Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2009 14:12 - Голямата лъжа МАТРИЦАТА НА ВЛАСТТА- част 2
Автор: misbis Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2951 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 26.01.2010 08:49


МАТРИЦАТА НА ВЛАСТТА - ЧАСТ 2 , С ДЖОРДАН МАКСУЕЛ,
30 ГОДИНИ ИЗСЛЕДВАЛ СЕКРЕТНИТЕ ОБЩЕСТВА И СЕКТИ.
Кой всъщност решава нашето бъдеще? Докога ще си играем на “демокрация“,избирайки политици,които обслужват нечии други интереси?

Колко от нас знаят за същността на тези правителства в сянка,идолите им,на кого служат и се кланят? Въпроси,които изискват оговори СЕГА.





Тагове:   лъжа,   Матрицата,


Гласувай:
0



1. universalnite000 - Като своеобразно съгласие с изк...
28.12.2009 15:07
Като своеобразно съгласие с изказаното от Джордан Максуел ще цитирам част от книгата "Тихи оръжия за безшумни войни" , описваща виждането на световния елит как трябва да се манипулира обществото:
Таблица на стратегиите

Основна стратегия:
отвличане на вниманието

Опитът е доказал, че най-простият метод за гарантиране ефективността на тихите оръжия и засилване контрола над обществото е то да се държи в неведение по отношение основните принципи на системата, като в същото време вниманието на хората се отвлича с маловажни неща и се създава объркване и дезорганизация.

Това се постига по следния начин:

1. Отвличане на вниманието на хората от истинските проблеми; потискане на умствената им дейност; въвеждане на некачествени учебни програми по математика, логика, икономика и инженерни дисциплини; обезсърчаване на техническото творчество.

2. Експлоатиране на емоциите на хората, усилване на склонността им да си угаждат, да задоволяват своите физически и емоционални желания (на ниво първична сигнална система). Тази цел се постига чрез:

а) непрестанни емоционални атаки и насилие (психически терор) посредством масирана пропаганда на секс, насилие и войни в медиите — особено по телевизията и в пресата.

б) задоволяване на първичните им желания в излишък, задръствайки ума с храна-боклук и лишавайки хората от истинската духовна храна, от която те имат нужда.

3.Пренаписване на историята и законите, атакувайки широко известни факти и изконни ценности и втълпявайки на хората твърдения в противоречие с общоприетото до този момент. По този начин се атакува здравия разум — вместо да се концентрират върху истинските проблеми в търсене на изход, мисълта им се насочва към изкуствено изфабрикувани външни приоритети.

Този механизъм на психическа агресия блокира способността на хората да разсъждават трезво и предотвратява евентуалното разкриване на “тихите оръжия” и технологията за автоматизиране на обществото.

Основното правило е, че от хаоса се извличат дивиденти — колкото по-голяма обърканост цари сред населението, толкова по-голяма изгода могат да получат управляващите от създадената ситуация. Следователно, най-добрата стратегия е да се създават проблеми и след това да се предлага решение.

Обобщение

Медии:

Да се отвлича вниманието на възрастното население от истинските социални проблеми и да се насочва към маловажни въпроси.

Училища:

Да се гарантира на младежта липса на адекватно образование по математика, икономика, право, история.

Развлечения:

Те трябва да бъдат на ниво като за шестгодишни деца.

Работа:

Хората трябва да бъдат постоянно заети за да нямат никакво време да мислят; те трябва да се превърнат в животни, в работен добитък.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: misbis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4550204
Постинги: 269
Коментари: 4456
Гласове: 3605
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930