Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2013 22:38 - ВЕЛИКИЯТ КОСМИЧЕСКИ ЕКСПЕРИМЕНТ
Автор: penchoan Категория: Други   
Прочетен: 6782 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 02.11.2013 22:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  

 

ВЕЛИКИЯТ КОСМИЧЕСКИ ЕКСПЕРИМЕНТ

Ако превърнете Учението ми в религия,

то аз ще я раруша

Учителят

 

През изминалите 5.1015 години, откакто съществува днешната Божествена ангелска йерархия са изминали голям брой Периоди. През всеки Период със средна продължителност 270 милиарда години е съществувала йерархия, която преживява свой специфичен човешки цикъл. В най-ниската материална точка на една седмица Периоди човекът е достигал до 4 мерно етерно тяло в четвърти Период от седмицата.

В настоящата седмица Периоди и по-специално в Земен Период Бог осъществява един велик космически експеримент. Дали този експеримент се прави за първи път през последният най-голям космически цикъл на Вселената, ние още не знаем, но можем само да предполагаме че е така. Трудностите и перипетиите, които преживява човечеството през последните хилядолетия потвърждават липсата на подобен опит в духовните йерархии.

Въпросът за “грехопадението” е възлов въпрос в Божествения план. Бог Йехова предизвиква “грехопадението” на невинната и лишена от разум човешка раса по своя план, явявайки се в образ на змия, според Библията. В последствие днес църквата се опитва да вмени чувство за вина на хората за тяхното падение.

Учителят казва: “Окултистите поддържат, че има 18 милиона години, откак човек е дошъл. Преди това човек пак е живял на Земята, но понеже условията са били много лоши, човек дошъл да създаде Земята за сегашните хора.” Следователно днешната Земя с нейните планини, равнини и океани е създадена от човека, съгласно Божия план за “грехопадението” преди 190 мил. човешки години. Разбира се, човекът е творец в областта на минералите, а създаването на планини, равнини, долини и океани е дело на напредналата част от човечеството, която живее в етерния свят.

От Учителя е известно, че в Слънчевата система живеят и се развиват 60 милиарда човешки души. От тия души Бог Йехова е заделил една трета - 20 милиарда души за провеждане на великия си експеримент. Каква са целите и задачите на този експеримент?

image

На диаграмата със 7 е означен света на Божествения Дух, наричан още (Нирвана), откъдето се отделят Монадите. С 6 е означен Света на Духа на Живота (Причинен свят). 5 е Област на Абстрактната Мисъл, 4 е на Конкретната Мисъл (Духовен свят). Следва астралният Свят на Желанието, маркиран с 3. Етерната Област - 2 и Химическата Област - 1 са двата дяла на Физическия Свят.

Характерните отличителни черти на физическия свят са: инертност, присъствие на принципите разстояние, движение, време. Времето съществува и в други по-висши светове, например в астралния свят тече три пъти по-бързо, но от там нагоре времето тече все по-бързо и почти губи значението си. Във физическия свят действуват дуалистични сили на привличане и отблъскване, действува законът на гравитация. Физическият свят е отражение на Божествения Дух и е незаменимо поле за обучение и творчество.

Едно от най-великите постижения на земните учители на човечеството е разработката и създаването на водата, такава, каквато я познаваме днес. Твърди се, че водата е тяло на един велик Дух, който я предоставя за ползуване на човечеството. В началото водата е била подобна на останалите течности. Придобивала е най-голяма плътност в точката на замръзване 00 С. Тогава ледът като по-тежък падал на дъното на океана. Земната кора след началното образуване се разкъсала на мястото на Тихи океан на два подводни масива - Лавразия и Гондвана, като Лавразия изплува над океана. Настъпило жестоко заледяване. Слънцето започва да свети отначало в ултравиолетов спектър и плавно да увеличава яркостта си във видимата област. Когато Слънчевата система пресичала най-плътната част от плоската подсистема в последния преход, звездната материя и космическия прах намалявали слънчевото греене и океаните замръзвали, ледена материя покривала цялата планета. При излизане от облаците ледът се разтопявал, океанът се образувал отново, пясъкът се отнасял в океанското дъно и оттам в мантията. През ледниковия период, започнал преди 100 милиона години, Гондвана (включваща Северна Америка, Европа и Азия), е била още под вода. След замръзване на океана, върху нея се натрупва и прах. Когато Слънцето бавно започнало да затопля Земята, при движение на ледниците върху Гондвана се начупили ледени блокове от по няколко километра. За това допринасят главно приливноотливните вълни на Луната, които са били доста по-мощни от днес.

Вероятно е имало разкъсвания на земната кора от тежкия лед. Изригвали са вулкани от гореща вода и се разтопявали ледници. Те са били размествани и разчупвани. Тогава се получили меки, кристализирали по-късно напречни скални образувания с размери до 300 метра, наречени тилити. Тилити могат да се открият само в частите на Гондвана (Tarling.D and Tarling.M, "CONTINENTAL DRIFT", London, G.Bell& Son Ltd 1971), защото е била покрита с лед на дъното на океана. По това време Лавразия (включваща Южна Америка, Африка, Австралия и Антарктида) е била над океана, затова там е нямало лед, а се натрупвал прах, който по-късно се отнасял в океана.

Върху Лавразия не са открити следи от тилити. Тогава земните учители успяват така да променят структурата на молекулата на водата, че да достига максимална плътност при 40 С, след което ледът вече плава на повърхността на океана. В противен случай не биха се създали подходящи условия за живот в океана, а после на сушата. Тези факти още веднъж доказват, че в нашата Вселена не е съществувал подобен опит .

Вселената се създава и управлява според три основни закона:

1/ Закон за гравитацията - този закон все още е слабо познат на съвременната наука. Той, обаче, не е достатъчен да обясни движението на космичните тела.

“Под действието само на гравитацията частиците на материята, в края на краищата, биха се събрали, може би, в една огромна обща маса, която не би послужила за нищо. Атомите завинаги щяха да си останат отделни и независими едни от други единици, без да могат да проявят своята вътрешна дейност, която лежала като скрита възможност в тяхното естество.”

Петър Дънов. Наука и възпитание.

Външни условия на живота

В противодействие на Закона за гравитацията съществува Законът за всемирното сродство на елементите, който допълва и се съчетава с гравитацията. Можем да го наречем условно за пояснение като „закон за центробежната сила”.

“Във всемирното сродство се крие една от великите тайни на природата - казва Учителят - Тя се състои от онова свободно действие на атомите, които могат да влизат във всевъзможни съчетания помежду си. От тия съчетания се образува постоянна енергия, която се пренася от различни среди по цялата вселена. Без всемирното сродство светът би останал вечно безплоден и безцелен. Топлината и светлината щяха да бъдат непознати за нас. Духът на човека щеше да остане завинаги затворен във вечната бездна на материята, в която не би съществувало нищо друго, освен вечно мълчание.”

2/ Закон на мисълта - всичко във Вселената се управлява от силата на мисълта. Силата на този закон е неограничена във всички светове: Физическия свят, Духовния свят и Божествения свят. Известен е още като първи принцип на Хермес.

3/ Закон на биос - подразбира се източника на идеи, душата и творящият Божи Дух. Учителят пояснява:

“Из недрата на биос произлиза цялата органична дейност, а тъй също и истинските понятия за добро и зло, за правда и неправда, за любов и ненавист. В границите на този закон започва нравствената свобода на избора, чрез който се определя от какво естество е всяка духовна дейност и какви качества притежава. Тук всяко разумно и нравствено същество по свой избор и свобода решава да посвети живота си в служене на едни или други начала. Това е едничкият духовен закон, който населява всички светове с живи същества. Той е, който превръща енергията във вселената от едно състояние в друго и я впряга да служи на душата за нейното повдигане. Той е, който пръска навсякъде благословение, който пълни сърцата на всички живи същества с вяра и любов, с мир и радост. Биос е вечната основа на Битието, първият и последният във всичко.”

Дънов, Петър Константинов. Наука и възпитание.

Световете не са създадени нито изведнъж, нито едновременно, а се създават в посока от най-обемния и най-разреден към по-малкия и по-плътен свят. Развитието се извършва бавно и планомерно. Най-висшите светове се създават първи, след това във вътрешността им се образува следващ и т.н., подобно на луковица. Животът се развива във всички сфери едновременно. След като е достигната планираната плътност и определената цел е осъществена, Бог започва да обезлюдява по-плътните сфери и животът остава да съществува (да се издига) в по-висшите светове. Разрушаването им става в обратен ред. Най-висшите светове са създадени първи и се разрушават последни. Физическото съществуване в плътно човешко тяло, като продължителност в историята на днешното проявление на Вселената е най-кратко, едно моментно изключение, временно състояние на развитие, измерващо се в нищожни части от един процент на времето от вечността.

Това не е първият подобен експеримент във Вселената. Досега, обаче, не е бил разработен и приложен успешен план за самостоятелно излизане от грубата материя. Осъществените единични случаи са излизали от ситуацията чрез приспиване на цялото човешко общество и изпращане на голям брой напреднали същества и учители, които да го ръководят по време на преход. Това е изисквало твърде много време и резултатите не са били окуражителни. Целта на последния експеримент, в който участваме всички ние, е да се изгради свят с невероятно широки възможности за творчество и развитие на ума, каквито съществуват в материалния свят. Да се докаже практически, че процесът на инволюция, слизащ с още едно стъпало надолу е напълно управляем и възможен за реализация. Процесът на инволюция и обратно на еволюция на човека в плътната материя в бъдеще трябва да стане нормален и рутинен  В този смисъл основната цел е постигната. Но има още две не осъществени задачи от изключително значение.

Първата задача е да се намери изход от ситуацията, така че да се гарантира излизане на човечеството по пътя на еволюция. Падналото човечество не е в състояние само да се извади от днешното състояние. Това е било известно на посветените учители. Както знаем, първият опит по време на Атлантида излиза неуспешен. Черната ложа спечели битката. Затова се стигна до крайна мярка – предизвикване на Великия потоп, за да се унищожат всички негативни, а също така неизбежно всички положителни знания на човечеството. След потопа от Луната се спуска свежа част от не падналото човечество – 144 хиляди души, които поставят начало на бялата раса и от които седем хиляди човека по-късно стават светии. Налага се, обаче, ново непредвидено от учителите пропадане (връщане) в плътната материя, но допуснато и вероятно планирано от Бога. Земята все още се управлява от Сатанаил в процеса на инволюция. Около 5 хиляди години групата на бялата раса се размножава в силно неблагоприятни климатични условия, докато популацията и` успее да достигне достатъчен брой, за да не бъде унищожена от старите раси или да се смеси с тях. През това време атлантските раси и остатъци от черна раса не са допускани на земята, а са задържани в астралния свят. Преди 2 хиляди години става битка на небето, те са изгонени на земята, а астралният свят е очистен от тях, както пише в Откровението. Провеждат се няколко неуспешни опита за обръщане пътя на инволюция към еволюция през Староиндийската култура с водач Кришна, Персийската култура с водач Заратустра, Гръкоримската култура с водач Орфей.  Те идват от Луната.

Учителите на човечеството решават да проведат мисията на Христос и Западноевропейската култура. Той донася учението за Любовта и обръща посоката на движение от инволюция към еволюция, от плътната материя към разредената материя. Учителите на човечеството са знаели, че хората не са готови да приемат Новото учение и че Исус ще бъде пожертван, както се предсказва в пророчеството на Даниил. Въпреки това е имало тайна надежда да стане чудо, но такова не се случва. Евреите слагат Христос на кръста. От този момент избраният Божи народ от двигател на човешкото развитие се превръща в спирачка на еволюцията, преминава от Бялото Братство към Черната ложа и става камшик на Бога – средство за изплащане на човешка карма.

Втората задача на Великия експеримент е да се постигне ново съзнание в гъстата материя или подготовка за култура известна под името Божие Царство. Тогава човечеството ще бъде в състояние самостоятелно и съзнателно, без външна намеса да премине към полуматериално съществуване в Шеста култура на Пета раса. След саможертвата на Христос, започва работа на апостолите. Оказа се, че човечеството още не е готово за преход. Създава се християнската църква, чиято задача е да запознае хората с учението на Христос и да го масовизира, но тя не е в състояние да го приложи поради опорочаване на идеите от последователите на църквата и светските закони. Прилага се планът за Апокалипсиса, по време на който ще се гарантира преходът на част от човечеството към Нова култура благодарение на големите страдания, които ще следват промените. Преходът в този случай, обаче, може да стане само след преминаване на пионерите на бяла раса в етерни тела. Апокалипсисът днес е единствен ефикасен вариант, но е силно разрушителен и избирателен. Този спасителен вариант е авариен. Учителите на Бялото Братство продължават да търсят по-меко и предвидимо решение, което да може успешно да се прилага в бъдещи Периоди. Евентуален неуспех в изпълнение на тази задача ще се определи като провал за целия експеримент, но това не може да се допусне. Учителят казва:

“Грехът в сегашното състояние представлява една велика задача  за окултната школа за Великото Бяло Братство, което работи с хиляди години в своите лаборатории, за да намери един цяр против него.”

Общ окултен клас – Втора година-1922; стр.375

„И досега ангелите са на две мнения по отношение на хората: Едни от тях са на мнение да изпратят хората на земята, да се учат, а други са на мнение да ги наложат добре с тоягите си, за да ги възпитат. Между ангелите става голям бунт за хората.”

Речи само реч

31-ва неделна беседа от Учителя,
Държана на 15 май, 1938 г., 10 ч. преди обяд.
София – Изгрев.

Учителите на човечеството правят нов опит за преход към нова култура хиляда години след идване на Христос с богомилството в България. Методите на богомилите за силова борба със злото се оказват погрешни и крайният резултат отново е негативен. Но като положителен резултат се създават условия за Ренесанса и развитие на Западноевропейската култура.

Две хиляди години след Христос идва Учителят Петър Дънов, както беше обещал Исус на апостолите за изпращане на Духа на Истината. В него се вселява Божият Дух на Елохим. Бог слиза на Земята, за да разбере какво не достига на хората за да се изпълни по-бързо Неговата воля и план.

Учителят се връща в България след обучение по медицина и богословие в Америка с убеждение и ентусиазъм, че българският народ е готов за преход към ново обществено съзнание. Той написва Призвание към българския народ, което смята да прочете в Народното събрание. Първоначалната му цел е била да събере голям брой последователи и да предизвика революционни промени в България. Но идвайки тук обратно, остава силно разочарован. Действителността се оказва много по-сурова от очакванията му, той ги преосмисля и се отказва от този план. Разбира, че хората имат нужда да научат и приложат много неща за период на дълги години обучение.

Учителят създава Окултна школа за своите 1400 български ученици и още около седем хиляди, част от които не са въплатени по това време и присъстват задочно на неговите лекции. Изнася беседи и за широк кръг слушатели. Учителят предава огромно количество знания, които ще се изучават през следващите 2000 години, докато човечеството премине в Шеста раса. Създава Паневритмията, пише и изпълнява музика и песни. Учителят е очаквал, че страданията на българите през времето на комунизма ще повдигнат съзнанието им и че след края на комунизма те ще направят качествен скок, когато трябва да настъпи най-благоприятното време за създаване на нова култура в България. Уви, това не се случи. Общество Бяло Братство се превърна в затворено общество без особена връзка с българския народ. Има редица положителни неща от дейността на братството. Традициите се запазиха, Словото на Учителя се запази и издава на български и други езици, последователите на учението практикуват Паневритмия, но главната задача – прилагане на християнското учение в живота и положително завършване на Божия експеримент отново не можа да се осъществи практически. Учителят каза:

“Ако пророците не са успели досега, ако учителите не са успели досега, има нещо, което куца. Едното от двете: Или че светът не ги разбира или че те не разбират света.”

Учителят казва още: „Господ не се нуждае от добри хора. Добрите са като злите, те са в застой. И едните и другите нямат любов.

Господ се нуждае от синове и дъщери Божии.”

 

В последните години се забелязват редица положителни промени в българското общество. Донка Паприкова създаде първият в България хоспис за обгрижване на стари и болни хора. Последваха я и други. Отец Иван от Нови хан се посвети на сираци и хора, останали без средства и жилище. От социалното министерство се стартира проект за създаване на обществени трапезарии. В България започна да се усеща наличие на гражданско общество. Намерението на правителството и корумпирани политици за разрешаване производство на ГМО култури и храни беше осуетено от протестите на гражданите – предимно млади хора, включително майки с деца. Спряни бяха апетитите на мафиотски среди за изсичане на гори и застрояване от територията на Витоша и Рила. В тази акция активно участие за събиране на подписи взеха много привърженици на Общество Бяло Братство.

За съжаление досега нито едно обществено значимо действие не е било инициирано или подкрепено от Общество Бяло Братство. Очевидно е, че Всемирното Бяло Братство работи в България, но инициативите на белите братя ги няма в ОББ.

Учителят ни предупреждаваше: “Помнете: “В което общество или в която организация влезете, непременно ще се окаляте.” ” стр. 274,

Беинса Дуно, Избор, Книга I, Холистичен център “Анхира”, София, 1999 год.

Приемането на България в НАТО се извърши с мълчаливо съгласие на ОББ. За този акт българският народ ще плати кръвен данък. Сега премиерът Борисов дава индикации за натиск от САЩ и съгласие на правителството за инсталиране на ракети на САЩ от ПРО, насочени срещу Русия. Целта на враждебни външни сили е България да стане мишена на световния тероризъм, да бъдат насочени руски ракети срещу нас, да се стигне до война с Русия. Предстои сериозна дискусия в обществото на тази тема. Докога ОББ ще се държи като секта и ще отбягва жизнено важните проблеми на страната, на кого служи или е необходима подобна кастрирана организация?

Учителят подчертава, че само с големи усилия, битки и борба се постига успех:

“Сега вие поддържате, че човек не трябва да воюва. Трябва да воюва, но не на физическото поле. В умствения свят трябва да воюва. В духовния свят трябва да воюва. Вие всички за войната имате едно физическо понятие за войната. Най-глупавата работа е физическата работа.”

“Ако хората не ви намразят, нищо няма да излезе от вас”

Кои хора трябва да ни намразят? Преди всичко управляващите и изостаналите в развитието си комунисти-лемурийци. В оставащите броени дни до II Пришествие каква трябва да бъде гражданската ни позиция? Когато българския народ масово се вдигне срещу неправдите, Общество Бяло Братство трябва да бъде в челните редици, а не да се спотайва. Учителят кратко и ясно заявява:

“Но когато Христос дойде втори път на земята, Той няма да поставя хората едни отляво, а друга – отдясно, но ще ги сложи в една чутура, където ще започне такова грухане, каквото светът никога не е мислил.”

“Сега желая на всички да възкръснете, както Христос възкръсна. Обаче, докато дойдете до възкресението, желая на всички да бъдете гонени, хулени, поругани, както Христос беше гонен и поруган.”

 “Който не може докрай да изтърпи мъчнотиите и гоненията заради Христос, той не може да бъде Негов ученик.”

Днес вече е късно и невъзможно Божият план да се осъществи в целия свят. Но е възможно и напълно реално това да стане в България преди прехода към етерно тяло. Бог е предвидил тази възможност, а Нострадамус я е видял в съзнанието си. С помощта на цялото небе и 1400 избрани ученици в България ще се завърши един решаващ етап на Великия Божествен план. Доказването на възможността за слизане и възлизане от гъстата материя на човека само с наставления на добър учител ще отвори нови хоризонти и необятни творчески възможности, така че слизането и възлизането да стане редовна рутинна практика през незнайните Периоди, които предстоят до идване на Великата космическа нощ.

Всеки Период продължава около 270 милиарда години. От нашите усилия с помощта на небесните сили ще се завърши, ще се реализира, по-точно ще се докаже на практика възможността за самостоятелен преход на човека към ново съзнание в триизмерния свят. Ние ще бъдем главните действуващи лица в тези промени. За в бъдеще всичко ще се планира и осъществява милиони години предварително, но ще се изучава днешният хилядолетен опит на бялата раса, ще се избегнат много от допуснатите грешки и преходът от долу нагоре ще стане рутинна операция за преминаване на Богочовека в животинско тяло и обратното му завръщане към Бога в необятните бъдещи творения.

27.10.2010 г.



Тагове:   време,   Учителя,


Гласувай:
11



Предишен постинг

1. bogomil - Интересен постинг
12.01.2014 20:18
Този постинг до определена степен се допира до научните изследвания на известния проф.доктор на медицинските науки Ернст Мулдашев публикувани в няколко книги, най-важната ит които е встъпителната "От кого сме произлезли, София", 2003г.
В тази книга има сведения за материализирането на духа, появата на разумни съществая етапи, за еволюцията и развитието на отделните раси; лемурийци, лемуро-атланти, атланти, за гибелта на атлантите, всемирния потоп, и за съвременната раса-арийската. Там е показано съществуването на генофонд на човешкия род, хора в състояние сомати и т.н..
Много от анализите и твърденията в този постинг могат да се намерят обяснение и определени убедителни отговори в моята монография Богомил Великопбв Колев, "Материалознание и глобални проблеми" изд. БПС(Авангард), София 2003г. Мографията представлява обобщение на научни доклади докладвани на специализирани научни конференци у нас и в чужбина.

www.bogomil.blog.bg
www.nautchnitrudove.blog.bg
www.vestnitcibogomil.blog.bg
цитирай
2. vesever - Ще споделя своето виждане за земния ...
11.01.2018 12:17
Ще споделя своето виждане за земния свят и човечеството.
Смятам, че Бог ни е дарил Рая, както и в Библията е описано, но човекът поради някаква причина е решил да се отдели от Рая и да познае и ада. Дали е експеримент или безумие, за мен по-скоро е второто, от страна на човечеството.
Защото ни е предоставена възможност да живеем в хармония, мир, разбирателство, и за всеки има място под слънцето, а хората педпочитат войните, да се избиват и нараняват и вредят едни на други и на Земята.
Ето това за мен е безумие и винаги съм мечтала да върнем изгубения Рай, където хората да не си причиняват злини, а да се върнат към доброто си първоначално естество, което е в унисон с божественото.
Поздрави!
цитирай
3. penchoan - vesever - Ще споделя своето виждане за земния свят и човечеството.
16.02.2018 09:31
Човекът е създаден в рая - астралният свят. И слизането до етерния свят е закономерност на развитието. Обаче тук се намесват луциферически същества - паднали ангели или ангели, изостанали в развитието си. По онова време те са били по-напред от човека. Под тяхно влияние човекът е паднал още по-долу, отколкото Бог е предвидил. Днес, в света където живеем, животът не може да стане по-добър. Вече сме в екологична катастрофа. Ето защо Бог е предвидил днешните събития, които да доведат до прочистване на човечеството, до "ново небе и нова земя".
Поздрави!
цитирай
4. zaw12929 - ИНТЕРЕСНО. ЧЕТОХ ВСИЧКИ КНИГИ НА ...
11.11.2020 08:50
ИНТЕРЕСНО. ЧЕТОХ ВСИЧКИ КНИГИ НА ЕРНСТ МУЛДАШЕВ, КОЙТО СЕ ИМА ЗА БЪЛГАРИН- ВЕЛИК ДОКТОР! ВСИЧКО, КОЕТО СТАВА Е САМО ПО ВОЛЯТА НА БОГ!
ИМА ЕДИН СМУЩАВАЩ ФАКТОР- ПРАВОТО НА ЧОВЕКА НА СВОЙ ИЗБОР. ТО КАК СЕ РЕАЛИЗИРА В КОСМИЧЕСКИ РАЗМЕРИ. КАК СЕ СУМИРА ОБЩАТА ВОЛЯ НА ЧОВЕЦИТЕ ЧРЕЗ БОГ. ВЪПРОСЪТ МИ Е РИТОРИЧЕН-

ИСКАМ ДА СИ ОТГОВОРЯ
СЪЗДАВАНЕТО НА ЧОВЕКА, СЛИЗАНЕТО МУ НА ЗЕМЯТА- ДА СЕ МНОЖИ И Я ЗАВЛАДЯВА С НАСЕЛЕНИЕ И УМ Е ЕТАП ОТ БОЖИЯТ ПРОЕКТ ЗА ПРОМЯНА ВСЕЛЕНАТА, КОЕТО МОГАТ САМО ЧОВЕЦИ, А ДУШИТЕ СА САМО СВИДЕТЕЛИ НА ИЗРАСТВАНЕТО
ЦОВИД 19 Е ПО ВОЛЯТА НА БОГ СРЕДСТВО ЗА РЕДУЦИРАНЕ ЛОШОТИЯТА, КОЕТО БОГ ВЪЗЛАГА НА ЛОШИТЕ- ВАКСИНАТА Е СРЕДСТВО.
ЧОВЕЦИТЕ НЕ МОЖЕМ ДА ПРОМЕНЯМЕ БОЖИТЕ ПРОЕКТИ- ТЕ НЕ УНИЩОЖАВАТ ДУШИ, А ЧОВЕЦИ. БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ!АМИН!
ПОЗДРАВИ ЗА УНИКАЛНАТА СТАТИЯ ПИШЕТЕ ОЩЕ ОТ ТОЗИ ПРОЗОРЕЦ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: penchoan
Категория: Други
Прочетен: 556002
Постинги: 54
Коментари: 591
Гласове: 969
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930