Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2010 09:32 - ЗА ПРОПАГАНДАТА-АКО НЕ ТИ ХАРЕСВА ТУК,МАХАЙ СЕ В ЧУЖБИНА
Автор: misbis Категория: Лични дневници   
Прочетен: 27175 Коментари: 65 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Още след 1989 ,когато народа бе опиянен от “демокрацията“ се започна тази пропаганда- да се призовават мислещите българи да заминават навън. И не само призовават, цели поколения бяха и все още се изтласкват от родината си.
С една едничка цел- да не пречат на върхушката, завладяна от идеята да краде от общото. Да не им създават проблеми с въпросите си, реакциите си, и т.н.
До кога? Нима не окрадоха вече всичко? Но явно на върхушката не са им необходими мислещи и трезви хора. На тях им трябва маса,която да си гледа биг брадър, поп-фолк,чалга, да изнемощява под екзистенсминимума...да няма сила за съпротива.

Всеки социолог може да обясни какво става с едно човешко същество, откъснато от среда, приятели,семейство, корени. Какво става с психиката, да се разбере новата култура, да се нагоди към нея.Тези,които наричаме “успели в чужбина“ българи са били принудени да променят из основи начина си на мислене, да променят индивидуалността си, за да се нагодят. И най-важното да подтискат собственната си същност,да не я изявяват, защото просто няма условия за това в едно чуждо обкръжение.
А децата,родени или отишли малки в чуждата среда? Това е една друга,обширна тема.Те нямат възможността да се идентифицират. Обществото винаги ги третира като чужди и различни, семейството е различно от това,което детето вижда в училище и при приятелите си. Настъпва криза на идентификацията.
Но ТЕ, които измислиха глобализацията го знаят това. И то отлично.
Да не говорим,че западна европа отдавна си изгради своя Берлинска стена- шенген, европейска зона, икономическа зона...и какво ли не.
В първите 10 г. след 1989 никоя западна страна не промени и самтиметър от законодателството си, за да създаде условия на новопристигналите да се адаптират.
Говоря за закони,които да приравнят образование, трудов стаж, все важни неща.
Цели поколения останаха между два стола от закони, с непризнати от “комунистическо“ време образования, титли, трудов стаж.
Много специалисти,като лекари,мед сестри, се залъгват,когато получат мечтаната ауторизация да практикуват професията си в чуждата страна. Но едва когато решат да продължат с някаква специализация, откриват,че българското им образование не им дава възможност за това.
С две думи, западна европа каза- елате,работете ни неприемливите за нас места, но няма да се врете във по-високите етажи,където може да се повлияе на управлението например, или на законите. Там нямате глас.
А всеки човек,който има капацитет, има нужда да се развива.

Останалите в България специалисти също не намират кой знае какви условия за да се развиват.
Глобализацията за мен е поредната манипулация над масата. Нашата родина е тук и ние имаме право да изискваме живота,който заслужаваме.
ТОВА ВЕЧЕ ПРИЛИЧА НА ГЕНОЦИД.
ТОВА ВЕЧЕ ПРИЛИЧА НА БЯЛО РОБСТВО.
ЦЕЛТА,КАКТО Я ВИЖДАМ Е-ДА НЯМА СРЕДНА КЛАСА. ДА ИМА ИЗНЕМОЩЕЛИ ОТ НЕПОСИЛНЕН ТРУД И УСЛОВИЯ НА ЖИВОТ МАСА, И ЕДНА ШЕПА УГОЕНА ВЪРХУШКА.





Тагове:   чужбина,   махай,


Гласувай:
31



1. анонимен - харесването
14.03.2010 10:52
не ми харесват тези,който искат да ме накарат с политиката си да не ми харесва тук,затова те трябва да се скрият на предишните си работи,по пожарни,физкултурни салони,стругарски цехове,преподаватели по политическа икономия
цитирай
2. manuelche - Ами...
14.03.2010 10:53
Болезнената истина е, че много хора избраха несравнимо по-комфортния живот на Запад, дори и с цената на промяна на мисленето. Каквото и да си говорим, в Европа се живее по-добре, а и има по-голямо поле за реализация.
цитирай
3. анонимен - tova e absolutno viarno i koito go ...
14.03.2010 10:57
tova e absolutno viarno i koito go tricha e pedal
цитирай
4. анонимен - . . . . . pedal vapreki che niama ni...
14.03.2010 10:59
.....pedal vapreki che niama nishto obidno v tova no da si komunist i pedal .....ama s pari :)
цитирай
5. анонимен - Напъмно подкрепям написаното, още ...
14.03.2010 11:02
Напъмно подкрепям написаното, още повече, че съм лично засегнат от това, децата му да са принудени да избятат в чужбина.Повярвайте ми, че опитаха да живеят нормално тука, но не се получи.Вярно е че прост народ лесно се управлява.Дълго време не исках да повярвам, че образованието умишлено се тласка към разруха, но вече съм убеден че е така.В България всичко е объркано,няма нормални условия за живот, няма нормални условия човек да упражнява нормално професията си, народа вече не вярва на никого, знае, че е непрекъсното лъган и краден.Вижда как живеят крадците и измамниците.Как се случва така, че в един средно голям град или село всички знаят кой краде, само властта и съда не знае.Това нормално ли е?Трябва ли пак да се организира другарски съд, за да влязат крадците в затвора?Това не бива да се случва, а властта и съда да си влязат в ролята.В противен случай всички млади хора на истина ще се изнесат и след няколко години тука ще останат само пенсионери и цигани.А може би това е съзнателно търсен ефект? Колко жалко!
цитирай
6. misbis - do nr 2 manuelche
14.03.2010 11:02
точно тук е клопката...на запад е по-конфортно.
Хората от Бг уморени от изнурителния живот, им харесва и естественно е необходимо за човек да има стабилна материална база под краката си,за да може да продължи и осъзнае и своята същност. Имаче караш само на инстинкти. Това се нарича пирамидата на Маслоу.
Първоначално се харесва западната система, човек се наяжда, успокоява, отпочива от изнурителната борба с недоимъка...и в последствие започваш да виждаш капаните.
Осъзнаваш,че западната цивилизация третира хората само и единственно като консуматори,парчета месо.
Мисли,чувства, духовност....не са важни, напротив непрепоръчителни
цитирай
7. manuelche - Хм...
14.03.2010 11:06
Мисля, че са митове и легенди, че европейците са бездуховни и безчувствени хора. Подчертавам - европейците, не американците! Всъщност ние много си приличаме със средиземноморските нации - италианци, испанци - сърцати и гостоприемни, весели, шумни, отпуснати.
цитирай
8. newlogic - Съгласен съм с теб!
14.03.2010 11:08
Всеки, който е бил в чужбина, збае какво е мнението им за страни като нашата и в някои случаи ни третират по-зле от африканци и азиатци. Уж имаме парава, а те намират толкова много начини (уж законни), да те възпрепятстват. Уж сега българските дипломи са разностойни на западните дипломи, дори лесно може да си изкараш легален документ за това, но на кой му пука. Разпозната или не, в повечето случаи, клалификацията или степента, не се приема от работодателите. Те си държат на тяхното.
Материала, който се учи в чужбина в училищата е много по-лесен от този в България. Те учат само основни неща. Възрастни хора, които заемат мениджърски позиции, не могат да смятат правилно, дори с калкулатор. Веднъж гледах по БиБиСи един репортаж за експеримент в едно училище в Англия. Там подлагат учителите и учениците на тест по математика, който е елементарен (за нас българите). Почти всички ученице се провалили на теста, но по интересното е, че 70% от учителите също не са успяли да го изкарат. А това е тест, в който най-трудното е да събираш и изваждаш дроби. Трагедия.
И точно за подобни неща, правителствата на "развитите" държави, разработват специални програми и т.н., за да държат настрана чуждестранната работна ръка, защото техния народ е неконкурентно способен на пазара на труда.
Затова винаги ще има пречки за народи като българския, в която и да е държава "уж развита". Но това едвали ще може да ни спре. Не са толкова умни и кадърни, за да ни спрат да се развиваме.
Трябва само да сме по-самоуверени, по-хитри и да пазим българските си ценности в нас. Така ще сме непобедими и ще дойде и нашето време!
цитирай
9. misbis - до нр 8
14.03.2010 11:16
Точно там е ключът. Те знаят,че ние човеците и българите сме с мощен интелект и духовна сила.
Това ги плаши,защото няма как да безчинствуват над масата,ако тя е осъзната.
На запад са ги зомбирали и затъпили достатъчно,за да не им се пречкат.
Бг я държат в немощ, защото знаят,че трудно биха въвели материалистичните си закони над духовно силния народ.
И опитват чрез икономическо изтребване да затъпеят народа.
цитирай
10. pilcho - Хм...
14.03.2010 11:22
С основната идея на този пост съм напълно съгласна - необразованият и прост електорат е по-лесен за управление, така е. Но ако човек не е способен именно да се АДАПТИРА, то по-добре да си стои в България, да слуша чалга и да работи за 750 лв., но да го осигуряват на 260.
Не че в БГ средата ми е била лоша - напротив. Но като се "откъснах" от нея, не ми е по-зле. Животът се променя, а с него - и ние. Да не говорим, че голяма част от едновремешната ми "среда" също се пръсна по чужбина. Част от семейството ми също се опитва...
Работното ми място е такова, че повечето от местните могат само да мечтаят за такова. За заплатата си мога да кажа същото. Не тъна в утопичен разкош, разбира се, но НЕ СЕ ОПЛАКВАМ. Добре, де, по стар български обичай понякога негодувам ;) но поне съм направила каквото зависи от мен, за да живея по-добре и по-спокойно.
И на никого не му пука, че първият университет, който завърших, в момента не е акредитиран, а втория така и не го завърших. Като искам да си сменя работата, за моята позиция винаги искат висше образование по специалността (разбира се), и ако не им навра в очите фактите, че де факто нямам такова, няма и да се сетят да попитат. От много години насам са важни уменията и личностните качества, а не валидните дипломи.
А хора с интересно мислене и разнообразни интереси има навсякъде. Ако човек е адаптивен и научи повечко езици, си умножава шансовете да се обгради само със стойностни приятели. И шлака също има навсякъде, съответно трябва да се избягва.
Ама от тоя ферман излиза, че поощрявам онези, мислещите, да избягат. А не е морално така. Затова спирам да пиша. Само че всичко в България ми изглежда все по-тъжно и безнадеждно.
цитирай
11. misbis - до нр 7
14.03.2010 11:26
нищо,че италианци,испанци,гърци..са по-близки до нашия манталитет.
Говорим за тези западни страни,които държат властта над останалите и които налагта своя си стил и политика- англия,франция,германия,скандинавия,холандия.
Англия е първи съюзник на Америка. Те и Ватикана всъщност са създали Америка,като една бизнескорпорация.
Къде не се завряха англичаните? Опустошиха цели континенти.Сега дойде ред на изтична европа....и все с нагласата,че са по-добри от другите
цитирай
12. анонимен - а може би идеята на автора е да ост...
14.03.2010 12:00
а може би идеята на автора е да останем тук под новото червено-турско робство и да сме диви и щастливи ? за какво се трудят 7,5 милиона тогава, нямат ли право на друго бъдеще ? или аз например да се радвам ли че съм на работа и от 1000 лева плащам 400 лева за квартира, 100 лева за ток, 60 лв за телефони, 200 лева за погасяване на разни заеми които бяха за това да си оправя зъбите ако не искам да остана без тях...а кога ще живея ? Може би авторът ръкопляска на подобно нещо, но аз и останалите сме категорично против !!!
цитирай
13. анонимен - Фактите говорят
14.03.2010 12:05
В бившите соц. страни,образованието беше на високо ниво,научните достижения -също.Икономиките-добре развити,държавите -богати,а управляващите-корумпирани.Освен това пазарът беше затворен в рамките на общността.Отварянето му,възможността да се пласират с печалба некачествените чуждестранни стоки,възможността да се купят на безценица земи и заводи,да се изнесе интелигентна работна ръка за непрестижен труд,както и да се ограбят спестяванията на хора и държавата чрез различни икономически машинации бяха истинските цели на т.н. износ на демокрация.На запад,може и да не са по-учени от нас,но имат много по-богат икономически опит.Ние влизаме в техния свят и докато го опазнаем никак няма да ни е лесно.
цитирай
14. misbis - до 13 анонимен
14.03.2010 12:57
ОЛЕ БОЖЕ,
много по-богат икономически опит????
Знаете ли за какво въобще става въпрос? Много по-богат опит да ограбват и експлоатират останалия свят. Та това е една пирамидална структура.Всеки знае какво става с пирамидите.
А кой е на долния слой? Ние масата,при всички случеи. И да не мислите,че хитричко ще се доберете до върхушката, а другите да му мислят. Всичко е планирано-кой колко да получава,кой да умре,кой да е богат,кой да робува.

цитирай
15. misbis - до 12 анонимен
14.03.2010 13:10
искам да кажа,че няма на къде да се бяга. В Бг е планирано икономическо изтребление, в останалия свят друг вид.
Гърбът ни е опрян в стената. И само чрез събуждане и да си искаме и ние своето може да получим по-добър живот.Те са го пресметнали, всичко това,което едва сега разбираме още преди 2000г. Нов световен ред и депопулация на населението, до 500 мил. на световен план. Защото прехвалената пирамидална икономическа система започва да се срутва в основите си и част от долните слоеве ще трябва да се премахне.
Оплячкосаха ресурсите на света, разсипаха цели континенти и нации..вече няма къде да се бяга.
Ние ще сме робите, и в Бг и където и по света да отидем.
Икономическо робство е това,което шепата Илюминати правят със света. Чрез войни или дестабилизиране на системата в една страна. Помощите след война или бедствие са всъщност неизплащаеми външни дългове.Които не само деца и внуци..но нокой никога не може изплати.
цитирай
16. artanis - Здрасти
14.03.2010 13:38
Според мен, мнението ти е характерно за хората, които наричам "изгубеното поколение". От този експеримент, който други са си направили с вас, вече се колебаете какво е нормално и търсите изход в теории на конспирацията.

Честно да ти кажа, след това, което стана в Либия и аз не бих имал доверие на медицинските сестри от вашето поколение. Нито пък на лекарите. Бих направил точно това, което и западните страни, приравнителни изпити. Едно е лекар, друго е касапин-държавен служител. Само един пример.

поздрави:
цитирай
17. misbis - до нр 16 че защо
14.03.2010 14:05
да не търсим отговори ,ние от “изгубеното“ поколение?Да не сме умрели? Живи сме, и имаме право да напомняме за себе си. Кой ще ни отнеме това право да напомняме за себе си? Ние сме равностойни хора,както от всяко груго поколение.
А това,кое е нормално и кое не, няма нужда да си от “изгубено“поколение за да започнеш да задаваш въпроси
А ти самия да не мислиш,че си надхитрил някого или си се “уредил“ ?
Всички се печем под един огън и всички ще ни изтребват заедно ,ако решат.....
цитирай
18. panazea - В БГ няма реализация нито за младите , нито за възрастните!
14.03.2010 14:23
Една малка прослойка от младежите ги лъжат , че ще просперират , но им залагат капан.Като работят и нямат време да учат и да се образоват добре , утре ще ги изхвърлят като непотребни , а даже и не са завършили!
Нашето "Загубено поколение " поне успяхме да учим ,да се изградим като човеци и да постигнем себеуважение , напук на управляващите!
Младите да не се залъгват , че ги чакат с отворени обятия!
Ще успеят с двойно повече усилия!
Желая им успех , където и да се намират във Вселената!
цитирай
19. godlieb - "CHICHE"
14.03.2010 14:42
ГЕНОЦИДЪТ Е МАСОВ И ОКОНЧАТЕЛЕН - НАЙ-НАПРЕД ГО ПОЧУВСТВАХА ПЕНСИОНЕРИТЕ И МАЛЦИНСТВАТА - СЕГА ЗАПОЧВА ДА ПОДЯЖДА И ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА - КАКВО ПАДЕНИЕ ЗА ЕДНА ВСЕ ОЩЕ ИСТОРИЧЕСКИ НЕУТВЪРДЕНА СТРАНА!
цитирай
20. анонимен - стига митове и легенди
14.03.2010 15:02
Май много се надъхвате за запада! Няма световен заговор, капан етс.. срещу българина, както е мит и неговия "изключителен" интелект. Да, в чужда държава се играе по чужди правила и често западнякът не различава, Румъния от България и др. защото новините от тези страни за него имат клонящо към нула значение. Това че знаем столицата на Румъния не ни прави по-умни от тези нации където никой не отдава значение на това - приоритети... Според мен няма разлика в способностите, но в обществата затова пък...А има едно правило: на колкото години отидеш х 2 = да се аклиматизираш, като от една възраст нагоре не става, природа.. Нека си признаем, колко от нас биха приели хора от много по-изостанали икономически страни без резерви? А от много по-различни като манталитет? Колко от нас стават приятели с албанци? Защо швейцарецът да става с нас?
цитирай
21. анонимен - Които трябва знаят какво е България ...
14.03.2010 15:07
Които трябва знаят какво е България и кои са българите! И ги е страх да не оживеем. Затова ни държат в това състояние. Умишлено. Лошото е, че народа е станал враг на себе си, изоставяйки вярата на дедите си. Чрез отделянето на народа от Църквата, постигнаха небивали успехи в унишожаването ни. Правете си изводите и мислете за това всеки път, когато злословите Българската Православна Църква!
цитирай
22. misbis - до анонимен 20
14.03.2010 15:08
НИКОЙ НЕ Е ПО-ЦИВИЛИЗОВАН ИЛИ ПО-ИЗОСТАНАЛ ОТ НИКОГО
Кой ги е наложил тези норми, кой е по-висш.
И албанеца, и нигериеца, и швейцареца....всички сме хора, с еднакви нужди и потребности. Всички сме чеда на майката земя.
Това е най-големия бич,дошъл от “белия,английски завоевател“,че се делят хората на висши и низши.
цитирай
23. artanis - misbis
14.03.2010 15:14
Нямам нищо против да търсиш отговори. Просто ти казвам, че според мен не ги търсиш там, където трябва. Говоря всеки ден с родителите ми за тези неща и малко по малко те започват да разбират за какво става въпрос. Но много бавно и с много съмнение.

Нищо не мисля. Днес е едно, утре не се знае. Каквото е решил Бог, това ще бъде. Но не мисля, че някой ще тръгне да те изребва.
цитирай
24. misbis - до 23 артанис
14.03.2010 15:18
виж това,
http://www.projectcamelotproductions.com/interviews/anglo-saxon-mission/anglo-saxon-mission.html
http://projectcamelot.org/index1.html
а тук на части е Бил Райан от Камелот, говорещ за англо-саксонската мисия
http://www.youtube.com/watch?v=DGfrrLzj7m4&feature=related

прегледала съм много материали, и бях на много конференции миналата година.
Положението е повече от сериозно.
цитирай
25. анонимен - Димов
14.03.2010 15:53
Мило момиче, мисля си, че си прекалено крайна в мнението си, но все пак е твоето.
Повярвай ми, бил съм на много места по света на работа, професията ми е такава.
Никъде не видях и не забелязах неприятно отношение към мен като българин- напротив!
Двамата ми сина завършиха престижни университети в САЩ със стипендия от самите университети, защото таксите са непосилни за българските стандарти. Реализираха се прекрасно, уверявам те. Идват си в България с удоволствие веднъж годишно. Да, опитаха да си намерят работа и тук, но не успяха да получат възнаграждението, което би ги задоволило. За това се чувстват пълноценни граждани на света. Глобализацията не е мръсна дума.
Бих допълнил, че човек е или добър специалист или е средна ръка, защото е бягал от лекциите. Документът за висше образование не е достатъчен, важно е съдържанието.
Мисля си, че тук има много мрънкащи, а малко работещи.
цитирай
26. rakurs - когато ума е в недостиг
14.03.2010 16:18
Англия не желае да промени лявото движение на автомбилите заради финансовите и др неудобства,а ние изтрихме всичко постигнато до 1989.В Швеицария освен трева и вода няма нищо ,но имат мозък.
цитирай
27. misbis - мили димов
14.03.2010 16:20
може да звуча крайно,но то е защото съм разбрала много от скритото зад кулисите.
Това,което пиша не е защото съм недоволна от живота си или постигнатото. Работила съм на международно ниво, и именно защото имах способностите и шанса да получа този опит , пиша това,което пиша.
Задкулисната игра на манипулиращите света и хората е време да излезе наяве,защото рискуваме да загубим и планета и живот.
Именно за нашите деца.
И аз се гордея с моите, и те са много добри специалисти...но не това е думата тук.
В новия световен ред, и за децата и за никого няма да има свобода и човешки живот.
Без ценностите,които ни правят именно хора.
А не само консуматори.
цитирай
28. boliarkabg - абсолютна истина и затова ни тла...
14.03.2010 17:53
абсолютна истина и затова ни тласкат навън, защото не им трябват хора, които прозират истината. Вече коя поред интелектуална вълна тръгва навън, да не говорим за трудовите хора/може да звучи и комунистически/, те също са важни. Та държавата ни вече почти не съществува, но вероятно много им се иска на великите сили да я няма. За съжаление намират поредните предатели, които опиянявайки се от парите и ръководните си постове предават малкото останало
от България.Няма дая бъде тая, ще ни е трудно, но ще си я има,но за съжаление с поколения живеещи в краен труд и мизерия.
цитирай
29. анонимен - iasno
14.03.2010 18:07
sled vsi4ko koeto pro4etoh razbrah,po dobre e da si skasam bulgarskia pasport,priatno doizlejavane na dojivotnite vi prisadi v bulgaria.otarval sam se navreme.mislete vse po sashtia na4in vsi4ki koito ste ostanali tam.to4no takiva hora kato vas im triabvat.
цитирай
30. анонимен - ivanov
14.03.2010 18:18
bravo gospodin dimov,poklon pred vas za dumite koito izrekohte,no ne vijdam smisal da otvariate o4ite na edni obre4ei hora
цитирай
31. borsi - опитаха да живеят нормално тука, но ...
14.03.2010 18:27
анонимен написа:
опитаха да живеят нормално тука, но не се получи.Вярно е че прост народ лесно се управлява.Дълго време не исках да повярвам, че образованието умишлено се тласка към разруха, но вече съм убеден че е така.В България всичко е объркано,няма нормални условия за живот, няма нормални условия човек да упражнява нормално професията си, народа вече не вярва на никого, знае, че е непрекъсното лъган и краден. Вижда как живеят крадците и измамниците.Как се случва така, че в един средно голям град или село всички знаят кой краде, само властта и съда не знае.Това нормално ли е?Трябва ли пак да се организира другарски съд, за да влязат крадците в затвора?Това не бива да се случва, а властта и съда да си влязат в ролята.В противен случай всички млади хора на истина ще се изнесат и след няколко години тука ще останат само пенсионери и цигани.А може би това е съзнателно търсен ефект?


+++ Почти няма какво да се добави към това.

И понеже повечето ми познати живеят в чужбина, то забелязах, че не българинът има вина за състоянието тук, както много обичат да казват някой (Всички сме били виновни), а средата в която е поставен.
Как така най-нормални хора там се справят, а тук не?
Реално започвайки от нулата много българи на вън, постигат много повече отколкото тук след десетилетия и поколения усилия. В чисто материален и в духовен план животът на вън при ясни и конкретни правила, е по-лесен.
цитирай
32. анонимен - НАСПОРЕД МЕНЕ СИ
14.03.2010 18:53
ХОРАТА СЕ ДАЛЯТ НА ИМАЩИ-НЯМАЩИ: ПАРИ - ВЪЗМОЖНОСТИ - ВЛИЯНИЕ - ИНТЕЛЕКТ - ОБРАЗОВАНИЕ - ВЪЗПИТАНИЕ. ОСТАНАЛОТО Е НАЦИОНАЛИЗЪМ!

misbis написа:
НИКОЙ НЕ Е ПО-ЦИВИЛИЗОВАН ИЛИ ПО-ИЗОСТАНАЛ ОТ НИКОГО
Кой ги е наложил тези норми, кой е по-висш.
И албанеца, и нигериеца, и швейцареца....всички сме хора, с еднакви нужди и потребности. Всички сме чеда на майката земя.
Това е най-големия бич,дошъл от “белия,английски завоевател“,че се делят хората на висши и низши.

цитирай
33. artanis - 24
14.03.2010 18:54
То и аз мога да ти пратя няколко линка на уфолозите, кришнарите и други подобни със свое мнение. Всеки решава на кого да вярва.

@32,

Проблемът е само един. Уствойството на българската държава. Наследството на Али Баба и четиридесетте разбойника (и техните съветски покровители). Това се променя или с революция, нова конституция и всичко от А и Б, или с постояннен външен натиск, каквото се случва в момента.

Всеки, който иска да работи и да се грижи за семейството си бива рекетиран от държавата по един или друг начин, това е тайната. На други места на такива хора им се дава шанс.
цитирай
34. pilcho - artanis, borsi,
14.03.2010 19:36
повече от съгласна съм с вас. Но има и още нещо - струна, на която в България е най-лесно да се свири: некадърниците предпочитат да се оплакват, вместо да постигнат нещо в живота. Далеч съм от мисълта, че всички млади хора в България са невероятно добри специалисти, ама видиш ли, в БГ не им дават шанс. Шансът се взима.
Друг е въпросът, че се взима в чужбина ;)
цитирай
35. borsi - Ако Стивън Хокинг бе българин и тук в България, дали щеше да постигнал нещо в живота или щеше да е обявен за "некадърник"?
14.03.2010 19:47
pilcho написа:
...
И аз съм далеч от мисълта, че всички млади хора в България са невероятно добри специалисти, но добрите тук имат много по-малко шансове да са полезни на себе си околните отколкото в чужбина.

Колкото до оплакването и кой точно е некадърник, не изказвам мнение и не обявявам никой за такъв докато не го видя в друга среда.

Хора, на дъното на социалната сълбица тук, на вън за няколко години добиват статус и печелят пари, уважение и успехи, докато тук не са имали шанс. Това поне на мен говори нещо.

Да вземем друг пример; Един от най-добрите физици на наше време е пълен инвалид. Английският учен Стивън Хокинг, който е прикован на инвалидна количка.
Тук той би бил вече мъртъв или би доживявал дните си с мизерните стотинки отпускани му от някой чиновник (който ще се смята много вероятно за успял в живота).

Ако Стивън Хокинг бе българин и тук в България, дали щеше да постигнал нещо в живота или щеше да е обявен за "некадърник предпочитащ да се оплаква", вместо да постигне нещо? ;)
цитирай
36. misbis - То и аз мога да ти пратя няколко линка ...
14.03.2010 19:49
[quote=artanis]То и аз мога да ти пратя няколко линка на уфолозите, кришнарите и други подобни със свое мнение. Всеки решава на кого да вярва.

МНОГО ПРИБЪРЗАНО....
Обърна ли внимание,че това не са кришнари..а хора военни, учени, работили в различни тайни проекти.....е, И ЕДГАР МИЧЕЛ ли ще изкарате кришнар.......
До колкото се отнася до уфолози- точно това е дна от програмите за майнд контрол. Да се направи за посмешище тази сериозна тема...


цитирай
37. анонимен - ПРОГОНЕН
14.03.2010 21:21
Личен избор на всеки е да определя съдбата си.Защо имегрираме ,точен отговор няма причини много,едни от простотията заляла българия,други безпаричието,простото човешко отношение между индевидите.Никои не искам да обидя но във България е кучешки живот откадето и да го погледнеш.Има една шаика престъпници които унищожават всичко по пътя си нищо не ги интересува и никои .Нищо не се променя и няма да се промени защото вие които живеете във България вече сте свикнали и отчаяни .Ние които живеем извън България не ни засяга коствено. Всъщност това беше целта 20г.и продължава .Божидар Димитров щял да търси българи да ги национализира ,щото българия със тоя демографски срив може и да изчезне.Браво ама какво направи тоя уж професор и други за истински те българи които имигрираха и продължават да имигрират.Казват че са 1 000 000 не е вярно повече са.Нищо вдигат данаците на малкото които се опитват да преживяват на пук на всичката мизерия на около.Отговори много,виновници също ,ние всички ги знаем.На този етап няма смисъл просто няма светлина във тунела.До младите специалисти които искат достоен живот,рискуваите не се заблуждаваите и не позволяваите да ви заблуждават.ТОВА НЕ Е НАШАТА БЪЛГАРИЯ ,ТЕ ОТДАВНА НИ Я ОТКРАДНАХА
цитирай
38. mimayordanova - Истина е!!!
14.03.2010 22:02
Истина е!!!
цитирай
39. misbis - ТОВА НЕ Е НАШАТА БЪЛГАРИЯ ,ТЕ ОТДАВНА НИ Я ОТКРАДНАХА
14.03.2010 22:05
Именно за това става въпрос- окрадоха ни възможността за живот.
Бягството от страната няма да доведе до успешно “спасение поединично“ защото спасение вече няма никъде.
Новия световен ред предвижда изтребване на човешката популация чрез глад, биологично оръжие, катастрофи, войни...
Време е да си вземем правото на живот обратно..и да започнем от собственната си страна, защото тук сме родени и това право ни принадлежи.
Стига страх
цитирай
40. universalnite000 - Ако смисълът на живота е да си &qu...
14.03.2010 22:12
Ако смисълът на живота е да си "човешки ресурс", който трябва да работи до пенсия или физическа смърт , без да има духовност в живота му - да , това ще е идеалната система като описаната. Но.... с тази цел ли сме тук ?! Най-дразнещото е, че има финансово преуспели, които например изработват разни пластмасови глупости за празниците, които после не служат на никой, а и да си финансово губещ, ако си решил да отдадеш живота си на грижа за другите !
цитирай
41. newlogic - А какво да направим?
14.03.2010 22:32
Въпроса е : какво може да се направи?
За да се обърнат нещата в друга посока не е достатъчно само приказки и дипломация.
Според мен единствения вариант да стане нещо е ако се случи нещо "брутално", нещо което ще "разтърси света" и ще насочи вниманито към България.
Въпроса е как ще стане? И кой ще се жертва?
Историята обаче показва, че някои "велики българи" са склони да "изколят" събратята си, само за да угодят на "великите сили".
За да стане нещо трайно, трябва да има участие от всяко ниво - от най-нисшето до най-високото, защото иначе всеки успех ще бъде краткотраен.
цитирай
42. pilcho - ...
14.03.2010 22:51
Тук се преплитат две теми. Не съм достатъчно компетентна и не мога да коментирам световната конспирация, сдружението "Кришна съзнание" и редакторската колегия на в-к "Феномен", но поне на borsi ще отговоря:
и в БГ не бях зле, но тук съм по-добре... и все по-добре ще бъда ;)
Поздрави и успех на всички - независимо къде се борят за него.
цитирай
43. borsi - поне на borsi ще отговоря: и в БГ не ...
14.03.2010 23:06
pilcho написа:
поне на borsi ще отговоря:
и в БГ не бях зле, но тук съм по-добре... и все по-добре ще бъда ;)

Къде е това "тук" :))
В профила ти пише;

Град:
Мъглиж

Професия:
пияница

;)
цитирай
44. artanis - За Швейцария
14.03.2010 23:42
Имало само трева и вода. Знаете ли кои са тези хора? Това са търговци, които са създали държавата си, за да могат да си запазят парите от агресивните големи държави наоколо. Когато някой е искал да ги нападне, те са плащали на наемници да ги защитават. И това е от много години.

Сега си помислете кои сме българите и каква е идеята на нашата държава. В общи линии конституцията ни казва: "Човек е равен и свободен, освен ако свободата му не е отнета със закон." Законите трябва да интерпретират ценностите заложени в конституцията, а не да ги отменят.

В момента в общи линии сме една от най-забитите и селски провинции на цивилизования свят. Но все пак сме част от цивилизования свят.

успешна седмица:
цитирай
45. misbis - za швейцария
15.03.2010 00:01
Според Стюард Свердлов Швейцария е определена от илюминатното общество като неутрална територия,където да опазват капиталите си,когато започват войни и размирици.
Илюминатите са разделили света на територии, и всяка територия-държава и е определа роля.
За това е важно да знаем,кои са масоните-илюминатите в Бг,защото ТЕ дърпат конците на политиците.
[quote=artanis]Имало само трева и вода. Знаете ли кои са тези хора? Това са търговци, които са създали държавата си, за да могат да си запазят парите от агресивните големи държави наоколо. Когато някой е искал да ги нападне, те са плащали на наемници да ги защитават. И това е от много години.

цитирай
46. borsi - Стратегия за оцеляването на Швейцария
15.03.2010 00:34
Не съвсем - Швейцарците за разлика от нас умеят да бранят свободата която имат, за това са станали страна убежище.

Стратегия за оцеляването на Швейцария:

http://borsi.blog.bg/drugi/2010/01/07/strategiia-za-oceliavaneto-na-shveicariia.468337



цитирай
47. анонимен - ТОВА ВЕЧЕ ПРИЛИЧА НА ГЕНОЦИД
15.03.2010 06:25
Не, това не прилича на геноцид.
Това е геноцид! ;-)
цитирай
48. анонимен - Ей те това теиздава, че си просто драскач и изобщо не знаеш за какво иде реч
15.03.2010 06:28
А децата,родени или отишли малки в чуждата среда? Това е една друга,обширна тема.Те нямат възможността да се идентифицират. Обществото винаги ги третира като чужди и различни, семейството е различно от това,което детето вижда в училище и при приятелите си. Настъпва криза на идентификацията.
цитирай
49. анонимен - anonimen47
15.03.2010 06:51
imash poznati da jiveiat v chujbina s malki detsa?jivial ti sus sobstveni detsa v chujbina .kakvo kazvash ne znaesh za kakvo idva rech.dai da razberem za kakvo idva rech.postinga otraziava jivota na bg emigrant v chijbina suvsem realno.niama se predvid v nego detsata na novobogatashite i chervenata burjoazia.
цитирай
50. анонимен - Че кой ни е виновен
15.03.2010 07:43
Българина си е кретен и много ама много обичка некой друг да му вади кестените от огъня и си заслужава съдбата,гърците били мноо зле айде де аз нали бех там стачкуват у четвъртък да почиват 4 дни ,ма се дига целата нация.Тука секи трети бил шпионин на дс как да те ценят катоти самия си се поставил като помияр,не става.А тука само трапезни революционери де най мноо си набият жената у къщи да си пуснат чалгите и да се размечтаят точейки лиги по певиците.Мноо тежки приказки само като видят униформи и немойш ги намери .баш добре са ни преценили комунистите колко ни е мозъка затуй си праят ко си искат.
цитирай
51. godlieb - "CHICHE"
15.03.2010 08:47
ТАКА Е - НАИСТИНА Е ТАКА - ЗАЩОТО ПРЕКАЛЕНО МЕКО СА НИ ТЪПКАЛИ - ЧАК ОТЪПКАЛИ - ПАСЕЙКИ-ПАСЕЙКИ-ПАСЕЙКИ - ВСЕ В ИМЕТО НА ГЕРМАНО-БЪЛГАРСКАТА ДРУЖБА; НА БЪЛГАРО-СЪВЕТСКАТА ДРУЖБА - НА КАКВА ЛИ НЕ ДРУЖБА НА ИКИНДИЯ - НЕКА ВЗЕМЕМ ПРИМЕР ОТ ПОЛША - СТРАНА ВОЮВАНА-ПРЕВОЮВАНА И ВИНАГИ ВЪТРЕШНО НЕЗАВИСИМА! ПРИМЕРИ - ТЕ СА ТОЛКОВА, ТОЛКОВА, ТОЛКОВА МНОГО - ПРОСПЕРИРАЩИТЕ НАЦИИ ПО СВЕТА!

анонимен написа:
Българина си е кретен и много ама много обичка некой друг да му вади кестените от огъня и си заслужава съдбата,гърците били мноо зле айде де аз нали бех там стачкуват у четвъртък да почиват 4 дни ,ма се дига целата нация.Тука секи трети бил шпионин на дс как да те ценят катоти самия си се поставил като помияр,не става.А тука само трапезни революционери де най мноо си набият жената у къщи да си пуснат чалгите и да се размечтаят точейки лиги по певиците.Мноо тежки приказки само като видят униформи и немойш ги намери .баш добре са ни преценили комунистите колко ни е мозъка затуй си праят ко си искат.

цитирай
52. pilcho - borsi,
15.03.2010 10:20
не вярвай на надписи ;)
"Тук" е комунистическа държава. Непрекъснато мигрирам, та едва ли е от такова значение; но нека се знае, че ако запретне ръкави човек (да не му влизат в кафето), и в Словакия може да живее добре :>
цитирай
53. misbis - нали
15.03.2010 10:25
точно за това става въпрос- защо и на кой му е изгодно да НЕ се създава в Бг нормални условия на живот.
Защо трябва да напускаме среда,близки,семейство...за да търсим живот другаде.
И според все още съществуващи конституции и харти на човека, всеки трябва да има дом,държава,където да живее нормално.
Тук е нашия дом и наше право е да отстояваме нормален живот тук.
Ако ние не се противопоставим на геноцида....никой не го е грижа за нас
цитирай
54. pilcho - misbis,
15.03.2010 15:05
както казах и преди - средата ми отдавна е напуснала БГ. А от семейството се отделих още щом завърших училище - струва ми се абсурдна практиката детето да се отглежда докато навърши 45 години.
Моят дом е ТУК - а "тук" е където съм АЗ. Домът ми е бил в много държави, включително и в България. Уюта и сигурността трябва да си ги носим в себе си.
Иначе, като слушам италианците, емигрирали в Чехия, говорят горе-долу същото (лоши условия в Италия, сурови закони...).
Въпрос на камбанария...
цитирай
55. анонимен - От един старец
15.03.2010 16:15
Повечето оставили мнение се обаждат от различни краища на света и като един пишат : " Тук ми е добре ! " Много добре! Дано това е била целта на пътешествието. На мен пътем казано тук ми е добре, макар, че съм пенсионер. Питам се само, като на всички им е толкова добре там, където са, защо непрекъснато затрупват най-разнообразни директории с излиянията си, предимно хвалби разбира се. Какво ги кара да висят в НЕТ-а по цели дни и изобщо да се сещат, че е имало някакво лошо място, наречено България, от което са се отървали завинаги? Защо тъй настойчиво твърдят, че са добре, щом наистина са добре? Дали защото са тръгнали нанякъде с мисълта да живеят по-добре, или искат да натрият носа на останалите некадърници, на които не им се е пътувало? Някак си погледнато отстрани изглежда, че се опитват да убедят сами себе си, че предприетото е една велика стъпка, а не просто конвулсивно движение на рибката, която усеща рибарската кукичка. Велики тайни! Аз понеже не сварих да стегна куфарите навреме, сега съм си сварил 30 литра домашна ракия още от миналата есен, заложих си тазгодишния разсад за домати и краставици, пазарувам си месо от будката пред месокомбината, зеленчуци, които не съм успял да си произведа сам от зеленчуковата борса и се чувствам добре и дори малко щастлив. Къщата ми си е моя, построих си я в онези мрачни времена, когато работех като инженер, двора от 2 декара е също мой, а не на Царя или Барона, кабелната телевизия и интернета си ги плащам редовно. Дано всички да са доволни от живота си. Младите навярно се сещат, кои бяха казали: " Където е добре там е отечеството." При мен за щастие тези две места съвпаднаха добре ми е там, където е отечеството ми. Благодаря на бога или както казват турците Берекет версин!
цитирай
56. misbis - do 55 ot edin starec
15.03.2010 17:29
Много сте прав господине. Точно това се опитвам да кажа и аз- бъде добре където и да си, но не се хващай на пропагандата,че навън ще е живот. Тук ни е родината,тук принадлежим. И имаме право да изискваме живота,който заслужаваме.
Аз също се чудя,защо тези,които казват,че са добре на вън, с някаква нотка на “измъкна ли се, изхитрили се“...а другите “балами“ да му мислят.....стоят и четат български блог????
Аз пиша това,защото знам добре и двете страни на медала, не от гастербаистерство,а административна международна работа.
Виждам умишлената пропаганда,не само в Бг,а и цяла западна европа...и се опитвам да кажа на всички-събудете се,не се поддавайте на лъжи, изисквайте своето....не се превръщайте в номади, защото наглите са се ояли и забравили...
цитирай
57. анонимен - "CHICHE"
16.03.2010 14:54
СИСТЕМНО УПРАВЛЕНИЕ НА ХАОСА - ДНЕС ДОСТА МАШИНИЗИРАНО - НО ВИДИ МУ СЕ КРАЯТ - АНТИЧНАТА ПРОГНОЗА 2-12 НЕ Е ЗА КРАЯТ НА СВЕТА - А ЗА КРАЯТ НА СИСТЕМАТА НА ТОТАЛНО ГОСПОДАРУВАНЕ.
misbis написа:
точно за това става въпрос- защо и на кой му е изгодно да НЕ се създава в Бг нормални условия на живот.
Защо трябва да напускаме среда,близки,семейство...за да търсим живот другаде.
И според все още съществуващи конституции и харти на човека, всеки трябва да има дом,държава,където да живее нормално.
Тук е нашия дом и наше право е да отстояваме нормален живот тук.
Ако ние не се противопоставим на геноцида....никой не го е грижа за нас

цитирай
58. misbis - 57 CHICHE
16.03.2010 16:04
Da, taka e, i az sym go quvala tova..malko im ostana na ohranenite
цитирай
59. анонимен - "CHICHE" - ПРЯКОРЪТ НА ГЕОРГИЙ ДИМИТРОВ
16.03.2010 17:14
НЕПОСРЕДСТВЕНО ПОДИР ВОСР В РУСИЯ - СЛЕДВА МАСОВО ИЗФЪЧВАНЕ НА ВИСШИ УПРАВЛЕНСКИ КАДРИ И ПРОФЕСОРАТ ИЗВЪН РУСИЯ - ПО СПИСЪК. СПИСЪЦИТЕ ВЕЧЕ СА РАЗСЕКРЕТЕНИ - СПРАВКА: www.grani.ru!
цитирай
60. eltimir - Осъзнаване
17.03.2010 12:45
Страшно е, но пък осъзнаването започна. Дано не е прекалено късно. Копирах текста, заедно с част от коментарите тук:
http://eltimir.ucoz.ru/
Сложих му само ново заглавие - "Изселването на българите", като запазих и оригиналното. Добавих също кратко въведение и две илюстрации с коментар.
цитирай
61. silverlining - Страшно е!
18.03.2010 15:06
13 има право. Към misbis и newlogic - вижте тук линкове към филм и субтитрите му: http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=171
Предполагам, че ще ви заинтригува и се извинявам предварително, ако вече сте наясно с Zeitgeist. Вероятно част от нещата могат да ви се сторят неприемливи, но пък е хубаво човек да се информира за разни мнения:) Има си и обяснение за западното образование - кому е изгодно то да е това, което е. Дори да не сте съгласни с нещо - информирайте се и мислете над него, не позволявайте да ви дават готови отговори!
цитирай
62. eltimir - Пропаганда и реалност
18.03.2010 15:34
Из книгата "Човеко, стани!":
http://tangra.ucoz.ru/
"Знаете ли какво ви очаква през следващите 12 години? Едва ли. Кой би допуснал, че е възможно да се подготвят толкова чудовищни събития? Но ако през далечната 1978 година ви бяха казали, че съвсем скоро Съветският Съюз ще се разпадне, и че САЩ ще се превърнат в най-големият мракобес на планетата, който навсякъде ще потъпква всякакво понятие не само за човешки права, но и за елементарна човечност бихте ли повярвали? Кой би повярвал, че така бързо двете Германии ще се обединят, а Чехословакия и Югославия ще престанат да съществуват? Ако някой ви беше казал, че след падането на комунизма ще заживеете десетки пъти по-зле нямаше ли да го сметнете за лъжец? Какво ще се случи утре? Не можем да знаем, а и да ни кажат, не бихме повярвали, ако не знаем истината за това, което беше вчера, и което е днес...."
цитирай
63. godlieb - "CHICHE"
18.03.2010 16:39
УТРЕ - УТРЕ ЛИ? ОЧАКВА НИ ГЕННО ПРОЧИСТВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. КАЗАХ! НО И ГО НАПИСАХ!
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ - ВИНАГИ ЗАПОЧВА ОТ ЕВРОПА.
eltimir написа:
Из книгата "Човеко, стани!":
http://tangra.ucoz.ru/
"Знаете ли какво ви очаква през следващите 12 години? Едва ли. Кой би допуснал, че е възможно да се подготвят толкова чудовищни събития? Но ако през далечната 1978 година ви бяха казали, че съвсем скоро Съветският Съюз ще се разпадне, и че САЩ ще се превърнат в най-големият мракобес на планетата, който навсякъде ще потъпква всякакво понятие не само за човешки права, но и за елементарна човечност бихте ли повярвали? Кой би повярвал, че така бързо двете Германии ще се обединят, а Чехословакия и Югославия ще престанат да съществуват? Ако някой ви беше казал, че след падането на комунизма ще заживеете десетки пъти по-зле нямаше ли да го сметнете за лъжец? Какво ще се случи утре? Не можем да знаем, а и да ни кажат, не бихме повярвали, ако не знаем истината за това, което беше вчера, и което е днес...."

цитирай
64. eltimir - Бъдещето
18.03.2010 21:02
http://tangra.ucoz.ru/
Из "Човеко, стани!":
„Срещу планетата Земя се извършва инвазия, а ние не забелязваме. В инвазията са замесени и представители на човечеството, предатели на своята човешка раса. Предатели на своя биологичен вид! Те ни говорят за човешки права и за демокрация, докато осъществяват геноцид над бялата раса, а ние ги подкрепяме. Осъществяват геноцид над черната раса, а нейните водачи и политици също ги подкрепят. Постепенно ни изтласкват от земите на нашите деди и ни натикват в резервати. Също както някога натикаха в резервати коренните жители на Северна Америка. Превръщат ни в роби, както някога превърнаха в роби негрите от Африка. Наричат го „либерална демокрация” и „пазарни отношения”. За второто може би са прави. Ние сме на пазара. Нас са ни продали и някой ни е купил. Кой? Кой ни е продал и кой ни е купил? В общи линии знаем. Онова, което не знаем, е че вече няма накъде да отстъпваме. Ние, хората вече не ходим изправени по Земята. Ние се влачим, пълзим. Човекът спря да живее, той почна да оцелява.
Човеко, стани!”
цитирай
65. анонимен - Do chichko DIMOV
22.03.2010 10:30
Глобализацията не е мръсна дума и въобще няма мръсни думи, има само двукраки като тебе, които изпълват с много мръсен, направо смисъл някои думи. Ако ти не беше привърженик на глоблализма и не си съсипал покрай професията си доста съдбините на доста българи по света и у нас, синовете ти нямаше дори да сънуват щатските университети и най-много щяха да мият чинии в нелегалност някъде по света. НО НЕ ЗАБРАВЯЙ НИКОГА, ЧЕ ГРЕХОВЕТЕ РАНО ИЛИ КЪСНО СЕ ИЗКУПУВАТ !!! Ти си знаеш какви си ги правил, за да се добре дечицата ти, за сметка на много други блгарчета и ти сам ще си отговаряш един ден и няма да ти се размине по никой начин, колкото и да се самозаблуждаваш ще ви излезе през носа на всички ви.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: misbis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4542386
Постинги: 269
Коментари: 4456
Гласове: 3605
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031