Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2009 13:24 - Голямата лъжа МАТРИЦАТА НА ВЛАСТТА-част1
Автор: misbis Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3344 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 26.01.2010 08:49


СЛЕДВАТ СПИРАЩИ ДЪХА ИНТЕРВЮТА С ДЖОРДАН МАКСУЕЛ,
30 ГОДИНИ ИЗСЛЕДВАЛ СЕКРЕТНИТЕ ОБЩЕСТВА И СЕКТИ.
Кой всъщност решава нашето бъдеще? Докога ще си играем на “демокрация“,избирайки политици,които обслужват нечии други интереси?

Колко от нас знаят за същността на тези правителства в сянка,идолите им,на кого служат и се кланят? Въпроси,които изискват оговори СЕГА.





Тагове:   лъжа,   Матрицата,


Гласувай:
0



1. анонимен - Кой управлява света - финансовата олигархия
28.12.2009 13:30
Това са фактите(онези които са ги учили по онова време може да си ги припомнят):
1)Монополистичен капитализъм след средата на 19 век процесите на концентрация на капитала модат до появата на монополите - пример Стандарт Ойл на Рокфелер и други!
2)Финасови монополи - при ранния капитализъм банките са малки и много на брой - те обслужват индустрията и търговския капитал! В етапа на монополистичния капитализъм концентрацията на капитала води до появата на големи банки с монополно положение на пазара или със голямо значение, а тъй като банките контролират парите те придобиват влияние над индустриалния и търговски капитал! Големите банки на практика котролират и фондовите борси, а от търговията с акции се трупат огромни печалби! Започва сливане на финасовия и индустриалния капитал - банките и свързаните с тях финасови инситтуции(инвестиционни, пенсионни фондове и др) придобиват конторол над индустриалните корпорации като придобиват техни акции или изграждат лично обвързване чрез свързани лица или с установяване на трайни финансово кредитни връзки - раждат се:
3)Финансовите групи са обединения на финансовия и индустриален капитал като водеща роля има финасовия! Контролът над корпороциите е лесен и понякога са достатъчни да се притежават само 5-20% от акциите, защото останалите са притежание на дребни акционери! Дребните акционери често оставят акциите си да се управляват(доверително управление) на банки и други финансови институции - изобщо системата на финансовите корпорации (банки, фондове и други) позоволява огромни капитали да се конторлират със значително по малък собствен капитал! Финансовите групи конторолират и притежават монополите! Самите финасови групи се изграждат на фамилна основа/принцип - Рокфелер, Ротшилд, Морган, Дюпон и др. Така се създава:
3)Финансовата олигархия! Структурата на съвременния капитализъм е следната - има множество малки и средни предприятия, но техния дял в икономиката е сравнително малък - например в САЩ техния дял в БВП е едва (!)10%, а останалите 90% са на големите корпорации!(дребните и средни предприятия обикновено са зависими от корпорациите и са в икономически връзки с тях) Основния дял от тези корпорации се управляват от финасовите групи. Големите финасови групи в отделните страни са: Япония - 6; Германия - 6; Италия - 4; Франция - 9; САЩ - 20, но от тези 20 само 8 имат водеща роля и притежават най-голям дял. Водещи в осморката са Морган и Рокфелер. Финансовите групи управляват на практика икономиката на страните и техните правителства също, защото притежават огромно влияние! В днешния капиталистически свят те са реалната власт независимо от политическите партии - политиците се управляват от финансовите магнати!
Характерно за финансовите групи, особено в САЩ, е взаимното им проникване, свързване, сливане една с друга и обезличаване. Така в САЩ има една финансова супер-групировка!
Кой реално ръководи тази групировка - някои наричат тази групировка Бауер - Ротшилд(началната фамилия на Ротшилд е Бауер, но са прекръстени заради червената си табела),Рокфелер и други финансови групи са от тази единна мрежа - те са свързани фамилии!
4)Нестабилност на финансовите групи: капитализмът е нестабилна система за това и финансовите групи не за стабилни и могат да падат и други да се издигат! Стабилни обаче са така наречените естествени естествени монополи, където конкуренцията не може да проникне - това са монополите контролиращи суровини и ресурси и основно енергията! Енергиините монополи, особено петролните са най-стабилните и могъщи групировки - магнатите винаги се стремят да контролират енергията, петрола - например Рокфелер и британския клон на Ротшилд (чрез Шел)
Горивата - енергията са в основата на финансовата олигархия!
цитирай
2. анонимен - масоните се ръководят от
28.12.2009 13:44
Върховен съвет (Синедрион).Той както в стари времена,се състой от 71 члена
Седалището му е в руския град Перм - с хазарски корени.
Има и друг Синедрион подчинен на първия - той е в Израел.
цитирай
3. misbis - масоните,илюминатите...
28.12.2009 13:49
със сигурност и в Русия има своите кланове. Въпросът е- каква е философията им, каква е постановката ,на която вярват служат?
ЧЕРЕП И КОСТИ, и други т.н. дяволски символи и ритуали се намират навсякъде.
Къде сме ние,хората, в този план?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: misbis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4539798
Постинги: 269
Коментари: 4456
Гласове: 3605
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031