Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2014 22:13 - ПУТИН - ИДЕОЛОГ НА РУСКОТО ВЪСТАНИЕ
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 4231 Коментари: 1 Гласове:
14

Последна промяна: 09.12.2014 22:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Каквото и да си говорим, все пак лидерите на прословутото "световно обществено мнение", цялата тази армада "независими"западни журналисти, гладкомозъчни политолози, мастити анализатори и "професионални" експерти - всички те се оказаха отчаяно тъпи.
Значи, те наистина са си вярвали, че Путин, обръщайки се с Посланието си към Федералното събрание... ще се разкайва пред Запада за "лошото си поведение" и ще изяви готовност "да търсим взаимноприемливи решения", за да бъдат снети т. нар. "санкции"!
"Изненадва ме това, колко е дръзка тази реч - твърди, например, кореспондентът на CNN Матю Чанс. - Ако хората са очаквали в нея да има някакво смекчаване на позициите, са останали разочаровани по всички точки, по който той се изказа".
Сравняйвайки светостта на Крим за руския народ със значението на Храмовата планина за юдеите и мюсюлманите, Путин се издигна до ранга на национално-религиозен спасител, който върна свещения Крим в империята - ужасява се аналитикът Бертолд Колер по страничите на немския "Франфуртер алгемайне". - А това е вече съвсем истински "великоруски опиум за народа".
"Върху Путин се стовари поредната вълна от народна любов. Експертите сочат, че 85% от руснаците одолряват действията на държавния си глава - недоумява канадският "Глоуб енд мейл". - И Путин се възползва от своята реч, насочена към парламента, за да увеличи още своята популярност, убеждавайки руснаците, че Западът се стреми да разкъса и унищожи Русия, с всички произтичащи от това трагични последици за нейните народи".
"Онези, които очакваха по-мека риторика, продиктувана от икономическата ситуация, бяха разочаровани. Президентът на Русия е непреклонен и уверен в себе си" - обобщава италианският "Ла Стампа.

image
Константин Душенов

Но с какво Путин разочарова чак толкова господарите на "прогресивната общественост"? С какво така ги учуди, а мнозина дори уплаши? (Именно "уплаши", защото жупелът на "руската заплаха", която прашасваше в политическите килери от времето на студената война и разпадането на СССР, сега отново се сипе с всичка сила по страниците и екраните на западните медии).
Ами ето с какво. В своето Послание към Федералното събрание Путин фактически каза следното:
Ние сме руснаци. Русия е държава на многоликата, но монолитна Руска нация. Нашата цел, казано с думите на Иван Илин, е "свобода за руския човек".
Западът започна война против нас. Нейната крайна цел е да разкъса Русия според югославския вариант или според стария план на Хитлер за изтласкване на руснаците отвъд Урал.
Ние сме готови да посрещнем предизвикателството. Кремъл ясно разбира какво се случва, и знае как трябва да се реагира на растящите заплахи. Президентът има волята и политическото мъжество да вземе всички необходими решения за отразяване на агресията.
Никой не ще успее да постигне военно превъзходство над Русия. Ние сме готови да защитаваме своята независимост с всички достъпни ни средства.
Сега ясно ли е от какво се уплашиха?
Всъщност, в това си послание Путин тезисно обозначи новата идеология на страната ни. Тази, същата, идеология, за липсата на която ние, руските патриоти, толкова дълго и яростно го упреквахме. Сега Русия я притежава.

Това е идеологията на нашето национално възраждане.
Нещо повече: това е идеологията на Руското въстание против диктатурата на гнусния либерален фашизъм и содомското богоборчество, против сатанинския "дух на епохата", за правото на Русия и на Руския човек да живеят в съответствие със своите идеали и светини, със своите традиционни исторически, политически, духовни и национални ценности.
Е, как да не се изплаши и ужаси Западът?
Още повече, че тези диви руснаци въобще не реагират на санкциите, които "цивилизованият свят" съвсем справедливо им наложи. По-точно казано, реагират - но някак странно. Вместо да се възмутят от путинския "милитаризъм" и "империализъм", да излязат на улиците с протести против "кървавия кагебистки режим", с искания по рафтовете на магазините да се завърнат полските ябълки и италианския пармезан, галицийската ракия и латвийските шпроти, те... подозрително мълчат. При това, според социологическите анкети, демонстрират все по-нарастваща подкрепа за лидера на същия този "кагебистки режим". Независимо, че той вече е многократно освиркан от "прогресивната международна общественост".
Вярно е, че ни чакат трудни времена.
Вашингтон (и Синедрионът, който стои зад него) най-после окончателно осъзна, че путинска Русия е смъртна заплаха за него. Че реализацията на путинските планове за възраждането на Руската мощ означава пълен геополитически крах на Западния свят. Че на тази планета няма място едновременно за християнска Русия и за содомския Запад. Ако използваме думите на класика: "Боливар няма да издържи двама".
Ето защо Америка е готова да задейства всички лостове за влияние върху своите съюзници и васали, само и само да скърпи повече или по-малко дееспособна анти-руска коалиция. Ето защо Вашингтон насилва Европа, като я принуждава в ущърб на собствените й интереси да изостря отношенията си с Москва. Ето защо американските сателити-саудити намаляват цените на нефта, независимо, че това може да убие "шистовата революция" в самите САЩ, която Щатите последните 10 години кътат като писано яйце, очаквайки от новите нефтени технологии мечтаното освобождение от импортната зависимост от въглеводородите.
Американците ни удрят в най-слабото място. Финансово-икономическият сектор на Русия е най-уязвимата мишена за санкции против Москва. Либералните ни икономисти над 20 гидини самоотвержено "пришиваха" Русия към долара и "световното разделение на труда", като ни лишаваха от финансова и икономическа независимост. Сега не е възможно ситуацията да се коригира в кратки срокове. И понеже нашите врагове знаят това, ни удрят именно там.
При това те разбират, че ако и тук се провалят, от Западът може да бъде спасен само чрез Голяма Война - но вече истинска, "гореща", широкомащабна и безмилостна. А това е огромен риск за тях, понеже историята учи, че да се воюва с руснаците е твърде опасно, и такива войни са започвали неведнъж с прицелване в Москва, но винаги са приключвали в Берлин или Париж.
А, като се отчетат съвременните военни технологии, то и Вашингтон - за пръв път в историята, може да попълни този списък на "невинните жертви на руската агресия".
Както и да е, засега, въпреки всички очаквания, разгърнатата от Запада срещу Русия студена война ни носи на нас, руските патриоти, много "неочаквани радости", изненадващо добри плодове. Съдете сами...
Първо: в политиката и идеологията на Кремъл бе извършен радикален "национал-патриотичен" завой, който руската общественост 20 години не съумяваше да постигне със собствени сили.

Второ: страшната бездна, която разделяше руския народ от "демократичната власт" в Москва, започна да изчезва под влияние на новия путински "патриотичен курс".
Трето: завърши маргинализацията на "демократичната опозиция" - тази пета колона на западните "агенти за влияние". Всички либерални русофоби сега са зафиксирани и известни с име, презиме и фамилия (също и в България - бел. прев.), което очевидно облекчава контрола на тази "оранжева" блатна паплач.
И главното: започна сериозно духовно надигане. В руското общество се завръща разбирането за непреходния факт, че в живота ни има нещо по-важно от материалните ценности. Че щастието не е в това да си натъпчеш търбуха и да гледаш телевизия като идиот. Че исконните православни добродели като самоотверженост, себепожертвувателност, готовност да дадеш живота си за своите приятели и съюзници, за родните светини, за Отечеството, за вярата, за великото руско бъдеще - всички тези неща са по-важни от "правата на потребителите" и "демократичните процедури".
Така е то: човек предполага, а Бог разполага. И това благоразположение Божие ще придаде на Русия нови сили. Изглежда е близък краят на дните на нашата руска скръб, на руското унижение, на руския позор, според както е казано в Светото Писание:
«Обратись ко Господу Богу твоему, зане изнемогл еси в неправдах твоих. И обручу тебя Себе во век в правде и в милости и в щедротах. Се, взях от руки твоея чашу падения, фиал ярости Моея, и не приложиши к сему пити ея».
Господи-Боже, да бъде така!
Амин.

Константин Душенов
директор на Агенцията за аналитична информация "Русь Православная"

Източник: www.ruskline.ru


Превод: Любомир Чолаков

Този превод е обект на авторско право. Разрешава се препубликуването му, изцяло или отчасти, САМО ПОСОЧВАНЕ НА ПРЕВОДАЧА И С АКТИВЕН ЛИНК КЪМ ПРЕВОДА.




Гласувай:
14


Вълнообразно


1. pitashtia - Идиот
17.03.2015 10:37
Руснаците страдат от абстиненция след като им промиваха мозъците повече от 70 години с комунизъм и мания за мисия и величие. Сега също като вас са в тотална безизходица която от духовна скоро ще се превърне в икономическа разруха. Тази отрова ,която бълват скоро ще отрови самите тях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748381
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031