Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2010 10:38 - ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ,ЗА ДА ЖИВЕЕМ НА ПЛАНЕТА,НА КОЯТО СМЕ РОДЕНИ
Автор: misbis Категория: Лични дневници   
Прочетен: 13005 Коментари: 18 Гласове:
12

Последна промяна: 26.04.2010 12:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЧОВЕШКОТО СЪЩЕСТВО  ВСЪЩНОСТ,Е ИНТЕРЕСНО ЯВЛЕНИЕ.

Живее инертно, харесва му някой друг да поема отговорност за живота му, някой друг да взема големите решения. Като че ли сънното състояние му е удоволствие...а после само се оплаква от лош живот, проблеми..

Как няма да ни е лош живота, като сме го оставили в ръцете на други?
И друго нещо- човешкото същество забравя бързо, и свиква с какво ли не.
Ако ни поставят да живеем в клоака..и това ще приемем за нормално само след ден-два.

 А повечето хора чувстват,че са специални творения,надарени с божия искра и сила.Какво е станало с нас, та сме захвърлили сами този безценнен дар?

 Събитията ни връхлитат ден след ден- самолети се разбиват,кули падат, земетресения и цунами,които изглеждат продозрителни, исценирани войни, изкуственни кризи...

Е, казваме си..така е било и така ще бъде..

ЗАЩО? КОЙ Е КАЗАЛ,ЧЕ ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ?

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ,ЗА ДА ЖИВЕЕМ НА ПЛАНЕТА, НА КОЯТО СМЕ РОДЕНИ?

Животът ни се полага по право.

 Човешките права и свободи изчезват всяка минута, под прикритито,че е за наше добро, и сигурност...фантома тероризъм витае някъде във въздуха..и ние го приехме.

Вече се говори за тектонично оръжие...масата си пие бирата и чака или “Спасител“или края на света, защото на всеки му писна.

Как не разбрахме,че докато оставяме съдбите и животите си в ръцете на някой друг, никога няма да видим ни по-добър живот, ни “спасител“

Защото Вселената е место за творение,развитие и свободен избор.

Това се очаква от нас,дошли на тази планета, а ние правим точно обратното.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Да видим в следващия видеоклип какво мисли Др.Рауни Килде за ситуацията с вулкана.

Дали това не е подготовката за третата световна война?

Ако нищо друго не сме в състояние да направим,поне можем да насочим мисловната си енергия против пъклените замисли. Поне мислено да се опълчим и кажем-НЕ.






Тагове:   планета,


Гласувай:
13


Вълнообразно


1. miaa - Здравей, Мisbis! Поздрави за актуалния постинг! "Животът ни се полага по право. " В това е разковничето за да се справим с бедите и проблемите, които
26.04.2010 11:24
сами си създаваме!Абсолютно точно е, че силата на позитивната мисъл прави чудеса! Човешкият живот се поддържа посредством връзката си с вселенската хармония на небесата и земята!Когато сме добронамерени, спокойни, умиротворени, усещаме тази хармония! Всички хора са наясно , че войните няма да донесат нищо добро.Тенденцията е такава..По- важно е всички технологически съоръжения, да се насочат към усвояване на нови познания, градивни за откритията тъй нужни на човечеството..Разрушителната енергия на войните връща историята назад..Води до още по- големи бедствия!Познанията водят до постояннство..и способност. Няма да има трета световна война. Ще има промяна на мисълта и нейното усъвършенстване тъй необходимо за един живот изпълнен с красота и хармония!
цитирай
2. misbis - do nr1
26.04.2010 12:04
Благодаря миаа....колко е приятно да срещнеш събудени хора, ценящи красотата и хармонията
цитирай
3. bven - съгласна съм
26.04.2010 20:40
и за това на 28 няма да говоря по телефона си и така, докато започне промяна, но не насадена от някой, а решена от нас, блогерите!
цитирай
4. svilen75 - Уау, какво заглавие! Уау, какво ...
26.04.2010 22:28
Уау, какво заглавие!
Уау, какво предисловие!
!!!
Впечатлен съм.
Наистина добри думи. Само, ако не беше контекста, в който са сложени. Толкова добри, че дори се усъмних, че са копи-пейстнати, а не писани от Миси.
Както и да е, предчуствайки какво ще последва с изглеждането на филмчето се въоръжих с водка, цигари, няколко валериана и волско спокойствие за "феноменалното" филмче. И наистина очакванията ми се оправдаха - някаква баба, по-луда и от Миси обяснява света ... никога не съм бил фен на теориите на конспирациите, но такова невежество рядко се среща. Тези дни толкова теории за вулкана и за това дали може да се лети в облака от вулканичен прах, че беше въпрос на време да се намесят военните и извънземните.
Само няколко въпроса ми останаха неотговорени от филмчето, та, ако може разбирачите в блог.бг - Миси и подобни да ми отговорят:
Само сега ли има учение на НАТО??? Само преди подготовка за война ли???
Толкова ли е чудно да изригне вулкан във вулканична област като Исландия???
Правите ли разлика м/у малък витлов самолет, боен самолет и пътнически, който е няколко пъти по-голям и най-вече - превозва стотици ХОРА, чийто живот малко или много е подложен на риск???
Как би помогнало едно учение на НАТО в страни с климат съвсем различен от този в Близкия Изток за нападение над Иран???
Положението с вулкана обърка икономиките и доведе до загуби на Западния свят и най-вече Европа, с какво това помага на този Западен свят и Европа за сценария, който описвате???
Но най-вече ме объркват две противоречиви твърдения: от една страна тази баба твърди, че изригването на вулкана е причинено и продиктувано от това той да създаде проблеми за транспорта на противника. От друга страна пък същата тази баба твърди, че транспортния хаос е вследствие на преувеличение на влиянието на вулканичния облак и той не е заплаха за въздухоплавателните средства!? Как тълкувате това?
А, драги разбирачи.
Да оставим настрана глупостите с колективното съзнание, което други хаховци всъщност наричат подсъзнание.
цитирай
5. svilen75 - А ти като се справяш с мисленето т...
27.04.2010 00:30
А ти като се справяш с мисленето толкова добре защо не вземеш да отговориш на въпросите ми вместо да се заяждаш толкова елементарно???
P.S. И въобще не се затруднявам ;)
цитирай
6. djud - Да вземем да вмъкнем и малко пред...
27.04.2010 09:36
Да вземем да вмъкнем и малко предсказания към филмчето : "Украинският инженер Александър Лазарев съобщи, че е дешифрирал всички катрени на Нострадамус. Ето част от най-интересните прогнози на гениалния астролог: През 2008 г. ще има покушения над четирима министър-председатели . Пак тогава ще пламне въоръжен конфликт на полуостров Индустан. Той ще е една от причините за третата световна война, която ще започне през ноември 2010-а и ще завърши през октомври 2014-а. Отначало в нея ще се използват конвенционални оръжия, после - химически, накрая - ядрени. Радиоактивните частици ще превърнат Северното полукълбо в гробище. Малкото останали живи хора ще страдат от кожни заболявания, включително и от рак. До 2016 г. Европа ще е почти напълно безлюдна. Този ужас ще продължи до 2025 г. "
Май ще е по-добре да идва вече 2012 г. :))))

Незнам дали може да се влияе на изригването на вулканите. Като се вземе впредвид, че на съвременния човек му е наложена амнезия по рождение, т.е. - не помни нищо за минали животи; за това откъде е дошъл; за връзката му с Висшия информационен разум . Забранен ни е достъпа до ползването на психичната енергия. А нейната сила явно е огромна. Едва ли някой на Земята я владее , че да може да влияе на вулканите . Защото тя ще бъде достъпна за нас едва когато започнем да мислим само положително,с любов към всички хора, и престанем да се самоунищожаваме. А ако продължим да подивяваме, нищо чудно скоро да се превърнем в маймуни : )))))

цитирай
7. misbis - Вярно е,че човекът е с вродена амнезия..използваме само 10% от мозъка, но вулкани, земетресения са техника
27.04.2010 09:46
“Забранен ни е достъпа до ползването на психичната енергия. А нейната сила явно е огромна. Едва ли някой на Земята я владее , че да може да влияе на вулканите“

Не се използва психична енергия, а чиста техника. ХААРП съоръженията работят с технология, разработена още от Тесла.
Ако се види в Гугъл, за ХААРП / HAARP има писано много.Вече се говори за тектонично оръжие
цитирай
8. svilen75 - daimyo". . . да казваш какво ще ...
27.04.2010 11:07
daimyo"...да казваш какво ще стане и какво няма да стане просто е глупаво"
О, да, тук си абсолютно прав. Особено, когато се позоваваш на ненаучни, а на религиозни и псевдонаучни твърдения. Точно - не можеш да кажеш какво ще стане, а много хора правят това, това искам да кажа и аз. Дори и Нострадамус, за който се знае, че въобще не е бил гениален астролог, защото е направил много грешки, да не говорим, че астрологията въобще не е наука, та да има тя някакво значение в живота ни.
Много ми е странно, дори ХААРП да изпълнява това, което Миси казва, след като тя (ХААРП) е технологично оръжие как ще я преборим с психологично такова??? И след като психологичното е по-силно от технологичното за какво им е на военните да се занимават с техологични оръжия??? Малко логически въпроси, на които няма кой от вас да ми отговори, а само да ме плюе без да прочете коментарите ми.
Истината. Истината поне в конкретния случай, е, че няколко болни хора се опитват да ни вменят параноя, за да могат после да си прокарат психорелигиозните си учения с техните мантри и т.н. Болни хора, които са повярвали на манипулатори. Психологическите им методи не правят живота ни или света по-добър, а само задълбочават влиянието на повярвалите им. Като тях ли искате да станете? Като Миси ли искате да бъдете? А?
цитирай
9. podvodni - Здрасти миси! Интересно е при теб. ...
27.04.2010 14:07
Здрасти миси! Интересно е при теб. Явно доста разбуни духовете. Истинско удоволствие е да четеш такива дълбокомислени и научно обосновани теории. Хареса ми един въпрос - Толкова ли е чудно да изригне вулкан във вулканична област като Исландия???
Всъщност въпросът е доста смислен.
Обаче тук не иде реч за вярвания, а за знания. Притежавайки тези знания можем да си зададем един друг, доста по интересен въпрос -
Къде е по-лесно да се предизвика изригването на вулкан? В сейзмичо активен район или там където никога не е изригвал?
А до колкото става въпрос за научните доводи и твърдения на които следва да се опираме съм напълно съгласен с критиката, обаче с едно но!! Наистина официалната наука би имала невероятна тежест ако може да обясни такива феномени като Египетските пирамиди или кристалните черепи. Най-вече в часта как са изработени. А това за нея до днес е тера инкогнита. Може би защото силно неглежира "религията".
цитирай
10. universalnite000 - Ре 11
27.04.2010 15:24
Здравей, приятелю ! Понеже споменаваш за научните доводи и твърдения, ще си позволя и аз да взема отношение , все пак завършил висше икономическо и изкарал до половината юридическо образование. С няколко думи според мен положението е : мъдростта на деня определя дали ще вземеш успешно изпитите или не. Няма мястоза алтернативни гледни точки, макар че те могат да са далеч по-близо до истината от официалните парадигми. Но както знаем с теб, целта на "образованието" е да произведе необходимия фураж за фуражомелката на Системата ! Оттам идва и този силно ограничен възглед за всички сфери на живота. Лъжат ви, мамят ви , оформят ви по калъп, за да станете нужния им ресурс. Но така е и по-лесно, защото освобождава от търсене и изследване на поднесената информация.
цитирай
11. svilen75 - Естествено, че е по-лесно да изр...
27.04.2010 17:47
Естествено, че е по-лесно да изригне вулкан изкуствено във вулканична област, отколкото в невулканична. За това е логично, че ако може да се предизвика изригване във вулканична област. Но дали може наистина? И дали изригването на вулкана в Исландия е естествен процес или изкуствен??? Първото е съвсем реално, второто - доста нереалистично. И докато няма поне малко доказателства за втората теория - предпочитам да се позова на първата. А доказателства НЯМА. Съмнението е хубаво нещо, кара те да се замислиш, да проверяваш и да се развиваш, но то трябва да бъде доказано, дотогава си е съмнение, не факт.
Относно пирамидите какво уникално и необяснимо има? Да, феномен са в човешката история, уникални са като архитектурен и инженерен паметник, но няма нищо мистично. Вчера по National Geographic даваха филм за тях. Кристалните черепи също не са обвити в някаква мистерия, явно те мързи да потърсиш информация, поне такава, каквато не ти изнася, затова ще ти предложа малко линкчета:
http://e-vestnik.bg/3939
http://interesen.com/?p=3148
http://bikinizine.blogspot.com/2009/04/10-2.html
http://svejo.net/tag/%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%20%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8/all
http://vbox7.com/play:7a32289f
Въобще напоследък на науката повече й се налага да оборва твърденията на псевдонауката, отколкото да се развива. И за това са виновни хаховци като вас.
За финал ще използвам думи пак от един филм по National Geographic:
Днес сме забравили едно послание от древните цивилизации - мисли просто, простите решения са най-верните. И когато едно събитие или феномен има просто и логично обяснение, винаги това обяснение е по-вярно от някое свръхестествено такова.
цитирай
12. podvodni - Отговор на 13
28.04.2010 14:48
1. Вярно е че черепа намерен от Ан Хъджис е изработен от цял къс кристал. Това всъщност е осномният проблем. Кристалите „разтат по невидими” оси които се забелазват под строго определен ъгъл и освететост. Късът от който е изработен черепът е съставен от 4 (четири) срастъка (това е много, много важно). Долната челюст на черепа е от същият къс. Планинският кристал се обработва вкл. реже само с диамант. Важно условие при обработката и рязането е процедурите да съвпадат по оста на ратеж на кристала. Когато има кристал изграден от повече от един срастък то това условие е закон. Иначе всеки натиск довежда до разрушаване на кристалният къс. Срязването на часта от които е изработена долната челюст предполата разрушаването на кристалният къс. Същото важи за начина на шлифовка на вэпросният череп.
2. Ако приемем тезата че черепът е иработен от древните мои, даже да игнорираме проблема за срязването на часта от която се изработва долната челюст, и приемем твърдението че е шлифован с пясък (материал с по-ниска твърдост от планинският кристал) и вода то тогава се получава смущаваща цифра – 1600 Толкова години са необходими на шлифомчик да обработи кристалният къс като положи ежедневен труд по 12 часа. Което абсолютно безмислено действие отнемащо времето на поколения майстори.
3. От последните изследвания се доказва че кристалът е обработен със съвършенни инструменти и против всички правила и закони на кристалографията, които не са били възможни прди 50-те години на миналият век
Всички тези неща са в основата на изказванията на специалистите – ТОВА ПРОКЛЕТО НЕЩО НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЪЩЕСТВУВА.

А за пирамидите главният въпрос които няма отговор е за подемната и транспортна техника използвана при строежа. Другият важен и загадъчен въпрос е – От какъв материал е отлята облицовката и как е полирана? Повече въпроси отколкото отговори!!
цитирай
13. svilen75 - Към daimyo: Ами на какво да вяр...
28.04.2010 17:06
Към daimyo:
Ами на какво да вярвам? На някакви фантасмагории ли? Ами откъде мога да бъда сигурем, че информацията на Миси е вярна или пък, че нарочно е заблуждаваща, дадена от някакъв таен кръг, който иска подмолно да подкопае устоите на днешното общество? А? Аз пък си мисля, че е точно така. И по твоята логика едно фантасмагорично твърдение винаги е вярно и ако някой не е съгласен трябва да го обори. Значи и моето е вярно, ако искаш да докажеш, че не е - ти трябва да ме обориш, а не аз да го докажа. А National Geographic е една от малкото медии, които могат да се гордеят с авторитет и независимост. Не само каналите им по телевизията. А съм склонен да вярвам на тях, защото доказват твърденията си. По научен и логичен начин. А за другата страна - не виждам никакви доказателства. Още по-малко пък логични. За 2012 много се говори, сред кинаджиите и т.н., много хора направиха пари, но най-вече се говори за 2012 от езотеричните среди. Не съм видял сериозен учен, който да казва, че 2012 ще се случи нещо необичайно, по-скоро им се налага да обясняват, че тези феномени (масовите психози, де) са плод на несъвършенството на човешката психика и им се налага да се борят с тях. Какво, ако не се говори за нещо - значи е вярно, ако се говори - не е? Значи щом се говори за 2012 - не е вярно. Не защото е глупост, а защото за него се говори ??? Нещо не мога да хвана логиката. Ако твоята логика е вярна, то следва, че нещата, за които говори Миси, не са верни, щом тя говори за тях ... нямам повече какво да кажа :)))

цитирай
14. svilen75 - Към podvodni: За черепите: Аз ...
28.04.2010 17:20
Към podvodni:
За черепите:
Аз не виждам нищи феноменално в кристалните черепи. За тези, които са изледвани е доказано, че са обработвани, независимо колко години са нужни или технологии. Все някак си са се появили - дали са се образували от само себе си, или са дело на непозната цивилизация... според мен това е малко вероятно. По-скоро са дело на една изключителна човешка ръка. Или пък са фалшификат. Много ми е странен факта, че притежателите им (а точно те твърдят, че черепите им са митични и имат мистични сили) не ги дават за изследвания ... Много странно, не мислиш ли? Да не би да ги е страх, че учените ще открият нещо, което няма да им хареса - т.е. не се връзва с техните твърдения.
За пирамидите:
Не се знае със сигурност как са качвани блоковете до върха на пирамидата, но има доста варианти. И никой от тях не е мистичен. Най-популярните предположения са - чрез рампи, вкл. и спираловидни около самите пирамиди. Полирането като техника на обработване е позната от много-много отдавна. Нищо мистично. Няма нужда да си правиш труда да ме питаш за каналите от камерите, които сочат Орион и Полярната Звезда. Още въпроси?
цитирай
15. svilen75 - Към всички по-горе споменати и подобните им екземпляри:
28.04.2010 17:27
Пичове, да не съм ви даскал и просветител. Следващия път като чуете някой хахав гуру да си пее мантрите и бълнуванията може да не сте толкова мързеливи, а да попрочетете малко по въпроса, вместо да ги повтаряте като папагали и да му вярвате като овце. Може пък да намерите много по-смислени отговори. При това много по-интересни. Науката винаги е била по-интригуваща от всякакви религии, вярвания и измишльотини.
цитирай
16. podvodni - Разсъжденията ти са правилни в общ ...
28.04.2010 21:08
Разсъжденията ти са правилни в общ вид, но не издържат в подробностите. Както ти писах в кристалографията има закони и правила които ако се пренебрегнат водят до лоши резултати - счупване на обработваемият материал. Черепите са обработвани на пук на тези закони.
За пирамидите - нито една теория за строежа на тези съоръжения не издържа на практика. Необяснима остава техниката на ОТЛИВАНЕ на облицовдата. А да не говорим за материала които е използван.
Разбери на тази планета има неща и артефакти които съвременната наука не може да обясни по строго научен начин и затова ги пренебрегва, защото се явяват проблем. И перефразирайки Сталин е валидно следното - Няма артефакти, няма проблем.
Интересно какво е мнението на науката за картите на Пири Рейс?
Ти как мислиш?
цитирай
17. svilen75 - Няма смисъл да споря с радиото. . . ...
29.04.2010 10:51
Няма смисъл да споря с радиото ... който иска да си вярва в духове, чудеса, разни фантасмагории - да си вярва. Който иска да е сектант - нека си бъде.
цитирай
18. razkazvachka - Страхът е границата на човека.
29.04.2010 23:15
и може да се направлява чрез генно инженерство, както и чрез психо-инженерство.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: misbis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4541978
Постинги: 269
Коментари: 4456
Гласове: 3605
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031