеря пострада от некадърна ваксинация и се наложи с години да се борим за здравето и. Сега вече е самостоятелен човек, но все още се усещат последствията. След този случай винаги предупреждавах, че ако се случи нещо при подобна манипулация ще носят съдебна отговорност и подписвах отказ. И сега когато ме викат отказвам категорично, като си измислям някаква болест, макар че си ги имам достатъчно. Веднъж ме заплашиха с глоба, а аз им отговорих, че ще се видим в съда и там ще защитя правото си на избор. От 10 години никой за нищо не ме е търсил, дори и за профилактични прегледи.

Имам си доверен лекар и го посещавам, когато намеря за добре. Не се стремя към безсмъртие. Що се отнася до вас, ситуацията е доста сложна, защото вероятно нямате баща адвокат като мене. Аз имах този късмет и макар, че станах биолог, научих много за правото и начините да се противопоставиш на системата. Във всеки закон има дупки като в швейцарско сирене. За вашето дете - пожелавам ви да е здраво и не го отглеждаите в стерилна среда. Приодата дава сили на всеки, който е близо до нея и я разбира правилно. Хигиена не значи стерилност. Желая ви успех."
Анонимен:

"То няма лошо да четеш, но може да се затриеш от една печатна грешка. Тези безспорните дето са писали въпросната книга са спонсорирани от компаниите производители на ваксини тъй, че не се ангажирам с абсолютната вярност и истинност на твърденията изложени в тази книга. За ваксините мога само да ти кажа следното: имунната система е доста сложен механизъм, който не е разшифрован напълно от науката.

Повечето съвременни ваксини са поливалентни/което си е глупост/ и организма се чуди към кое да реагира първо и какъв имунитет да твори. Освен това - ваксинация се прави на абсолютно здрав организъм. И малко отклонение в здравето може да доведе до сериозни последици.

През 30-годишната си практика съм правил хиляди ваксини и съм наблюдавал ефекта от тях. Само някои вършат работа, но се броят на пръсти. Другото е печалбарска история, но медицинските асоциации си пазят гърбовете и трудно може да се докаже вредност от независими експерти или защото няма такива, или само ако стане някой голям гаф не си признаят сами.

Тогава плащат обезщетения, но в сравнение с печалбите тези пари са смешни, а и не можеш да върнеш нещата към изходна точка. Има още много да учим и разни платени корифеи трябва да са внимателни в изказванията и действията си, защото се опитват да застанат срещу нещо, което еволюцията е градила милиони години."
Анонимен:

"Опитът, който имам не е пряко от здравеопазването при хора, а по скоро от експериментален материал върху животни и промените в напрежението на имунитета получен вследствие от прилагане на антигенни структури върху макроорганизми. При поливалентните ваксини ефекта е незадоволителен да не кажа плачевен. Имайки предвид факта, че имунитета при животните, особено свободноживеещите, е с много по-високо напрежение от този на хората, резултатите при хората са доста слаби, но има и други фактори, които определят предизвиването на имунна реакция.

Ще ви кажа само едно и ако го осмислите правилно изводите, които направите ще ви дадат отговорите, които търсите. Светът, който ни заобикаля е продукт на еволюцията. Що се отнася до човешкият вид - той отдавна вече е напуснал еволюцията и от столетия, а особено през последните 70-80 год е продукт на селекция. Много индивиди, които еволюцията би отхвърлила като негодни, оцеляват и внасят или носят летални гени в поколението което деформира приспособимостта на вида.

Като добавим и почти стерилната среда, в която се стремим да живеем и отглеждаме поколението си ние се лишаваме от най-ценното - естественият сблъсък на организма с околната среда и предизвикания от естествената среда имунитет, който не може да бъде заместен от никакви ваксини.

За съжаление имунологията не е за лаици и е твърде сложно за обяснение, но само ще добавя, че медицината върви по грешен път водена от фармацевтичните компании, които вече произвеждат лекарства за болести, които още не съществуват. Някога лекарите нареждаха какво лекарство да приготви фармацевта, а сега лекарствопроизводителите определят как и с какво да се лекува. Няма да закъснее времето, когато цялата истина изскочи на яве и се надявам да го доживея, но жертвите на тази печалбарница няма да се вдигнат от гробовете си.
Анонимен:

„работя за фарма компания. Никой освен вас не се интересува от детето ви. Там трябва да се докара по-голяма доходност без значение цената. Лошото е, че се промиват масово мозъците и на докторите - нямате голям избор. А тази ваксина е пълна простотия! Не е доказано, че предпазва от 2 , а те са над 5000. Шансът ви е да четете.”
(коментар под статия за ваксината Церварикс в Днес+, 21.03.2013 г.)
Д-р Георги Гайдурков:

„Целта на ваксината е да предизвика имунен отговор, но той може да е и автоимунен. Така че темата за ваксините при децата определено е дискусионна. Друг въпрос е доколко производителите на ваксини имат желание и възможност да провеждат дългосрочни изследвания за ползата и вредата от тях...

Ваксините предизвикват и болестите, срещу които са поставени и не са гаранция, че те ще протекат по-леко. Например при слагането на жива ваксина против полиомиелит (детски паралич), ако детето се разболее, то може да остане инвалид за цял живот. Има подобни документирани случаи...

Това води до автоимунни заболявания, които вървят ръка за ръка и с раковите. Друга голяма тема е до колко родителят, който е задължен от закона да имунизира детето си, има право да поеме този риск за бъдещето му...

Твърденията ми не са голословни. Комисията на Италианския сенат разследва процес и доказва, че голям процент от военните, заболели от рак, е вследствие на ваксините. Когато отиват на мисия, задължително, и то за кратък срок им се правят широк спектър имунизации. Това натоварва имунната система и отключва ракови заболявания. Тази информация е официално публикувана.

И въпросът ми е, ако това се случва при зрели организми, какво ли става при едно бебе или дете? През 1986 г. в САЩ приемат закон, който е под натиск на обществото, и са изплатени обезщетения на стотици хора, завели дела заради доказани вреди от ваксини. Убеден съм, че защитниците на ваксините не са злодеи, те правят това с най-искрени и добри чувства за здравето на хората. Но наистина е много спорно каква е ползата и каква е вредата от ваксините.”
(вестник 168 часа, 10.01.2013 г.)
Проф. Васил Димитров, национален консултант по алергология:

„Стремежът ни да живеем съвършено, като използваме все повече ваксини и антибиотици, нарушава финното равновесие в имунната ни система, като на преден план излизат алергиите.”
(вестник Репортер, 13.06.2013 г.)
Анонимен:

„Като лекар, изследващ съдържанието на една определан ваксина (от задължителните) заявявам, че: няма гаранция, че количествата в съдържанието на всяка една инжекция са спазени с точност; че всяка партида съответства на стандарта и на заявеното от фирмата производител съдържание; че притеснително често се изолират елементи, които не трябва да присъстват в партидите (включително от животински произход); и не на последно място - съдържат соли на тежки метали, формалдехид и други съставки, които по учебник не бива да присъстват в човекото тяло, без значение от количеството им.”
(коментар под статия във вестник „Труд”, 19.04.2013 г.)
Д-р Радослав Дренски, началник на патологоанатомичното отделение в Първа АГ болница "Света София":

„Аз съм против (ваксината срещу човешки папиломен вирус – бел. моя). Имам сериозни задръжки. Никога не бих имунизирал дъщеря си с такава ваксина.” В практиката си е имал няколко случая на имунизирани жени срещу човешкия папилома вирус, при които въпреки ваксината след цитонамазка е станало ясно, че са носители на вируса. "Тогава къде е ползата от ваксината", попита той с уточнение, че странични ефекти са винаги възможни след каквато и да е имунизация. "Просто е въпрос на имунитет и не бива да се разчита само на ваксини и хапчета", смята д-р Дренски.”
(вестник „Дневник”, 31.07.2012 г.)
Д-р Георги Хаджиев – лекар хомеопат:

„Едно задълбочено проучване на историята на инфекциозните заболявания и ваксинациите в специализираната медицинска литература показва, че на общата публика се поднасят, меко казано, полуистини и неточности. На хората не се дава информация за многобройните странични ефекти от различните ваксинации, които могат да бъдат твърде сериозни и понякога фатални.

Дори самите лекари са поставени в информационно затъмнение за реалния размер на тази опасност и дискутирането на този въпрос съзнателно се избягва. Самите лекари непрекъснато са атакувани от различни фирми производителки на алопатични лекарства и ваксини, които предлагат поредния си ваксинационен продукт, било то срещу грип или нещо друго, превъзнасяйки „добрите” му качества, а в същото време ловко отбягвайки въпроса за дългосрочните проучвания върху краткотрайните или още по-важно дълготрайните му странични ефекти...

Както става ясно, въпросът не е строго медицински, а икономически, социален и политически! За да спрат подобни епидемии, трябва да се подобрят условията на живот на хората, а не да се ваксинират...

Съвсем очевидно е, че ваксинациите предлагат твърде ограничена и съмнителна защита срещу инфекциозните болести. Много учени и лекари са убедени, че голяма част от днешните сериозни заболявания са резултат на безконтролната употреба на алопатични лекарства и имунизации, които само потискат реакциите на организма, а не лекуват.

Основната цел трябва да бъде засилване на собствения имунитет на организма по един естествен начин, вслушвайки се в методите, които ни подсказва Природата, защото тя винаги е по-мъдра от нас.”
(http://holisticabg.com/files/pages/vaccinen_26.pdf)
Д-р Румен Стойчев, магистърски степени по хомеопатия и медицина:

„Според мен, когато подхождаме към ваксините като медицинска практика, първо трябва да отделим медицинския от юридическия аспект на проблема.

Във връзка с медицинския аспект аз държа да е ясно, че медицинската общност няма еднозначно отношение към ваксинирането като процедура, въпреки че фармацевтичните компании и дистрибуторите на медикаменти и ваксини се стремят всячески да създадат у хората впечатление, че сред лекарите съществува пълен консенсус по този въпрос.

Факт е, обаче, че мнозина лекари съвсем осъзнато не ваксинират децата си.

Факт е, че мнозина лекари не изнудват родителите да ваксинират децата си.

Факт е, в крайна сметка, че мнозина лекари не се притесняват открито да изразяват дълбоките си резерви, меко казано, срещу ваксинирането.

С други думи, хората трябва да знаят, че от чисто медицинска гледна точка ваксинирането е много противоречива практика и нейните привърженици трябва да го признаят честно пред хората.

Говорейки за юридическия аспект на ваксинирането, имам предвид неговата задължителност. Задължителността на ваксинациите е позор за всяка държава, в която това е подкрепено със закон.

Съществува чисто научен спор по въпроса дали ваксините са по-скоро полезни или по-скоро вредни. Докато този спор е в ход, докато двете страни в него не стигнат до консенсус, законодателят не бива да взема страна в него, още по-малко да закрепва мнението си със закон...

Факт е, че няма ваксина, която да създава пожизнен имунитет (какъвто между другото създават повечето от болестите, които ваксините са призвани да предотвратяват). Някои от ваксинираните деца не се разболяват от съответната болест след ваксинацията срещу нея. Проваксинаторите бързат да отдадат този факт само и единствено на ваксинацията. Дали е така е действителност? Е, поне аз никак не съм убеден в това...

Ваксините разстройват функционирането на имунната система. Това е абсолютно неизбежно...

Огромен брой проучвания потвърждават без капка съмнение, че най-същественият спад в заболеваемостта от която и да било инфекциозна болест е бил регистриран преди въвеждането на ваксината срещу нея. Това е исторически и математически факт. Проваксинаторите чисто и просто експлоатират предварително създадена благоприятна ситуация, за да я обяснят с желания най-вече от тях уж позитивен ефект на масовите ваксинации. Как се постига това? С мощна и повсеместна медийна артилерийска канонада...

Първата и най-опасна съставка на всички ваксини са самите бактерии и вируси, съдържащи се в тях. Колкото и да са атенюирани, както и да са преработени, те не могат да загубят качествата си на дразнител за имунната система. И ако приемем, че във вида, в който присъстват във ваксините бактериите, вирусите, токсините или остатъци от тях наистина могат да предизвикват образуване на антитела, много по-важна последица, която не бива да се забравя е, че много от тези активни агенти вече са във вид, в който стават неуловими за имунната система при първата й среща с тях.

Те, така да се кажа, успяват да измамят и да заобиколят стражевите ни постове, навлизат в организма и след време техни белтъчни молекули вече стават част от тъкани на организма. И когато в един момент имунната система ги разпознае като чуждородни белтъци, тя атакува цялата тъкан. Така се поставя началото на автоимунни болести, пред които съвременната медицина си остава, за жалост, безпомощна като пеленаче.

И на второ място, което в никакъв случай не означава, че са по-малко опасни, идват ужасните токсични вещества, съдържащи се във ваксините. Някои от тях се използват като консерванти, други са остатъци от химикали, използвани в процеса на производство на ваксината, но всички те действат токсично и това не може да бъде отречено.
(Ваксините - какво не знаем за тях – интервю с д-р Стойчев, homeohelp.eu, юни 2011 г.)
Д-р Атанас Гълъбов, лекар, хомеопат:

„Кампаниите, всяващи страх от поредната грипна епидемия или пандемия, станаха нещо обичайно през последното десетилетие у нас, започвайки още през юли-август.

За манипулациите на обществеността от фармацевтичната индустрия и официалните институции с цел осигуряване на максимален пазар за ваксини и синтетични медикаменти вече съм писал подробно в книгите си „Световната конспирация срещу здравето” и „Окована свобода – технология на глобалния контрол”. Най-лесният и ефикасен начин да накараш някого да възприеме това, което предлагаш, независимо дали е добро за него или не, е да го накараш да се почувства застрашен...

За голямо съжаление съвременната медицина е в огромна степен под контрола на фармацевтичната индустрия. Затова и цялата философия, върху която се базира модерното здравеопазване, е погрешна. Профилактиката и прилагането на естествени лечебни методи тенденциозно се пренебрегва, дори и когато те са много ефикасни. Това е така, защото фармацевтичната индустрия печели именно от болестите и наличието на болни, както и от страха на хората, необходим й, за да пласира своите ваксини и медикаменти.

Наистина може да възникнат опасни грипни епидемии и пандемии, както това се е случвало неколкократно досега, но хората е добре да знаят, че има и други начини за ефикасно справяне с тази заплаха. Разбира се, за това няма да научите от фармацевтичните компании, нито от официалните представители на здравните институции по света.”
(blitz.bg, 20.09.2010 г.)

„В медицината и изобщо в здравната култура един от най-вредните, но за съжаление пуснал дълбоки корени митове, е този за предпазния характер на масовите имунизации. На медицинската професия и на обществеността от десетилетия се внушава, че те са главният фактор, допринесъл за намаляването и изчезването на определени инфекциозни болести и единствен метод, чрез който може да се извършва ефикасна профилактика в тази насока и дори да се подобри здравето на човечеството като цяло.

Както обаче сами виждаме, такова нещо не става, дори напротив - появяват се нови, и то още по-сериозни инфекциозни болести и се увеличава броят на хората с хронични заболявания.”
(от книгата „Световната конспирация срещу здравето” – д-р.А. Гълъбов)
Д-р Мария Папазова:

„Тук аз днес ще изразя становището на огромен брой мислещи лекари по света, не само в България, защото и у нас има такива. На хора, които се вглеждат в нещата, виждат, че въпреки уж укрепващото ни след ваксини здравословно състояние, на практика се получава точно обратното.

Статистиката, която отново проучих... цифрите са изключително драстични... Освен това, аз днес изразявам своята солидарност – на майка, на лекар, на човек от това общество за погребаните надежди на много семейства да имат здрави деца, да имат реализирани деца, защото по света това са стотици хиляди семейства (с увредени от ваксини деца – бел. моя)”
(в предаването „На кафе” с Гала)

Д-р Вилма Михайлова, педиатър хомеопат:

„Производството на ваксини също е бизнес, при това базиран на страха. Много повече се говори за ползите от ваксините, а се премълчават вредите, страничните ефекти. А нещата трябва да бъдат балансирани.

Доста често се работи кампанийно, има програми, спускат се срокове, които се изпълняват, и съответно се налагат глоби и наказания, ако не се спазват."
(capital.bg, 19.11.2010 г.)

http://www.vaksini.eu/vaksini-lekari.html




Гласувай:
47



1. krassko - Хубаво ще е това да го прочетат умрелите от ебола.
21.09.2014 15:54
И защо няма гробища за неваксинираните???

Защото ги заравят в общи ями.

цитирай
2. xvisible - За повече информация - http://vaksini.eu/index-old.html
22.09.2014 07:17
Или защото местата в гробищата са запълнени със жертви на ваксини?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: harisons
Категория: Регионални
Прочетен: 831803
Постинги: 248
Коментари: 403
Гласове: 5498
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031