Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2011 08:45 - samvoin- За безумието на една власт и търпението на един народ
Автор: misbis Категория: Лични дневници   
Прочетен: 21738 Коментари: 21 Гласове:
16

Последна промяна: 28.01.2011 11:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
По-добре не бих могла да го изразя от samvoin.Само прилагам един клип с Дейвид Айк,за да се разбере,че фашизмът пълзи на всякъде....и в нашата малка страна
samvoin.blog.bg/politika/2011/01/28/za-bezumieto-na-edna-vlast-i-tyrpenieto-na-edin-narod.675015
За безумието на една власт и търпението на един народ-автор samvoin

Глас народен, глас Божий…

………………………………………..

Четем, гледаме, слушаме….и така…..цяла година!

Пак четем, гледаме, слушаме….и така…цял месец!

Спим, мълчим, глухо роптаем, боледуваме, умираме….и така…..ЦЯЛ ЖИВОТ!

……………………………………………

Събитията следват своя безумен ход, интервютата, новините, мненията заливат екраните, вестниците, радиото. Много информация, много нещо….народът се обърка. Обърка ли казахме? Не, те искат да се ПОБЪРКА, да се замотае, да не намери началото и края, за да може да влезе в клопката на собствената си немощ.

Но НЕ, господа УПРАВЛЯВАЩИ! Нито сме объркани, нито сме побъркани!

Все още имаме мозък в главите си, все още имаме сърца в гърдите си, все още имаме достойнство, макар и поогладняло, пооголяло, боледуващо и уморено.

Какво се случва, всъщност, в милата ни Родина?

Започваме със скандалните разговори между лица на отговорни постове в България:

Интересува ни съдържанието, господа, СЪДЪРЖАНИЕТО! Кой от вас ще се осмели да се появи пред нас и да потвърди или да отрече ИСТИНА ли е това, за което става въпрос в телефонните разговори?

Нас не ни интересуват „поръчителите“, „изпълнителите“, „преносвачите“ и журналистите, които ни поднасят тези материали.

Нас ни интересува фактът, че такива разговори е ИМАЛО, че в България се шири КОРУПЦИЯ и ПРЕСТЪПНОСТ, засягаща висшите етажи на властта и ОТГОВОРНОСТТА, която управлението на ГЕРБ трябва да поеме!

И за най-невежите в страната ни е ясно, че с увеличаването на акциза на някои стоки, вие поощрихте контрабандата,  контрабандните канали работят за вас и парите от тези канали влизат в касите на  “ ФИРМА“ ГЕРБ и “ ПРИЯТЕЛИ“! Ако не сме прави излезте и докажете, че сте ЧИСТИ!

Всичко казано в разговорите ви, господа, е ИСТИНА. Нищо, че не сме „компетентни“ органи, можем да кажем това с чиста съвест, защото знаем как поддържате властта си по места – с натиск, уволнения на неудобни хора и назначения на СВОИ ХОРА, раздаване на пари, прикриване на престъпления, извършени от хора, които са удобни МАШИ в ръцете ви когато се наложи да УНИЩОЖИТЕ политически опонент или бизнесконкурент.

Има ли в България КОМПЕТЕНТНИ органи? На практика – НЯМА, на теория – да, има.

Няма, защото болшинството  са подчинени на ПОЛИТИЧЕСКИТЕ МЕРАЦИ на ГЕРБ и на техните лични амбиции и цели.Не можем да вярваме на нито едно разследване, проучване, изследване на тези органи, имайки предвид тяхното гузно мълчание, работа „зад кулисите“, погазването на закони при решаването на сложни и важни за държавата казуси.

Къде е сега, а и преди време, Главният Прокурор на Републиката? Изпратихме му официално писмо преди няколко месеца с искане да ни отговори какво се случва с делото „Октопод“ и защо един човек е под арест без внесен обвинителен акт и без ИЗДЪРЖАНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА за извършени престъпления. ОТГОВОР и до сега НЯМА!

Къде е г-н Велчев да се произнесе по изнесените данни и факти в разговорите на ключови фигури в държавата? Защо тези фигури все още не са призовани на разпит в Прокуратурата и как мисли той да прикрие тези безобразия?

Господин Главен Прокурор, очакваме действия от Вас!

А дали има компетентни органи? Да, има и слава Богу! Именно те извадиха СРС-етата, защото им писна от ботуша на Цветанов, писна им да бъдат пионки и кукли на конци в политическата, икономическата и криминална игра на Министъра и подопечното му министерство. И ако има все още надежда за справедливост в тази страна, то надеждата ни е именно в тях! Момчета, не предавайте Родината си и народа си на временни герои, които се вживяха в ролята на богове, но които утре ще си отидат, а вие ще останете да носите честта си и достойнството си и ще продължите да пазите интересите на България!

Какво друго се случва?

Наближават датите 1.02.2011 и 10.02.2011. Какво ще се случи ли?

Ще се случат две важни събития, които вкарват шок и ужас в редиците на управляващите и ще объркат техните коварни планове за унищожаването – физическо и психическо – на Алексей Петров.

Очаква се на 1.02.2011 г-н Алексей Петров да заяви своята воля и волята на всички негови привърженици и съмишленици, обединени  в инициативен комитет, за участие в Президентската надпревара.

А на 10.02.2011 се навършава една година от ПОЗОРНИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ АРЕСТ на Петров и той трябва да бъде освободен от домашния си арест.

Той трябваше да бъде освободен отдавна, но сега вече изтича допустимия по закон срок за задържане под арест без обвинителен акт.

И какво наблюдаваме?

Истерия, масова истерия от страна на управляващи, част от пишман-опозицията и на извадени от нафталина бивши политици и настоящи хрантутници на България.

То не беше Борисов да демонстрира сила и мощ, то не беше Цветанов да пищи колко е напреднал в борбата с престъпността, ама все някой му пречи – като се започне от началото на 20-ти  век та до сега – пълно с вредители, със събития и личности, които все гледат да му сложат спирачки в колата на прогреса! Каква борба, Цветанов, какъв прогрес? Вие  ни върнахте  в отминали епохи и оставяте  вкус на отрова в крехкото ни демократично мислене. Всъщност Вие, Цветанов, сте пречка в борбата с престъпността и това го виждаме и чуваме всеки ден, а особено ясно беше показано в РАЗГОВОРИТЕ по телефоните.

То не бяха гласовете на платените помияри, изровени и нахранени до сито, за да имат глас да крещят.

То не бяха забравени политици, извадени от нафталина, потърсени от „будни“ словоредци, за да дават мнения за хора, събития и явления – ще рекат, че докато бяха на власт всичко „втасаха“, както казва народът, та взеха да дават ум и разум в сегашните времена!

А днес? Днес мераците за лов на „Октоподи“ се пробудиха с нова сила! Днес имаше разпити в НСС, уточнения и желание за обиране на паяжините, които хванаха томовете от делото. То не бил един „Октопод“, ами два – голям и малък. Смешно е бихме казали, но няма да е истина…….

Тъжно и страшно е – това е истината!

Защо се случва точно сега това с разпитите? С  „октоподите“?

Защото истинският, големият  ОКТОПОД е на свобода! Защото всичко е в ръцете му – и власт, и пари, и влияние, и средства за масова информация. И защото има и външни покровители. Ето затова.

Къде сме ние в цялата тази работа, ние – НАРОДЪТ?????

Бихме отговорили, че сме там – в тефтерчето на Левски……В самотата на Ботев…..В огнения ад  на Петлешков…..в ужаса на Бенковски….

Не!

Ние сме тук и сега! Ние знаем и помним историята си!

Ние помним всички жертви, паднали за НЕЗАВИСИМОСТ, СВОБОДА, ДЕМОКРАЦИЯ на България!

Ние можем да мислим, чувстваме, анализираме. Ние можем сами да организираме своето настояще! Можем сами да определяме нашето бъдеще! Ние помним и МИНАЛОТО!

Затова призовавме управляващите в България, призоваваме всички компетентни органи, всички НЕЗАВИСИМИ институции да си поемат ролята и да  изпълняват задълженията си!

Искаме отговори на всички въпроси, поставени от нас – гражданите, дори и от плахите ни медии – за наша  радост започнаха да прегласят, горките, на Сашо Диков и тук-там да се чуват и техните гласове.

Търпелив народ е нашият. Но с нас започнаха да се подиграват неприкрито, нагло и в самозабрава!

Днес един професор каза, че сме под “ българско робство“…..

Ние ще докажем, обаче, че робството е отдавна отминало за нас явление, а всъщност….БЪЛГАРИТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ РОБИ!

Народ, който е съхранил реч, писменост, култура, дух, история, държава,  съвест и морал НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ РОБ!

И така – ДАВАМЕ ДУМАТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ! Имат право на ОТГОВОР!

Ако не го получим, то тогава ние ще посочим всички проблеми, виновниците за тези проблеми и ще дадем решения.

България е Парламентарна Република, да напомним това на ГЕРБ и в Конституцията пише:

Глава първа
ОСНОВНИ НАЧАЛА

Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.

(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.

……………………………………

ГИ „Истината за Алексей Петров“









Гласувай:
16



1. анонимен - браво на самвойна,обаче НЕ е сам
28.01.2011 08:53
на всички ни писна
цитирай
2. misbis - искам да благодаря на автора
28.01.2011 08:54
за силния и точен постинг.позволих си да го кача в моя блог и разпространя.заслужава си
цитирай
3. karambol5 - Поздрави !
28.01.2011 10:18
Поздрави !
цитирай
4. misbis - поздрав за силния текст
28.01.2011 10:43
karambol5 написа:
Поздрави !

цитирай
5. gospodinmadjarov - Наближават датите 1.02.2011 и 10.02.2011. Какво ще се случи ли?
28.01.2011 11:25
В рамките на тези две дати,аз ще започна да плащам по-големи данаци и осигуровки,нови допълнителни такси,за нови по-добри разрешителни,а вие тук ще си пишете колко е страшо това правителство,което знам много по-добре от писателя на текста по горе,който и да е той.
И когато затворя мижавата си фирмичка и се работя за копелетата по 12часа,и банката ми извива ръцете,а полицията и помага,този велик и смел писател,пак ще си пише,колко лошо е следващото правителство и какви мошенници са тези нови управляващи,и колко лошо е в българия,и какъв голям патриот е,и как сега когато дойдат новите,колко хубаво,ще стане,но аз все още ще робувам по 12часа всеки ден, той все още ще безработен,и пак ще си пише по-цяла нощ,великите патриотични прозрения,които всички до един знам-на прима виста и пак,ще е комплексар, и пак,ще си е същата мижетурка,но пък световно неизвесна,дори и за съседите му.
цитирай
6. gospodinmadjarov - Прав ли съм?
28.01.2011 11:26
Прав съм.Боли ме фара за такива нещастници,като тебе.
цитирай
7. misbis - доста си се озлобил, но това също не помага.време е за обединение
28.01.2011 11:57
gospodinmadjarov написа:
Прав съм.Боли ме фара за такива нещастници,като тебе.

цитирай
8. misbis - как може да си сигурен какво правим извън писането? може да ни видиш скоро на улицата..
28.01.2011 11:59
ще бъдеш ли сред нас и с нас..или ще мърмориш отстрани

gospodinmadjarov написа:
В рамките на тези две дати,аз ще започна да плащам по-големи данаци и осигуровки,нови допълнителни такси,за нови по-добри разрешителни,а вие тук ще си пишете колко е страшо това правителство,което знам много по-добре от писателя на текста по горе,който и да е той.
И когато затворя мижавата си фирмичка и се работя за копелетата по 12часа,и банката ми извива ръцете,а полицията и помага,този велик и смел писател,пак ще си пише,колко лошо е следващото правителство и какви мошенници са тези нови управляващи,и колко лошо е в българия,и какъв голям патриот е,и как сега когато дойдат новите,колко хубаво,ще стане,но аз все още ще робувам по 12часа всеки ден, той все още ще безработен,и пак ще си пише по-цяла нощ,великите патриотични прозрения,които всички до един знам-на прима виста и пак,ще е комплексар, и пак,ще си е същата мижетурка,но пък световно неизвесна,дори и за съседите му.

цитирай
9. анонимен - може да ни видиш скоро на улицата.. дай боже.
28.01.2011 14:11
Да,естествено,но нека първо ми се извини,за обидите,великия революционери и историк-политолог,Христо.
цитирай
10. gospodinmadjarov - може да ни видиш скоро на улицата.. дай боже.
28.01.2011 14:12
Вече коментирах.
цитирай
11. анонимен - БОЖЕ, БОЖЕ.....
28.01.2011 22:40
ЦЯЛ КУП ПЛАМЕННИ ИЗТЪРКАНИ СЛОВЕСНИ ПРОСТАТИЙ ......ЗА ЕДНА ОБИКНОВЕННА ПРОДАЖНА, КОМУНИСТИЧЕСКА ЧЕРВЕНА СВИНЯ ОТ ДС/ДАНС!

ЗА ТОЯ ТЪП ПОМАК, КОЙТО ПРЪВ СЕ ЯВИ ПРИ Б.БОРИСОВ ,ЗА ДА МУ ДОНЕСЕ ОТКРАДНАТИТЕ СЕКРЕТНИ ДОКУМЕНТИ ОТ СТАНИШЕВ И ДА ОБЛИЖЕ ЧИННО ,ПОДМЕТКИТЕ НА НОВИЯ ПРЕМИЕР......НЯМА И СОПОЛА СИ ДА ХВЪРЛЯ!!!!

ОСВЕН ОТВРЪЩЕНИЕ И ПОГНУСА ....НЕ МОГА ДА ИЗПИТАМ ДРУГО ,ОТ ПОДОБНА ЖАЛКО КОМУНИСТИЧЕСКО НИЩОЖЕСТВО .....НА СЛУЖБА НА БКП/БСП И ДС/ДПС!

КАКЪВ "ПРЕЗИДЕНТ", МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОДОБНА ГНИДА???!
ТОВА Е ГАВРА .....С ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ!
цитирай
12. misbis - то само до един човек или партия да беше...с мед и масло да го изядем....всичките са продажна паплач
28.01.2011 22:44
анонимен написа:
ЦЯЛ КУП ПЛАМЕННИ ИЗТЪРКАНИ СЛОВЕСНИ ПРОСТАТИЙ ......ЗА ЕДНА ОБИКНОВЕННА ПРОДАЖНА, КОМУНИСТИЧЕСКА ЧЕРВЕНА СВИНЯ ОТ ДС/ДАНС!

ЗА ТОЯ ТЪП ПОМАК, КОЙТО ПРЪВ СЕ ЯВИ ПРИ Б.БОРИСОВ ,ЗА ДА МУ ДОНЕСЕ ОТКРАДНАТИТЕ СЕКРЕТНИ ДОКУМЕНТИ ОТ СТАНИШЕВ И ДА ОБЛИЖЕ ЧИННО ,ПОДМЕТКИТЕ НА НОВИЯ ПРЕМИЕР......НЯМА И СОПОЛА СИ ДА ХВЪРЛЯ!!!!

ОСВЕН ОТВРЪЩЕНИЕ И ПОГНУСА ....НЕ МОГА ДА ИЗПИТАМ ДРУГО ,ОТ ПОДОБНА ЖАЛКО КОМУНИСТИЧЕСКО НИЩОЖЕСТВО .....НА СЛУЖБА НА БКП/БСП И ДС/ДПС!

КАКЪВ "ПРЕЗИДЕНТ", МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОДОБНА ГНИДА???!
ТОВА Е ГАВРА .....С ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ!

цитирай
13. анонимен - НЕ ВСИЧКИ, ТЪПАКО.....
28.01.2011 22:58
ИМА ХОРА, КОИТА МИСЛЯТ, ЗНАЯТ И РАЗБИРАТ!
МАНИПУЛАЦИИТЕ И ЛЪЖИТЕ......ВЕЧЕ НЕ ПОМАГАТ.
СВЕТА СЕ ДВИЖИ НАПРЕД!
КОЙ ,ЩЕ ГО СПРЕ.....???????
ТИ ,ЛИ......
цитирай
14. анонимен - Защо въобще отговаряш на психочноболни полицаи в блога?????
29.01.2011 23:14
misbis написа:
анонимен написа:
ЦЯЛ КУП ПЛАМЕННИ ИЗТЪРКАНИ СЛОВЕСНИ ПРОСТАТИЙ ......ЗА ЕДНА ОБИКНОВЕННА ПРОДАЖНА, КОМУНИСТИЧЕСКА ЧЕРВЕНА СВИНЯ ОТ ДС/ДАНС!

ЗА ТОЯ ТЪП ПОМАК, КОЙТО ПРЪВ СЕ ЯВИ ПРИ Б.БОРИСОВ ,ЗА ДА МУ ДОНЕСЕ ОТКРАДНАТИТЕ СЕКРЕТНИ ДОКУМЕНТИ ОТ СТАНИШЕВ И ДА ОБЛИЖЕ ЧИННО ,ПОДМЕТКИТЕ НА НОВИЯ ПРЕМИЕР......НЯМА И СОПОЛА СИ ДА ХВЪРЛЯ!!!!

ОСВЕН ОТВРЪЩЕНИЕ И ПОГНУСА ....НЕ МОГА ДА ИЗПИТАМ ДРУГО ,ОТ ПОДОБНА ЖАЛКО КОМУНИСТИЧЕСКО НИЩОЖЕСТВО .....НА СЛУЖБА НА БКП/БСП И ДС/ДПС!

КАКЪВ "ПРЕЗИДЕНТ", МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОДОБНА ГНИДА???!
ТОВА Е ГАВРА .....С ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ!

цитирай
15. анонимен - ...
01.02.2011 18:46
do you know what happens to people who have the guts to stand against the society in the face of some Government?
цитирай
16. misbis - I KNOW. I'M ONE OF THEM
01.02.2011 18:49
анонимен написа:
do you know what happens to people who have the guts to stand against the society in the face of some Government?

цитирай
17. анонимен - exYuhmsqNEK
01.06.2011 08:46
Hey, subtle must be your mddile name. Great post!
цитирай
18. анонимен - LmjUfgVncgXhCkTLvk
01.06.2011 18:30
bfove3 <a href="http://bffhxewyttvw.com/">bffhxewyttvw</a>
цитирай
19. анонимен - sOSGmZBoiWv
01.06.2011 21:44
That's a mold-bareker. Great thinking!
цитирай
20. анонимен - mkrLmxTuek
02.06.2011 11:15
sqm8Od <a href="http://vklbawssoynm.com/">vklbawssoynm</a>
цитирай
21. анонимен - yCjacjYSJoEvfrEQhN
02.06.2011 13:20
ui6gjw , [url=http://swskbmzvwiuk.com/]swskbmzvwiuk[/url], [link=http://ibuuiuqwbmxo.com/]ibuuiuqwbmxo[/link], http://diuliaswixyc.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: misbis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4541957
Постинги: 269
Коментари: 4456
Гласове: 3605
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031